icon

Čo pomôže na akné?

horvath99
8. okt 2021

Ahojte nevie mi niekto niečo poradiť na akné

buberova
8. okt 2021

Hlavne pozor na MLM predajkyne ktoré ti povedia čo len chceš počuť len aby predali somarinu.. tie sú najlepšie.

Radím zistiť potravinové alergie a intolerancie a hormonálny profil.. hľadať príčinu nie mastičku ktorá iba sa snaží urýchliť hojenie následkov

marcellka32
8. okt 2021

Najdôležitejším je čistenie ráno a večer čistiacim gélom-cerave, LA roche posay efaclar +krem, cistiacu masku 2x týždenne

bluemoon24
8. okt 2021

Záleží na hodně faktorech. Kolik je ti let? V prvním případě bych ti poradila, abys zkusila omezit jednoduché cukry, to mi osobně pomohlo nejvíce, dále si pak zvol nějakou rutinu v péči o pleť - čištění (šetrné!) ráno a večer. Ráno se odstraňují šupinky kůže, které se vytvořily přes noc a večer šupinky, make-up, zplodiny, atd., což je důležité, aby se ti zbytečně neucpávaly póry.
Určitě bych se vyhla přípravkům obsahující alkohol - pleť si zbytečně přesušíš, pokud ano, tak takové přípravky pouze lokálně přímo na akné (já jsem vyměnila alkohol za zinkovou mast) - obojí je pouze akutní řešení, neřeší podstatu akné.
Mi se akné vrátilo v těhotenství a osvědčila se mi tato kombinace přípravků - ráno vyčištění pomocí gelu z mýdlových ořechů (dulcia natural) používám k tomu takové fejkové foreo z aliexpressu, ale klidně i takové ty houbičky z drogerie, nastříkám heřmánkovou vodu (purity vision) a pak natřu krémem s aloe vera (dulcia). Večer to stejné + 2x do týdne používám peeling (ten střídám od různých značek) a masku mikro bio komplex (dulcia) - vše kromě masky lze koupit v DM, masku objednávám přes internet (dulcia.sk nebo blueberryhill.cz). To jen pro inspiraci, to že to zabralo mi, neznamená, že na tebe to bude působit stejně 🙂