Čo pomôže na akné?
Ahojte nevie mi niekto niečo poradiť na akné
Najdôležitejším je čistenie ráno a večer čistiacim gélom-cerave, LA roche posay efaclar +krem, cistiacu masku 2x týždenne
Záleží na hodně faktorech. Kolik je ti let? V prvním případě bych ti poradila, abys zkusila omezit jednoduché cukry, to mi osobně pomohlo nejvíce, dále si pak zvol nějakou rutinu v péči o pleť - čištění (šetrné!) ráno a večer. Ráno se odstraňují šupinky kůže, které se vytvořily přes noc a večer šupinky, make-up, zplodiny, atd., což je důležité, aby se ti zbytečně neucpávaly póry.
Určitě bych se vyhla přípravkům obsahující alkohol - pleť si zbytečně přesušíš, pokud ano, tak takové přípravky pouze lokálně přímo na akné (já jsem vyměnila alkohol za zinkovou mast) - obojí je pouze akutní řešení, neřeší podstatu akné.
Mi se akné vrátilo v těhotenství a osvědčila se mi tato kombinace přípravků - ráno vyčištění pomocí gelu z mýdlových ořechů (dulcia natural) používám k tomu takové fejkové foreo z aliexpressu, ale klidně i takové ty houbičky z drogerie, nastříkám heřmánkovou vodu (purity vision) a pak natřu krémem s aloe vera (dulcia). Večer to stejné + 2x do týdne používám peeling (ten střídám od různých značek) a masku mikro bio komplex (dulcia) - vše kromě masky lze koupit v DM, masku objednávám přes internet (dulcia.sk nebo blueberryhill.cz). To jen pro inspiraci, to že to zabralo mi, neznamená, že na tebe to bude působit stejně 🙂

Hlavne pozor na MLM predajkyne ktoré ti povedia čo len chceš počuť len aby predali somarinu.. tie sú najlepšie.
Radím zistiť potravinové alergie a intolerancie a hormonálny profil.. hľadať príčinu nie mastičku ktorá iba sa snaží urýchliť hojenie následkov