Čo pomáha na silnú migrénu?

11. apr 2022

Dobrý večer. Čo prosím pomáha na silnú migrénu? Ktorý liek je účinný alebo niečo prírodné?? U mňa migréna trvá 48hodin a je to veľmi silná bolesť. Niekedy aj 3x do mesiaca. Neviete co to môže spôsobovať? Nejaká potravina?

danieli
11. apr 2022

U mna to bol lepok v strave, ale spustac moze byt u kazdeho iny

kvietok2891
11. apr 2022

Mala by si ísť na neurológiu nech ta pošlú na MRI nech vyšetria prečo mávaš migrény niekedy za tým môže byť aj vážnejšie ochorenie . Co sa týka liekov skus nalgesin s alebo nurofem rapid

barbie1981
11. apr 2022

Flector

laurika999
11. apr 2022

Ibalgin plus - s pridaným kofeínom, alebo Novalgin. Ale ten je už na predpis.

mirage
11. apr 2022

mne ani flector, ani novalgin nezabera, iba cetalgen. musi sama prist na to, co funguje u teba.

autor
11. apr 2022

@kvietok2891 bola som na vyšetreniach a všetko je v poriadku. Už fakt neviem z čoho to môže byť a u mňa je problém že žiadne lieky nezaberajú musím si odtrpieť tých 48hodin niekedy je to aj viac a potom to prejde

kacena4
11. apr 2022

existuju lieky na migrenu - sumatriptan sa tusim volaju davaju sa v zaciatkoch migreny a do 20min. je pokoj ja by som bez nich neprezila

mima66
11. apr 2022

U mňa to bol histamín. Od kedy som ho v strave výrazne obmedzila/vylúčila migrény mávam chvalabohu minimálne. Ale fakt to dodržiavam, lebo viem čo by nasledovalo, ak by sa opäť spustila migréna...

060106
11. apr 2022

Mne predpisal neurolog quarelin ale ked nepomohol musela som ist na pohotovost

vikicaviki
11. apr 2022

Neurolog neodporucil preventivnu liecbu? Mne pomohlo pred rokmi nasadit lieky kt. predchadzaju zachvatom, tiez som ich mala niekolkokrat do mesiaca, na pricinu sa neprislo. Lieky uz neuzivam a za tie roky som mala migrenu len prilezitostne... (klop klop klop na drevo). Z liekov na bolest na predpis Algifen, Novalgin. Z volnopredajnych mi zaberal Panadol Extra Rapide - rozpustne tablety (obsahuju kofein a kodein). Neurologicka mi odporucila uzivat Magne B6.

optame
11. apr 2022

Sumatriptan, k tomu magnezko -Magnerot, zo zaciatku najvyssia mozna davka,tam je tusim 3x2tbl. A potom davkovat podla stavu. CT/MR neukazalo nic. ? Co krcna chrbtica? Zivotny styl-od fajcenia,alkohol,stravu,pohyb,vankus na spanie(skratka vsetko)? Niektore zeny maju migrenu spojenu s menzesom . Mozno hormonalny profil..? Je toho vela na vysetrenie.

queen_mary
11. apr 2022

@kacena4 ja mam rizotriptan, a presne ked dam hned na zaciatku tak mam do polhodky pokoj. Predtym som mavala tiez 48 hodinove migreny, striedala som panadol ultra rapid a ibalgin rapid caps. To som mala take stavy ze som od bolesti grcala.

optame
11. apr 2022

@queen_mary Rizatriptan+Sumatriptan patria do skupiny liekov urcenych na migrenu. Ide tam potom o pridavne latky.

alchemilkazltozelena
11. apr 2022

Mňa jedine algifen

ariesi
11. apr 2022

Triptany od neurologa.na predpis aj brufen 600. Z volne dostupných panadol ultra rapid. Všetko ale hneď pri začiatku záchvatu. Inak keď sa rozvinie, tak už trpím.

katkasav
11. apr 2022

Je tu na MK viac tém o migréne, skús prečítať. Dôležité je zistiť, odsledovať si, čo ti ju spúšťa, u každej je to iné. Mne osobne zaberá aj acylpyrín, ale musím ho vziať rýchlo, kým sa ešte len rozbieha - presne ako píšu aj vyššie a rozmasírovať krčnú chrbticu.

deti95060810
11. apr 2022

ja mám migr. zo stresu a z jedla ktoré mi nesadne .... pomáha sumatriptan - je na predpis

sszuzu8
12. apr 2022

Vyvracať sa niekedy. 🙏 Mne migreny trvajú aj 14 dní nonstop čiže... Masaker

tyaja5
12. apr 2022

tak ono ide asi aj o to ako casto ich mavas, tiez som nimi trpela, velmi dlho, zrejme to mame aj v rodine lebo aj moja starka a rovnako aj mamina mavali strasne hrozne bolesti hlavy a to veru niekedy ked neutrafis, kedy si dat tabletku tak to je to najhorsie, ale toto treba riesit aj z dlhodobeho hladiska veru.

didi2102
12. apr 2022

Ja mám migrény resp migrenivke bolesti hlavy, vracaním,závratmi,zle mi robí svetlo a hluk a aj obyčajný hlas, mám to od chrbtice, mne pomáha migralgin je to tiež s kofeínom ale musí sa to dať včas ,inak si musím dať aj dve a ako keby ma.niekto podupal

tyaja5
13. apr 2022

to suhlasim, clovek ked mava migrena, fakt niekedy nevie co od dobroty, mne v tych zaciatkoch ani kava ako kofein nepomahala. ako mozno na zaciatku si clovek povie ze ok dam si tabletku od bolesti, lenze tam je to, ze sa to moze stale vracat. mne poradili toto a casom je to veru ovela lepsie 🙂 @didi a vy to mate tiez nejako v rodine, alebo si tieto ,,paradne" stavy uzivas sama?

henrietkatr
17. máj 2022

Uff inak silna migrena, to je tazky stav, tiez viem o com hovoris. A to niekedy sa tak z nicoho nic pretavi ako keby z klasickej bolesti hlavy do migreny. Tyaja5 ale toto neuzivas ako tabletky od bolesti ci?

tyaja5
6. jún 2022

@henrietkatr hej presne, a najhorsie je ked sa tie problemy tak akumuluje, proste raz jedno potom v zapati na to nadvazuje druhe, je to hroza, na zaciatku ked som to mala som nechcela chodit nikam len doma v klude sediet.

yvoneta
24. jún 2022

Prosím prosím, nemá tu niekto nazvyš tabletku/y typu triptan? Kúpila by som. Došli mi a prechádzam k novému neurologovi, vyšetrenie mám až o mesiac a pôvodná Dr mi už nepredpíše, lebo od poslednej kontroly je to viac ako pol roka. Ďakujem 🙏

tyaja5
27. jún 2022

@yvoneta a ty mas silné migreny? lebo mne teda na toto pomohol ten vyssie spomenuty doplnok z takeho dlhodobeho hladiska. inak to verim ze je aj neprijemne ak proste clovek potrebuje aj nieco predpisat a ze sa neda.

yvoneta
27. jún 2022

@tyaja5 áno, silné migrény, aj niekoľko dňové. Užívam dosť rôznych vitamínov, minerálov... Takže si myslím, že ten doplnok na báze B vitamínov, by mi asi nepomohol. Ale môžem skúsiť. Navyše idem na dovolenku a bez liekov, och bože a ešte má byť aj nepriaznivá fáza mesiaca. Vplýva na mňa spln a nov.

queen_mary
27. jún 2022

@yvoneta a preco nejdes neurologovi nech ti predpise? Alebo si zavolaj nech ti da novy recept

yvoneta
27. jún 2022

@queen_mary pretože ten nový, ku ktorému som objednaná, ma ešte nevidel a u tej pôvodnej, keď som nebola viac ako pol roka na vyšetrení, mi recept nepredpíše. A keby idem k nej na vyšetrenie, tak ma nevezme ten nový, lebo akože aktívne chodím k tej svojej a nepreberie ma.

mladenca
13. júl 2022

Ono clovek ked trpi migrenami a dlhodobo tak by som povedala ze je asi lepsie ist aj na vysetrenie, predsa len istota, a zase neurolog by hadam tiez mohol odporucit nieco uzivat alebo teda nieco co by na tie migreny pomohlo.

timetotime
31. júl 2022

to je pravda, ale tak vies aj v tych migrenach su rozne rozdiely. niektore pridu raz za cas a iny nimi trpia permanentne. povedzme si aj tak, migrena sa da liecit aj roznymi doplnkami, ktore nie su viazane na lekarsky recept