Čo očakávať pri liečbe prasknutého zubu?
Ahojte. Neviete mi poradiť, dnes som si nasla takto prasknutý zub, samozrejme plánujem ísť k zubárke len sa chcem spýtať ci mi neviete povedať co ma asi čaká? :D
Mam veľký strach zo zubarok a bojím sa ze mi ho budú trhať:D

@bloger vies co hlavne po jedle pobolieva, ale áno no pobolieva....ale tak mam 18 rokov...snáď to nejako budú vedieť🙂
@simonkaaaaaa1 neboj sa, mne sa v nov.odlomila zo stolicky asi 1/3, docasne mi tam nieco dala a potom normalne doplombovala aby bol cely...1h som tam sedela v kresle 🤦♀️
@euka210 a nevadí ze to je až úplne dolu? To vyzerá už jak pod dasnom...ja som strašná v tomto, posrata som :D
Opraví ti ho. Máš tam kaz podľa mňa. Preto sa zlomil.
A si si istá, že je to kusok zuba? nie je to zubný kameň?
@glade22 možno áno, ťažko povedať, to by bolo asi najjednoduchšie keby to je zubný kameň
@simonkaaaaaa1 opravi to v pohode
Nebudú trhať.. zubári všeobecne chcú zuby skôr zachrániť než vytrhnúť. Opravia ti ho, aj mne tak opravovali stoličku 🙂
@strasko ďakujem! Ja som sa len zľakla ze to je ten predný ze nejde o stoličku🙂
@simonkaaaaaa1 to nevadí, lekár ti odtial vyberie odlomenú časť prípadne a spraví modeláciu 😊
@strasko dobre ďakujeme veľmi...som pokojnejšia, lebo som sama seba dost vystresovala, s nijakým iným doktorom nemám problém, stokrát radšej pôjdem na gyndu ako k zubarovi😆😆
Ťažko povedať, lebo ak je to hlboké tak to zlomené vyberie a podľa toho buď dorobí alebo rovno vytrhne....nie vždy sa dá zlomený zub zachrániť....
@mogaa uf no ved práve že je to tak nízko ale tak budem dúfať....ledva som mala 18 teraz nechcem prísť v takomto veku o zub:D
@simonkaaaaaa1 no na to ti odpovie len zubár, mne už jeden tak dorábali a jeden mi rovno vytrhla že sa nedá zachrániť....
@mogaa tak toto bude snáď ten šťastnejší pripad 🙂

@simonkaaaaaa1 A bolí ťa alebo máš ho citlivý? Neboj to podľa mňa vedia opraviť. Nemyslím si, že ti ho vytrhne.