Čo pobaliť do kúpeľov?

blondyblond
17. aug 2020

Môžem poprosiť radu čo pobaliť do kúpeľov, podľa skúseností, čo vám chýbalo alebo čo ste nevyužili.....

333levica
17. aug 2020

hygienicke potreby a oblecenie vsetko ako doma a na von. a hlavne dost penazi 😀 . o jedlo a spanie mas postarane. pytaj sa bola som viackrat na lieceni

blondyblond
autor
17. aug 2020

@333levica potrebovali ste viac športové oblečenie alebo elegantné, plavky aspoň dvoje?

333levica
17. aug 2020

@blondyblond do nejakej 15h byvaju procedury. v areali je pohodlnejsie behat sportovo alebo v com sa dobre citis. poobede mas volno a zalezi ako ho vyuzijes. ci pojdes na nakupy ,na prechadzky a tak. na vecer byvaju sem tam zabavy /byva to vypisane vacsinou na recepcii kde ta prijmu na ubytovanie/ ak budes chodit tak nieco spolocenske. ale zas ani rifle nebudu na hanbu. vycasinou su tam starsi ludia 🙂. a ano plavky dvoje. ale ako vravim ak mas len jedny ,stacia a ak by sa cosi stalo ,predavaju skoro v kazdych kupeloch plavky. do akeho mesta ides?

janinah
17. aug 2020

ja sa pridám,ak môžem...župan dajú alebo treba si doniesť?

333levica
17. aug 2020

@janinah mne nedali nikde. mala som ho len raz a potom som nenosila. ja som bola vzdy v lete a na izbe bolo teplo. inde som ho nenosila

zalka
17. aug 2020

@janinah pri procedúrach dávajú plachty, ak sú mokré .. napr. wirpool alebo vanové kúpele ... niekde treba plavky, niekde sa ide na holo ale plachtu na utretie dávajú.

pavucikvet
18. aug 2020

@janinah zupan vobec nepotrebujes

pavucikvet
18. aug 2020

@blondyblond plavky aspon dvojo a oblecenie volne, pohodlne. Na vecerne tancovacky nejake saty, alebo kludne aj teplaky....tam sa to strati .-)

zalka
18. aug 2020

@pavucikvet pripomenula si mi .... Manželka sa zbalila na trojtýždňový pobyt v kúpeloch,vyčerpaná vyšla na balkón sa vyvetrať.Manžel sa jej zatial pozrel do kufra.Ako sa tam hrabe, zbadá že žena si nabalila tie najkrajšie šaty.Nepozorovane vybral šaty a vložil jej tam tepláky.
Rozlúčili sa, a po troch týždňoch keď sa vrátila žena,sa jej muž spýtal:
- tak čo ako bolo v kúpeloch
Žena vraví dobre,tie čo mali spoločenské šaty tancovali v bare a tie
čo mali tepláky j....i na izbách 😀😀😀

erickatt
18. aug 2020

@blondyblond vlastnú malú podusku pod hlavu , dráhy si bere vždy dve a deku. Bol už aj tak že mu bolo zima. Dáždnik , pršiplášť, podľa toho kam ideš ak do Piešťan aj šaty letné, ak do hôr tak turistické topánky.

blondyblond
autor
18. aug 2020

@333levica Lúčky

makova333
18. aug 2020

@blondyblond chodim kazdy rok tak za mna takto: sportove oblecenie resp. take co bezne nosis, hygienicke veci, dvoje plavky urcite (ak ti daju dve vodove procedury v jeden den kde treba plavky, nemusia ti medzi procedurami vyschnut), zupan (som ja vzdy mala na izbe, ale bola som ine kupele a ako samoplatca nie cez poistovnu, tam neviem ako to byva) sa zide ak mas procedury v jednej budove tak som dala plavky na to zupan a ide sa 🙂. Ja si nosim vlastne uteraky (tie pouzivam na izbe aj ked tam su "erarne", pri procedurach davaju plachty) a nosim si vankus (mam speci kvoli krcnej chrbtici).

zalka
18. aug 2020

@blondyblond určite turistickú obuv, a prebehni sa do obce Kalameny, je tam také jazierko ( mláčka) s teplou minerálou vodou.

blondyblond
autor
18. aug 2020

@makova333 boli ste aj v Luckach?

blondyblond
autor
18. aug 2020

@zalka brali ste si aj konvicu, šálku a kávu svoju?

zalka
18. aug 2020

@blondyblond na izbách vyššej triedy boli, ja som chodila do BJ , ale mali sme na izbách svoje šálky lyžičky ... kávu, cukor, "prískočné" .. také blbosti kúpiš na mieste ... ak nechceš chodiť po kaviarňach, kanvicu môžeš zbaliť alebo špirálu to potom ti treba min. 2 hrnčeky.

zalka
18. aug 2020

@blondyblond kamoš si nosil i svoj tenký matrac ak dostal zlú postel tak ho použil, ale chodil autom. Ak ideš verejnou dopravou, tak mnohý to riešia tak, že nabalia kufor a pošlú poštou deň vopred a menej batožiny berú so sebou. Také základné veci bez ktorých ten deň ak by pošta meškala nevydržali.
Detto i domov tak chodia. Videla som to pred dvoma rokmi v kúpeloch je to praktické, zabalili kufor do potravinárskej folie.

blondyblond
autor
18. aug 2020

@zalka ja pôjdem autom len sa mi to zdá dlhá doba neviem čo všetko vziať, či aj nejaké knihy, notebook alebo je tam nejaké fitko kde môžem tráviť čas... Mam s toho horor

makova333
18. aug 2020

@blondyblond nie v Luckach som nebola, chodim do inych kupelov. Notebook som tiez brala, aj knihy. Co sa tyka kanvice a pod. toto neporadim, ja som bola v nadstandarde a tam som mala konzumne v ich kaviarnach gratis (heh no gratis pri tej sume za pobyt...ale no dobre). Takze ked som mala chut na kavu, caj, kolac.. isla som si dat. Ale ak ides cez poistovnu, asi by som si zobrala. Navyse, ked ides autom, to odvezie...

zalka
18. aug 2020

@blondyblond hm... knihy som nebrala bola tam knižnica v BJ, tam som si požičala, a noťas nie, ja som ani mobil nestíhala sem tam vybrať, plne akčný deň. A za chvílku aj huby porastú, Lúčky sú na liptove, slovenským športom je zbierať a sušiť :D
Ako hovorím prechádzky a nie sedenie na izbách, večer tanečky neviem či tam sú denne, v BJ boli denne takže to sme tančili 21 nocí v kuse. Naozaj som nemala problém ako tráviť čas. A procedúry tiež unavia tak človek pospal aj cez deň ( doháňal noc).
Len Lúčky sú malé kúpele, tam asi ozaj len tie prechádzky po lese, dosť ludí bolo z Lúčok v tých Kalamenoch pri tom jazierku, ked som bola.
A noťas vezmi, ako píše @makova333 auto odveze.

ira25
12. máj 2022

@blondyblond ahoj, tiež idem do Lúčok,tak sa mi zídu poznatky z tvojho pobytu.
Tiež nechcem ťahať zbytočne veľa vecí.
Najviac ma zaujíma či na izbách sú aj župany a vôbec či ho aj reálne využijem.
Poprípade čo s určitosťou zobrať....budem rada ak napíšeš čo a ako.

lienka.7
12. máj 2022

@blondyblond šnúra na prádlo a stipce 😁

ira25
12. máj 2022

@lienka.7 pokiaľ nebude ubytovanie s balkónom,tak nebude potrebné

majka010
12. júl 2022

Ahojte v oktobry idem do BJ viete mi poradit co cakat

zalka
12. júl 2022

@majka010 škoda, že nejdeš teraz v lete. To by si mala peknú dovolenku.
V oktobri, no rozhodne menej ludí.

ira25
15. júl 2022

@majka010 záleží s čím tam ideš a čo očakávaš...no je tam rozšírený Covid,ale to je teraz v každých kúpeľov aj v Lúčkach kde som bola teraz ja ...tak nech ťa to obíde a predčasné neukončiš liečenie aj keď môžeš neskôr ísť dokončiť .
Je tam kde ísť posedieť,sú tam zábavy -tanecky, cukráreň,kaviarne,reštiky,ísť na pivko a mestskou dopravou do kúpeľov, výmenný výlet do poľských kúpeľov (to bolo,ale či aj tohto roku neviem.
Počas leta každý deň hudba na kolonáde aj súbory, takže nudiť sa nebudeš a zvlášť ak nebudeš v budovách so spojovaciu chodbou na procedúry....myslím si,že budeš spokojná. Aha teraz čítam že ideš v októbri,tak hudba a poľské kúpele odpadávajú,ale budú iné akcie v nutri Osobu,nakoniec október býva relatívnej pekne počasie.

ira25
15. júl 2022

*Ozonu*

majka010
16. júl 2022

@ira25 dakujem a ak sa mozem opytat ak by prisiel za mnou manzel s dcerou je moznost aby sa tam ubytovali niekde na jednu noc???? A cca aka je cena dakujem

simca06022011
16. júl 2022

K oblecku a kozmetike sa uz nevyjadrujem ale ostatne: Co robis po veceroch doma? To si vezmi na volny cas, kto strikuje berie to, kto cita berie knihy. Nasi beru vankuse, aj kanvicu a beru si aj nejkake fajnoty a co pochybi kupia. Ak nepotrebuju, auto odvezie domov. Napriklad lepsie zobrať rýchlovarnú kanvicu ak si davas cajiky vecer, kavu viac krat, nejaku oblubenu, ako kupovat kanvicu na mieste 😁 ak nepijes taketi vecu, das si v kaviarni presso niekde, tak ti netreba.
Take veci co ti spohodlnia zivit v izbe si ber. Zisti ci je tam wifi, nie je. Ci vyuzijes notebook ci nie..

ira25
16. júl 2022

@majka010 ubytovať je veľa možností a pri príchode ti na recepcii povedia viac....ja som to nevyužila lebo to nemám ďaleko.
Ráno v jedálni si môžeš dať aj ranajšiu kávu z kávovaru akú tu piješ .
Kávu si môžeš dať aj v kaviarničke čakaním na procedúry a cenovo nie je drahá, kanvica na izbe nie je ,ale predpokladám, že bude niekde v kuchynke aj so žehličkou a zehliacou doskou..... keďže je to ten istý majiteľ ako v Lúčkach,ale môžem to zistiť od susedy,ktorá sa vrátila z pred mesiacom.
Ak piješ kávu a nechceš chodiť po kaviarňach/na výber je ich dosť/ kanvica bude super a možno ak by bolo zle počasie tak si uvariš čaj.
Kniha je ok,len ak budeš mať dobrú spoločnosť ľudí okolo seba tak čas nezostane.
Wi-fi tam je v tých klavnych budovách ( neviem či vieš kde budeš ubytovaná)
Tiež vonku v kaviarničkach.
Sú tam potraviny v Srdiečku sa dá lacno najesť a aj celkom chutne ak sa za dva roky nepokazili.
Zákusky nie drahé a aj veľmi dobre.
Dvoje plaviek je samozrejme,gumenne šľapky do bazéna tiež.
Ak ideš autom zober oblečenie ako si zvyknutá doma.