Čo pomáha na silnú migrénu?
Prosim poradte mi... cely den bojujem s migrenou, ibalgin, paralen a podobne blbosti mi vobec nepomohli. Neviem kvoli tomu zaspať rano skoro vstavam, no ked tato migrena nezmizne tak uz zosaliem... je to na nevydrzanie
Na migrénu pomôžu len triptany, všetko ostatné brat je úplne zbytočné. Chod s tým ku neurologovi
Migralgin je celkom fajn, 2tbl. Ono casom uz nezaberie ani to, co volakedy zaberalo. Sumivy panadol ultra rapid 2tbl alebo flector sacok mi zvykli pomoct. Teraz uz ani to. Teraz mi dost casto pomoze ten migralgin. Alebo potom nivalginova injekcia, ale aj ta uz tazko zabera. Neurologicka mi predpisala Rizatriptan, raz ani ten nezabral.
@minenkak viem, ale antikoncepciu alebo take nieco brat nechcem, tak neviem ci ma zmysel ist ku gynekologovi či by mi nenavrhol len toto..
@alazala bola som tam pred rokom a som vravela ze mam caste bolesti hlavy aj migreny a len to zapisala do papierov a povedala ze mam brat magnezium, berem ho ale co z toho ked migreny stale su, nic ine mi na tie migreny nenavrhla
Ale veď je kopec bylinných prípravkov,kto tu píše o antikoncepcii,stačí zajstydo lekárne a pýtať sa a skúsiť
Aj ja to tak mam aj 5 dni ms p osebe boli a potom aj ked sa náhle meni počasie. Mne pomohol paralel ultra apid šumivý s kodeinom a kofeinom.
A este obmedziť lepok tak su migrény slabsie
@vanilkovazmrzka ano,,je to pravda
Studeny obklad,,oola a wc 🙂
@lapersefona lepok nejem uz par mesiacov, no nepomohlo
Aj mne tak poradila neurologička, že magnezium a nič viac. Potom som zmenila neurológa a ten už mi aj dal na predpis sumatriptan. Hovorila som mu, že už bežne dostupné lieky proti bolesti nezaberajú a nedokážem už tak fungovať. A nemal problém mi ich predpísať.
Tak chod ku inej neurologičke. Ja to mám presne tak isto ako ty na začiatku menzesu skoro každý mesiac. Triptany beriem už 10 rokov
@alazala a ako často ich beriete? Ja proste 4tbl. Každý mesiac. Vždy keď mám menštruáciu a nedá sa to už vydrzat
@mikaela1 ja zvyknem mať migreny aj viackrát za mesiac. Hned ako to zacne, beriem prvú tabletu - môže sa len 1 za deň. Vacsinou mi to začne ráno, ale niekedy sa stane, že sa mi to vráti večer , tak vezmem este jednu. Občas sa mi to vráti aj ráno na druhý deň, tak to si zase beriem 1 tbl.
@mikaela1 ja zvyknem mať migreny aj viackrát za mesiac. Hned ako to zacne, beriem prvú tabletu - môže sa len 1 za deň. Vacsinou mi to začne ráno, ale niekedy sa stane, že sa mi to vráti večer , tak vezmem este jednu. Občas sa mi to vráti aj ráno na druhý deň, tak to si zase beriem 1 tbl.
@alazala a aké beriete ? Ja mam sumatriptan 100