Čo pomôže vyhladiť hlbokú vrásku nad perou?
Pred niekolkými mesiacmi sa mi vytvorila vodorovná, hlboká vráska nad perou.Presnejšie v strede medzi perou a nosom.Vyzerám ako debil! Myslím si že je to z toho ako som prudko schudla 12kg. Alebo je to vekom po 50tke, začína mi menopauza a všimla som si že moja pokožka na tvári ale aj tele je suchšia.Ale zvráskavela som aj celkovo na tvári.Mala som veľmi zlý, stresujúci život pri mojom ex veľa rokov a od stresu som málo spávala a prejedala som sa sladkosťami.Mám tráviace problémy, asi som si prekyslila telo, trpím hroznou únavou.Nechcem aby môj život krátko po 50tke skončil.Chcela by som si nájsť ešte muža a byť šťastná, nechcem ostať sama.Začala som mať doslova komplexy z vrásky nad perou a prestala som sa naplno usmievať tak že mi je vidno zuby.Pomôže mi niečo túto hlbokú vrásku aspon máličko vyrovnať? Možno by pomohlo keby som pribrala ale to sa mi zatiaľ nedarí a botox nechcem.Ďakujem za každú radu.
@elmivelmi A na akú dobu toto pomôže? Určite je to aj drahé, že? Zarábam len priemerne. Zabudla som napísať že vráska je mierne do kriva takže keď sa usmejem vyzerám fakt hrozne.
ziadny krem ti nepomoze, bud botox, alebo kyselina.. Alebo pribrat..
Má niekto skúsenosti s tvárovou gymnastikou? Toto by nepomohlo?
Ivana Štecová, na všetky časti tváre má cviky a je fakt dobrá, skúste pozrieť na youtube a uvidíte,
tak pol roka ,rok?Atoji to okolo 120-200€ musis pozerat aj zla y.
@mara66 Ďakujem.
@elmivelmi Asi sa prestanem usmievať 😢
Ešte v marci som vrásku nad perou nemala a v lete už áno.Do leta som schudla 8kg a doteraz už 12kg.Vždy som bola štíhla a teraz vyzerám akokeby som ani nejedla.Myslím že to najviac súvisí s chudnutím, že som takto zvráskavela.
Tak zacni cvicit a kvalitne sa stravovat. Chuda zena moze vyzerat horsie ako plnostihla. Prave aj kvoli takymto prejavom koze.
Ale na foto som sa len jemne usmiala.Keby som sa doširoka usmiala tak že ukažem aj zuby tak je to des! Neviem či na takúto hlbokú vrásku pomôže tvárová gymnastika.
Doteraz som nikomu takto nad perami vrásku nevidela.Len na českéj herečke Ive Janžúrovéj som si to všimla.Ale tá je o 30 rokov odomňa staršia.
tak podla mna velmi prehanas, som mladsia nez ty, mam to pri usmeve okolo pier horsie, a na krase mi to teda neubera.
@mirage Len aby sme sa chápali...Ja nepíšem o vráskach okolo pier.Ale o vodorovnéj vráske nad perou, medzi perou a nosom.A je mierne aj do kriva.
Odídu hormóny odíde krása🙂plus ty si výrazne schudla.kyselina by mohla pomôcť po viacerých aplikáciách vydrží aj rok.Popytaj sa v centrach
Myslim, ze ti moze pomoct trochu naspat pribrat, kedze pises, ze si zvycajne stihla a teraz si az tenka. Ze sa trochu zase zaokruhlis.
Ale budem uprimna, tu vrasku si podla mna malokto vsimne, ked sa uprimne od srdca smejes. Ani na Janzurovej som si ju nikdy neuvedomila a ona sa spokojne usmieva i zasmeje. Co clovek na nej vnima, je jej osobnost a celkovy vyraz tvare.
Vsimla si si niekedy, ze ked pozeras na niekoho z profilu a on prave rozprava, tak sa mu pritom hybe nos (lebo sa mu hybu pery a tym padom aj pokozka v ich okoli)?
Posobi to smiesne. A ma to kazdy.
Ked sa na to na niekom inom sustredis, napadne ti, ze by si mala menej artikulovat, aby sa ti pusa hybala co najmenej, nech aj ty tak smiesne nevyzeras.
Ale to je nezmysel. Lebo v realite vnimame pri komunikacii celu tvar cloveka. Cely vyraz. Nepozerame sa na to, ci sa mu hybe nos, alebo robi vraska nad perou, alebo jamky v licach, alebo vrasky okolo ust.
Takze mozes si ju dat vyplnit, ak ti vadi. Ale neprestan sa preto usmievat a smiat. Hanbit sa za usmev a vedome ho potlacat. Lebo tym prave upriamis pozornost na nieco ine na sebe. Ked budes taka divna.
Pozri, prežila si toho už veľa, snáď ti nejaká vraska nebude kaziť úsmev. No a čo? Nikdy mi nenapadlo sa ľuďom kukať na vrásky keď ich náhodou rozosmejem. Vôbec to nemáš také hrozné, len sa na to sustredis. Skus ten botox, ale vrásky sú proste súčasť "dospievania" 😁 Rieš únavu a travenie a usmievaj sa koľko vladzes.
Ver mi, je to o nastaveni samej seba, mam vrasky, krive zuby, a predsa mam pocit, ze som pekna.
Ďakujem všetkym, dosť mi to pomohlo ❤
@mirage Mám nulové sebavedomie, to priznávam. Prežila som s ex ťažke roky a pevne dúfam že zvyšne roky môjho života budú krajšie.
Botox a kyselina nie sú strašidlá...s citom lekára sa dajú docieliť krásne výsledky
@marcellka32 Ale sú tam aj riziká že? Pretože minule som čítala že zomrela Slovenka ktorá si dala aplikovať kyselinu hyaluronovú do pier v Rakúsku a zomrela. Mne sa do botoxu a kyseliny nechce, to sa skôr z vráskou nad perou zmierim... čo uz iné mi ostáva.Stále si hovorím že môžem byť rada že som zdravá alebo že žijem.Kolkí ludia sa ani môjho veku nedožijú.Tak čo tam po vráske.Skúsim sa takto nastaviť, akurát som čítala že zomrela slovenská speváčka.
Moju foto som vymazala, ale možno táto diskusia pomôže aj iným.
Lenže tá baba v rakúsku bohvie čo mala pichnute, nikto nevie, ututlali to...
Lekár na overenej klinike nemôže robiť prúser, lenže už pichaju botox a kyselinu kadejaké kozmeticky, bacha na to, zveriť sa do rúk lekára...
@luccija Inak táto veta ma zaujala - odíndu hormóny, odínde krása.Žeby to tak aj bolo? Neviem ale mám pocit že som rapidne zostarla.Ale príznaky starnutia som začala vnímať tak od 43r.pomaly a v 45r.viac a tento rok najviac.A nejde len o vrásky.
Pleť sa už vysušuje, ubúda rapídne kolagén ..pribúdajú vrásky, vlasy môžu padať, vysychaju sliznice žiaľ tie hormóny nás riadia viac ako by sme chceli.Padaju kontúry tváre, paže ja mám 46 r a, keď vidím fotky okolo 40 tak dosť veľký rozdiel
@marcellka32 ona mala nejakú autoimunitnú reakciu. na to by som si dala pozor. tiež mi začali veľké problémy po pichnutí plazmy, mám autoimunitné ochorenie a lekárka sa vyjadrila, že to nevadí, aj keď to bolo uvedené ako kontraindikácia

mozno vyplnit kyselinou hyaluronovou