icon

Čo očakávať od ORL vyšetrenia so zatekaním hlienov?

karolinava
11. mar 2025

Ahojte dievčatá, idem si k vám po radu, má niekto skúsenosť s vyšetrením na ušno-nosno-krčnom zo zatekaním hlienou?
Tento problém ma trápi už veľmi dlho, mám také niečo ako zadnú nádchu, všetky hlieny mi zatekajú do hrdla a tam mi ostanú, mám stále pocit že mám hrču v krku, že mi tam niečo zavadzia, stále odkašliavam a dráždi ma ma to, brala som Sinupred, to mi však vôbec nepomohlo, ani nič podobné, Dr. mi brala aj stery z hrdla, tie boli negatívne, poslala na teda na vyšetrenie ORL, len neviem čo ma čaká, akou formou to vyšetrujú, je to nepríjemné? Ak má niekto skúsenosť prosím napíšte 🙏🙏🙏 ďakujem

x_mery_x
11. mar 2025

Ahoj, neviem poradiť, ale zaujimalo by ma potom ako si dopadla, ci ti nieco zistili, lebo mam rovnaky problem, niekedy si len lahnem a musim sa postavit, aby som sa vedela nadychnut a hned vypluvam hlieny. Neviem ci nahodou to aj nemam alergiu alebo co, som z toho na nervy.

karolinava
autor
11. mar 2025

@x_mery_x Ahoj dnes sa idem objednať tak dám potom vedieť, len neviem čo od toho očakávať

x_mery_x
11. mar 2025

@karolinava super, dakujem. 🙂 moj syn ide 8 aprila, ale s inym problemom, tak som tiez zvedava, asi mu budu vsetko kontrolovat. Ale vraj to nie je nic hrozne, len nejake zrkadielka. A nemoze hodinu predtym jest a pit.

aandrea9
11. mar 2025

@karolinava vyšetrenie je v pohode, nestresuj. Absolvovala som. Podľa orl je to alergia. Na alergo testoch som nebola, ale co si všímam je, že tie hlieny sa mi tvoria po konzumácii celozrnného pečiva. Tak obmedzujem a fungujem🤷‍♀️

karolinava
autor
11. mar 2025

@aandrea9 ďakujem za odpoveď, prosím ťa ako prebiehalo vyšetrenie, čo ti vlastne robil?
Známa mi spomínala že to nejakou mini kamerou cez nos pozerá ten Dr.?

elenatomasova
11. mar 2025

@karolinava áno aj tak pozerajú,mne to stále takto pozerá hlasivky,nie je to nič hrozne neboj sa...

aandrea9
11. mar 2025

@karolinava mini kamera sa nekonala. Také tie zrkadielka použila do hrdla, bolo to v pohode. To dáte 🙂

taktotedanie
11. mar 2025

@karolinava objednaj sa na imunoalergologiu

mariynka
11. mar 2025

Intolerancia na laktozu vylucena?

silvinka511
13. mar 2025

@karolinava presne tak ako píše @taktotedanie nie ORL ale alergologia