icon

Čo pomáha na bolesti krížov z preťaženia?

janula2511
30. máj 2025

Ahojte, mám taký problém , strašne ma bolia kríže.V robote mám prácu kde sa veľa ohybam a mám preťažené kríze.neviem či stavce alebo okolie svaly.čo si mám kúpiť v lekárni? čo je dobré na kríže?

janetinka27
30. máj 2025

@janula2511 ahoj, mna v utorok seklo
Krize v teple, guajacuran tabletky, flector prasok mam na predpis v zalohe doma, voltaren gel
A skusala som sa pomaly roztahovat

tairyx
30. máj 2025

No najlepší je neurológ, fyzioterapeut- cvičenie, v lekárni si vieš kúpiť flector, ibuprofen- protizápalové lieky a zároveň analgetiká, ktoré ale nemusia stačiť a teda brať ich dlhodobo tiež nie je výhra, potom vitamíny sk.B - milgamma N, guajacuran na uvoľnenie svalstva a relaxáciu, suché teplo- náplasti

kacena4
30. máj 2025

v prvom rade sa naučiť niečo o škole chrbta kde ťa naučia ako správne dvíhať predmety a bremena aby sa ti nezhoršil ten zdravotný stav ktorý máš a veľmi dobré sú náplaste napríklad flektor lepšie ako masť či tabletky

strawberry0797
30. máj 2025

@janula2511 proti bolesti staci aj ibuprofen a namazat voltaren, ale neriesia problem. Problem ti vyriesi len fyzioterapia, kde ti tie svaly natiahnu manualnymi technikami a naucia ta spravne cvicit, aby s si neublizila, ale aby si si posilnila svaly chrbta. Ak budes pravidelne denne cvicit, bolesti mat nebudes.

domkakvet
30. máj 2025

@janula2511 flector ten mi hned pomohol.

janula2511
autor
30. máj 2025

Od bolestí ako flektor , Ibalgin pomôže na pár hodín.

tairyx
30. máj 2025
@janula2511

Od bolestí ako flektor , Ibalgin pomôže na pár hodín.

@janula2511 voľnopredajné iné nemáš nič, ešte možno Nalgesin S ale nie je to riešenie. Skôr fyzioterapeut, naučiť sa cvičiť, ak sú bolesti veľmi silné treba vyšetrenia na neurológii, tam ti vedia dať aj infúznu myorelaxačnú liečbu, tá väčšinou zaberá.

libusak
30. máj 2025

Suche teplo. Vyfenovat a zabalit

vorkola
30. máj 2025
@kacena4

v prvom rade sa naučiť niečo o škole chrbta kde ťa naučia ako správne dvíhať predmety a bremena aby sa ti nezhoršil ten zdravotný stav ktorý máš a veľmi dobré sú náplaste napríklad flektor lepšie ako masť či tabletky

@kacena4 Flektor tabletky nepomahaju?,ja som si ich prave kupila

janula2511
autor
31. máj 2025

A čo poviete na výživové doplnky pre kosti ,kĺby ako napr condrosulf 400mg alebo kolagén?určite sa účinok dostane o 1-2 mesiace ale mohlo by mi aj toto pomôcť ?

tairyx
31. máj 2025
@janula2511

A čo poviete na výživové doplnky pre kosti ,kĺby ako napr condrosulf 400mg alebo kolagén?určite sa účinok dostane o 1-2 mesiace ale mohlo by mi aj toto pomôcť ?

@janula2511 prečo nechceš ísť s tým k lekárovi? Môžeš si teoreticky kúpiť čokoľvek a skúšať, ale rozmýšľam že na čo? Vyhodené peniaze s neistým výsledkom, stratený čas, možné zhoršenie stavu s následkami do budúcna.. išla by som k lekárovi, nech ti porobia vyšetrenia, zistia v akom stave je chrbtica, svaly a dajú ti liečbu odborníci.

kacena4
31. máj 2025
@vorkola

@kacena4 Flektor tabletky nepomahaju?,ja som si ich prave kupila

@vorkola aj tie ale je to mrte zataz na žalúdok

libusak
31. máj 2025

Ak mas v praci pravidelnu zataz a teda ocakavas bolavy chrbat z pretazenia dlhodobo, tak fitko

kosatka33
31. máj 2025

Orthoherba gél - obsahuje glukosamin, msm, atd. Keď ma večer bolia kríže, natriem sa ním a do rána som fit.

margotka17
1. jún 2025

@janula2511 kúp si v pekárni náplaste na bolesť krížov, mne to pomohlo, len si už nepamätám, ako sa to volalo. A Novalgin som mala čo muž užíval a nedojedol 🫣

janula2511
autor
1. jún 2025
@margotka17

@janula2511 kúp si v pekárni náplaste na bolesť krížov, mne to pomohlo, len si už nepamätám, ako sa to volalo. A Novalgin som mala čo muž užíval a nedojedol 🫣

@margotka17 náplasť si mala s účinnov látkové ako flector alebo voltaren alebo tie hrejivé štipľavé?

margotka17
1. jún 2025
@janula2511

@margotka17 náplasť si mala s účinnov látkové ako flector alebo voltaren alebo tie hrejivé štipľavé?

@janula2511 anooo, Voltaren to bol hrejivý aj bol, lebo také teplucko mi z neho bolo.