icon

Čo pomohlo udržať hladinu železa v norme?

jankadanka654321
18. sep 2024

Ahojte moj gyn mi zistil velmi nizke hodnoty zeleza v krvi tak mi nariadil infuzie. Je pravda ze nejem mäso casto ale 2x za tyzden zvladam hovädzie alebo kuracie, lososa. Pijem cviklove stavy, jem salaty denne. Co vam realne pomohlo udezat si hladinu zeleza v norme ? Dakujem za rady !

Strana
z2
jakubrianka
20. sep 2024

@jankadanka654321žiaľ, tvoj pocit nie je ojedinelý a veľmi veľa ľudí si ešte stále neuvedomilo, že so samovzdelávanim pacienta v oblasti zdravia sa viac menej počíta. Zodpovednosť za svoje zdravie nesie za seba každý sám. Ľudia sa veľmi mýlia, ak dávajú túto zodpovednosť na plecia nejakého lekára, ktorý ich vidí 5 minút za 2-3 mesiace. Je to veľmi klamná predstava. Veľa ľudí podceňuje fakt potreby samovzdelávania sa v oblasti zdravia a prevencie. Pritom postačí si cielene sem tam niečo vyhľadať a sledovať napríklad časopisy venované zdraviu, kde sa vyjadrujú odborníci.

jakubrianka
20. sep 2024

@jankadanka654321 v konzumácii s mäsom musíš prijsťvvitsmin C a kyslelinu listovú, aby sa ti železo dobre vstrebalo. Ja som tiež doma s deťmi zatiaľ a je to poriadny zaberák. Stále beriem femibion aspoň raz za 3 dni a od druhého pôrodu príjem denne minerálky. Tiež mi mäso veľmi nechuti takže sa musím v tomto smere aspoň prinútiť.

Strana
z2