icon

Čo proti chrápaniu?

zuzula507
6. feb 2023

Vedeli by ste poradiť niečo proti chrapaniu? Okrem chirurg.zakroku ,ten manžel odmieta. Zo sprejom pssst mate nejake skusenosti?

simona20201309
6. feb 2023

@zuzula507 zákrok môjmu ex nepomohol. Ani spreje. Nič nepomohlo. Ani spať vo vedľajšej izbe. Bolo to veľmi hlučné. Najhoršie to bolo, keď bol opitý. Fajčí?

adulka07
7. feb 2023

@zuzula507 manželovi operovali dutiny a teraz už dokáže chrapat aj na boku 😭...nepomáha nič.. je to horšie keď sa večer naje alebo občas vypije....keď už je tona nevydržanie tak idem do druhej izby...na dovolenke som spala na prístelke pod balkónom 👍

zuzula507
autor
7. feb 2023

@simona20201309 áno fajčí

kinats
7. feb 2023

Nepomozu ani sprje, ani zazracne stipce, ani spanie na bruchu, naozaj alkohol este zhorsi chrapanie (fajcenie neviem posudit sam nefajcim a chrapem tak, ze v zime nemozem ist do TANAPu lebo budim sviste a medvede zo zimneho spanku) moja manzelka je zazrak prirody vydrzi to.

simona20201309
7. feb 2023

@kinats 😆👌 ja si to ticho od rozvodu dodnes užívam 😅
@zuzula507 tak pokúsiť sa co najmenej fajčiť, nepiť, a aspoň nejak to zmierniť. Ešte pamätám, že čím unavenejši išiel spať, tým to bolo horšie.

coco1
7. feb 2023

@zuzula507 u nas sprej psssst pomaha. Samozrejme nepit alkohol, schudnut z vahy ak je pripadna nadvaha.

drbig5
7. feb 2023

@zuzula507 existuje take nieco ako centrum spanku, teda volakedy existovalo. Tam clovek pride, napoja ho na pristroje a daju verdikt preco clovek chrape. Samozrejme tam spi jednu alebo kolko noci. Dovodov moze byt samozrejme viacej. Mam v rodine znameho co to ma za sebou a myslim ze mu pomohli. Ak je to chrapanie silne, neznesitelne ba dokonca zastavuje pocas spanku aj dychanie, treba to riesit. Neni to sranda.

heln
7. feb 2023

@zuzula507 moj si dava taky kruzok do nosa, ako "piersing", len mu to potom v noci vypadne. ale pomaha to aspon na zaciatku spanku, lebo niekedy som pre jeho chrapanie nemohla zaspat, potom v noci mi to uz tak nevadi.

zuzula507
autor
7. feb 2023

@adulka07 och ze po operacii este horsie ? :( No my spime oddelene uz dlhsie len manzel ma problem s chrbticou, ma dost casto bolesti a v spalni ma kvalitny matrac, v obyvacke nie velmi pohodlny gauc na spanie tak ho lutujem.Raz za cas skusi prespat v spalni ci nahodou sa mu nepodari nechrapat ale vzdy neuspesne :/ s vynimkou par noci ked som isla spat skorj aby som zaspala prva a bola som taka unavena ze som sa na chrapanie nezobudila ale to bolo ozaj iba parkrat

adulka07
8. feb 2023

@zuzula507 podľa mňa by mu pomohlo aspoň môjmu keby schudol ...má 120 kg ..lebo viac chrape keď ide spať s plným žalúdkom....

piercy
9. feb 2023

Skúste nálepky na nos nasalstrips. Tým ľuďom čo majú problém s dýchaním nosom a preto chrapu to pomáha

zuzula507
autor
9. feb 2023

@piercy super, skúsime, nemáme čo stratiť , ďakujem za radu

zuzula507
autor
9. feb 2023

@adulka07 no môj nemá nejakú extremnú nadváhu ale je pravda že pár kil.by zhodiť mohol a pred spaním viac hodín asi nejesť lebo presne ..s plným žalúdkom je to horšie

zuzula507
autor
9. feb 2023

@drbig5 ano dočítala som sa o ňom, ešte pouvažujeme prípadne vyzistíme bližšie info

zuzula507
autor
9. feb 2023

@simona20201309 ano presne alkohol to úplne, vtedy chrápe ako píla 🙈 ale naštastie nepije často iba cez sviatky a to fajčenie ak by prestal podľa mňa by to určite pomohlo ale to žial nedá