icon

Čo pomáha proti psoriáze na tvári?

6. sep 2024

Dakujem za rady.

sabinami
6. sep 2024

Neviem v akom rozsahu je tvoja psoriaza ale mne veľmi pomáha krem značky skin-cap

axve
6. sep 2024

Myslim ze je to o stravovani a celkovo zivotosprave, ona sa ta psorka vtedy minimalizuje. vlastna skusenost

vakatko
6. sep 2024

Skús potierať CBD olejom, užívaj vitamín D3 + rybí olej.
Samozrejme strava je dôležitá, jesť vývar z kostí, domáci kefír, kurkuma redukuje zápal.
Skús Pestrec mariánsky vraj pomáha.

minka80
6. sep 2024

Carnivore strava, najdite si na nete o com to je

sisska96
6. sep 2024

veľmi dávno som mala Lokoid. Teraz niekedy keď mám tak gelargin, ale nepoužívam dennodenne.

autor
6. sep 2024

Este napisem, ze sa mi to objavilo v tehotenstve. Pockat do porodu ci sa to vylieci alebo to riesit uz teraz na koznom?

axve
6. sep 2024

@minka80 tak toto nemyslis vazne. Vylucit vlakninu a nahradit ju masom je absolutny raj pre psorku. Treba si dat doporiadku creva, vycistit

vakatko
6. sep 2024

Protizápalová strava a obmedziť lepok to môžu zlepšiť, ak nie, tak lekárovi.
Skús sa vyhnúť kortikoidom v tehotenstve aj pestrec sa neodporúča, ako som radila.
Určite nie carnivore strava.

autor
6. sep 2024

@vakatko asi cca mesiac pred otehotnenim som uzivala kortikoidy do cca 16tt, moze to byt sposobene aj tym?

autor
6. sep 2024

@vakatko aktualne som 2mesiace od vysadenia

vakatko
6. sep 2024

Kortikoidy sa v tehotenstve neodporúčajú, ale neviem v akom stave máš psoriázu, to musí posúdiť lekár. Ja by som zmenila stravu a sledovala aké potraviny to zhoršujú.
Skús potierať cbd olejom.

autor
6. sep 2024

@vakatko kortikoidy som uzivala kvoli tomu, aby sa potlacila imunita a aby som otehotnela. Konkretne medrol, ten sa moze aj v tehu

minka80
7. sep 2024

@axve uplne vazne. Keby to nepomohlo, tak to nenapisem. Ale ved kludne sa natierajte mastami, co je cisto iba o biznise.