icon

Čo pomôže na extrasystoly?

26. okt 2023

Ahojte, poraďte co pomôže na extrasystoly. Dnes na obed som si dala kebab zle mi sadol 3 krát ma prehnalo, odvtedy mam asi každý 3-4 stah srdca extrasystolu. Zosaliem už, dala som si akurát betablokator dúfam ze mi aspoň trochu pomôže.
Ako sa upokojite keď to mate celý deň, často? Ved to sa nedá nato nemyslieť keď to ide vkuse?

Strana
z2
kristin00
27. okt 2023

Ahoj, ja ich nemám takto často. Mávam tak jeden deň za týždeň niekdy dva, možno 3-4 extrasystoly, ktoré cítim. A neviem sa celý deň ukľudniť keď to pride. Tiež by ma zaujímalo čo na to pomáha a obdivujem ľudí, ktorí ich mávajú takto často. Ja by som sa asi ozaj zbláznila

siegi
27. okt 2023

Moze byt prave z toho ze ti nesadlo to jedlo… ja ich mavam castejsie ked sa prajem alebo rychlo do seba nahadzem jedlo. Dam si potom tabletku na travenie a akonahle pretravi, zmiznu aj extrasystoly. Uz pri tom nestresujem, je to neprijemne ale nie nebezpecne. Hlavne klud

mooonika1975
27. okt 2023

@siegi určite to nie je sťahovanie žalúdka ? Lebo žalúdok je veľmi blizko srdca

siegi
27. okt 2023

@mooonika1975 nie nie, extrasystoly mam uz cez 10 rokov a presne viem aky to je pocit. Od porodu sa mi zacali objavovat castejsie prave ked sa prejem alebo rychlo zjem. Dokonca to bolo aj zachytene na holtri

mooonika1975
27. okt 2023

@siegi lebo ja nemám toto, ale niekedy pri žalúdku také citim, ale teda buď som zjedla niečo , čo som nemala, alebo zapila niečo, čo som nemala 😂

autor
27. okt 2023

Bola som pri doktorke spravila EKG srdce ôk. Zobrala mi krv na štítnu a magnezium, draslík. Dnes už to je lepšie cítim to ale nie ako včera. Takže to mohlo mať následok prejedenie alebo masáž na ktorej som bola a boli ma cely chrbát. Ale srdce mam ok;)p

siegi
27. okt 2023

Ano a chrbtica je druhy spustac extrasystol u mna

luciar260
13. feb 2025

@siegi ahoj uz starsi prispevok, este stale mavas od chrbtice extrasystoly ako ich pocitujes? U mna bude asi tiez hl spustac chrbtica

siegi
13. feb 2025

@luciar260 ano mavam, podla stavu chrbtice. Niekedy ked zacinam nove cviky a daju zabrat mojej chrbtici tak na druhy den citim o dost viacej extrasystol. Naposledy mi moja nova fyzio vysvetlovala ze to nemusi byt od chrbtice ale ze za tym mozu byt zablokovana rebra a hrudny kos. A ako ich pocitijem? Niekedy len iba ako neprijemny kratky pocit na hrudi a niekedy ako take bolestivejsi uder mimo

luciar260
14. feb 2025

@siegi no tiez tak podobne, ja ich mavam vela napr aj pri prudsom pohybe alebo predklone , preto si myslim ze pohybovy aparat ma urcite suvis, prv som ich mavala len tak v klude , teraz aj takto...

emavargova
9. mar 2025

Zdravím vás, no ja ich mám už 3 deň dosť intenzívne. Každú minútu stále.. mne to robí pred menzesom a keď zjem niečo čo mi vadí. Je to extrémne nepríjemne ich mať tak často 🥲

luciar260
10. mar 2025

@emavargova ja od stredy ako nahle pride vecer tak ich mam vela , ako mavam ich uz roky ale vzdy tak max 5 za den inokedy ani jedna za den, a teraz su tie vecery hrozne

miya9389
11. mar 2025

@luciar260 aj ja mam teraz presne to iste 4 večer..príde 7 hod zacina... už aj včera na obed ale len chvíľu, a dnes znova...ale som tehotna a liecena vo vusch v ke..v decembri mi začali tepy nad 200..

luciar260
11. mar 2025

@miya9389 a preco si liecena , mas nejaky problem so srdcom ? Ja vysoky tep nemavam, iba tie extrasytoly ma vedia vylakat .... su velmi neprijemne,

miya9389
11. mar 2025
emavargova
11. mar 2025

@luciar260 presne ako hovoríte .. mávam ich roky ale takto intenzívne som ich nemala nikdy .. dnes je to trošku lepšie ale extrém aké vedia byť .. pól dňa vkuse každú minútu alebo pól minuty a potom 3 h pauza a zas .. dookola

miya9389
11. mar 2025

@emavargova aj ja ich takto presne mam posledne dni...

luciar260
11. mar 2025

@emavargova presne tak isto , u mna to trva takto intenzivne uz tyzden, dufam ze je to len obdobie a tak ako prislo tak aj odide

luciar260
11. mar 2025

@miya9389 neviem co je to za skratku

emavargova
12. mar 2025

@luciar260 verím že áno ale aspoň vieme že v tom nie sme sami

siegi
13. mar 2025

@miya9389 tiez mam svt… ako to zvladas? Beries lieky? Ako casto mavas svt?

miya9389
13. mar 2025

@siegi som tehotná, nič mi nezabralo ani pri tých vysokých tepoch.vo vusche skúšali hoc aké aby neublížili malej a nic..robili mi aj elektr.vyboj 2x tiež nepomohol. Zatiaľ 3 tí týžd. mi to drží chvalabohu - dali mi betaloc 100-2×, flekainid 100- 2x, inj.fragmin 7500 2x denne . Dávam si ešte,magne b6 a magnosolv.
Po pôrode ablacia.

siegi
13. mar 2025

@miya9389 ufff tak to ma mrzi… zistili ti to az v tehu ci si to mala uz aj pred?

miya9389
13. mar 2025

@siegi brala som corvitol 50 pred tehotenstvom iba na extrasystoly..všetko som vysadila. Teraz aj keď prídu, tep drží na 55 .
A ty ?

siegi
13. mar 2025

@miya9389 mne to zistili pred dvoma rokmi, ale ked tak spatne rozmyslam tak som priznaky mala uz v tehu, pred 4 rokmi… ale naplno to prislo pred tymi 2ma. Mne nastastie ked pride tak do 5 min si viem sama pomoct. Beriem lieky takze tep mi uz nejde nad 140. Co ale neznasam je ze pocas svt mam strasne vela extrasystol. Beriem bisocard 2,5 mg denne a zatial neuvazujem nad ablaciou. Mam ich 2-3x za rok

miya9389
13. mar 2025

@siegi mne sa nedvihne ani do 70 aj keď niečo robím. V ke som ležala teraz týždeň. Fakt sú tam úžasný a starostlivý lekári .tiež keď som tak spätne rozmýšľala tak príznaky boli skôr ale neriešila som..hneď ako sa bude dat chcem ist na ablaciu a nie žiť v panike a strachu.nechcem znovu zažiť tie vysoke tepy.teraz keď začnú extrasystoly srdce sa rozbúcha, prestane a opäť hneď znervozniem ..

miky90
12. jún 2025
@emavargova

Zdravím vás, no ja ich mám už 3 deň dosť intenzívne. Každú minútu stále.. mne to robí pred menzesom a keď zjem niečo čo mi vadí. Je to extrémne nepríjemne ich mať tak často 🥲

@emavargova ja sa s nimi trápim tak pätnásť rokov a som s toho hotový stále obdobia keď je to lepšie keď ich mám iba pár kľudne aj 500 za deň nič z toho nerobím ale teraz už týždeň každý deň cca 5000-7000 možno som aj malo povedal do minúty 3-5 je to hrozne pondelok idem na ďalší holter väčšinou keď ho mam mam lepší deň ale takto dlho že už týždňa v kuse som to asi ešte nemal taký veľký počet väčšinou mi to tráva tak dva dni nespal som dobre už dva týždne celkovo zle spávam budenie a dokopy 3-max5h asi aj to môže byť následok betablokator beriem roky aj magnézium aj draslík

bielavila
17. jún 2025

Ahojte, ja som ani nevedela ze to mam az kym som nenarazila na tuto temu, uz to mam tak rok a vzdy som si namyslala, ze je to panicky zachvat, uz som to chcela riesit ze pojdem na pdychiatriu, ale vidim ze skor smer kardio, mne sa to deje najma v noci, zobudim sa uplne vyplasena, srdce vije ako sialene, citim to ako narazove vlny na hrudi, potom citim ze obcas vynecha tep, obcas to mam aj cez den ale prevazne v noci. Co na to teda pomaha? Ozaj som si myslela ze to je panicky atak

luciar260
25. jún 2025
@bielavila

Ahojte, ja som ani nevedela ze to mam az kym som nenarazila na tuto temu, uz to mam tak rok a vzdy som si namyslala, ze je to panicky zachvat, uz som to chcela riesit ze pojdem na pdychiatriu, ale vidim ze skor smer kardio, mne sa to deje najma v noci, zobudim sa uplne vyplasena, srdce vije ako sialene, citim to ako narazove vlny na hrudi, potom citim ze obcas vynecha tep, obcas to mam aj cez den ale prevazne v noci. Co na to teda pomaha? Ozaj som si myslela ze to je panicky atak

@bielavila presne takto v noci to mavam aj ja niekedy, je to velmi neprijemne neznasam to , no uz som si zvykla nic ine neostava

miky90
Autor odpoveď zmazal
Strana
z2