icon

Čo robiť, keď nebudú lekári?

ksenia16
6. nov 2024

A budete potrebovať dať dieťa do škôlky, urobiť operáciu otcovi, brat dostane mozgovú príhodu? A nebude ani pediater ani chirurg? A budete platiť za každý pohyb prsta.

baldinka
6. nov 2024

@felycity Absolutne tomu rozumiem.Lekar po 36 hodinovej sluzbe si vybehne do sukromnej ambulancie zrobit jednoduche zakroky.Je mi to jasne, je neskutocne vycerpany a toto je jeho forma oddychu

felycity
6. nov 2024

@baldinka pletieš piate cez deviate, napísala si to pritiahnuté za vlasy... skús si naštudovať problematiku

keksik83
6. nov 2024

@ksenia16 nečítam, ja už toto akosi nemám chuť riešiť. u nás v rodine je lekárov 6, muž je vynikajúci odborník, ktorého lákali do Anglicka, Nemecka... Zostáva tu. Pracuje v súkromí, tento humbuk ide teda mimo neho. Medicíne a zdravotníctvu, parazitovaniu na zdravotníctve rozumie až príliš dobre. Súčasní študenti medici? Keby študovali ako on pred 20 rokmi, tak by sa pos...li, dnes sú nároky na nich ledva polovičné. Minule mal muž na operačke tri medičky a pýtali sa ho, ako mohol študovať bez umelej inteligencie... Povedal, že úplne normálne, info zháňal v knižnici, v skriptách a všetko si vypracovával sám. Dnešní mladí lekári si myslia, že sú viac ako iní, chýba im pokora a rešpekt. A na záver sa spýtam... Čo budete robiť, keď nebude učiteľov? Budú môcť vôbec študovať medici na VŠ, keď nebudú mať poriadnu ZŠ, SŠ...? Ako bude nejaký cudzinec vysvetľovať v slovenčine matiku, chémiu či iný predmet???

petracandle
6. nov 2024

@ksenia16 v žiadnom p9rípade nechcem znevažovať vážnu situáciu na Slovensku, ale snáď si vážne nemyslíš, že všetci tí lekári reálne dajú výpovede 😃 aj oni majú svoje rodiny, hypotéky, ktoré treba splácať a zahraničí sa o nich všetkých teda rozhodne nepobijú. Len sa vyhrážajú a odídu jedinú tí, ktorí už dávno chceli odísť aj tak

keksik83
6. nov 2024

@kiwi3 nejde iba o platy, ide o systémové zmeny, ktoré sa ale nedajú vyriešiť za pár mesiacov, na to je treba roky...

victoriab
6. nov 2024

@ksenia16 situacia na sr je neudrzatelna, ale evidentne su s tym ludia v pohode. Slovensko nema dna

ksenia16
autor
6. nov 2024

@victoriab dakujem za to že rozumiete

ksenia16
autor
6. nov 2024

@kavasmliekom tak pozrite dookola nie len Bez servítky

ksenia16
autor
6. nov 2024

@beata_k manželia a rodina podporí, pôjdu do Česka, Nórska, tam chýbajú lekári

tramtada31
6. nov 2024

A kam by odisli? Poznam lekarov, ktori majú hypoteky na domy, nemôžu si dovoliť zostat bez prijmu. A čo pôjdu robit? Nie všetci môžu vycestovať do zahranicia a mnoho lekarov je v bežnom zivote nepouzitelnych, takze sa len tak nerekvalifikuju na účtovníkov alebo ITckarov, aby si zachovali zivotny štandard. Ďalšia vec je, že už dnes sa caka na termin či operacie polroka, rok, až tak veľa by sa toho nezmenilo…

ksenia16
autor
6. nov 2024

@0silvia0 týkať budete v krčme

ksenia16
autor
6. nov 2024

@ivik4 na zamyslenie

ksenia16
autor
6. nov 2024

@kofa77 aaa, ste super

sticker
ksenia16
autor
6. nov 2024

@lalala94 100%

maciatkolulu
6. nov 2024

Anooo,treba robiť paniku,čo najväčšiu,keď nie korona,tak vajcia,keď nie vajcia,tak maslo,keď nie maslo,tak doktori a dokola a dokola. Čo najväčšiu paniku a hystériu treba. Inak maslo....táto téma ma zaujala,tristvrtka koná chodí pomaly každý mesiac na dovolenky, wellness,kupuje dieťaťu pri každej návšteve obchodov nejakú hračku,je to normálne,vraj teda.Ale cena masla je čistý horor 🙃. Akože kľud dievčence. Bude vás mať kto ošetriť,len ako bolo vyššie spomínané,naozaj sa nebude asi už konečne(dúfam),behať k dr s prvým soplikom a 37,1 teplotou a vrestat,že ATB sú nevyhnutnosť. A ideál na pohotovosť.

ksenia16
autor
6. nov 2024

@nikpa magic

ksenia16
autor
6. nov 2024

@top_manazerka chvalabohu, rozumiete

ksenia16
autor
6. nov 2024

@huginko hlúposť, strašná hlúposť. Pôjdu študovať do o Česka.
Ste babka? Zakázať! Sebe zakazte jesť majonézu, lebo vraj už beriete tabletky

beata_k
6. nov 2024

@ksenia16 No, uz ich vidim ako sa s celou rodinou stahuju do Norska.

ksenia16
autor
6. nov 2024

@tramtada31 nebojte sa, otvorte profesia.sk a pozrite tie ponuky. Česko, Nemecko, Rakúsko. Dom predaj sa a dovi

lilinka76
6. nov 2024

@keksik83 A s tou degradáciou školstva je to tak všade. Tiež mám VŠ vzdelanie technického smeru , manžel chodí skúšať do štátnicových komisií a vždy povie, že ak dá skúšajúci ľahkú otázku, netrápi sa pri odpovedi. Lebo študent len mlčí. A vyhladzovanie nie je žiadúce, lebo školy prichádzajú o prachy. Keby študovali ako my pred 25 rokmi, by sa dostali. Smutné

tramtada31
6. nov 2024

@keksik83 v com systémové zmeny? Aj lekari spohodlneli, veľa z nich sa nevzdelava, je to aj o nich. Člena našej rodiny na rakovinu chceli liecit podľa 20 rokov starého protokolu, okrem toho, že mu najprv zabudli ožiariť metastazu, lebo na ňu zabudli!!! a keď sa prebudila, už nemohli to miesto na novo ožarovať, lebo do tej lokality úz dostal dávky, 2x ho zbytočne posielali na scaner, takze už ho nebude môcť v buducnosti absolvovať. Chceli do neho pchať lieky, ktoré boli k nicomu, len mali vedľajšie účinky. Našťastie je vedec s pristupom ku medzinárodnej knižnici odbornych publikácii, vdaka tomu si vybojoval roky zivota navyse, a to ešte nehovorim, aké boje musel zvádzať s ješitným lekárom, lebo aj keď mu doniesol najnovšie vysledky vyskumov liecenia pacientov s jeho diagnózou, nechcel postupovat podľa toho, ale furt ho pchať liekami, ktoré neboli účinne (vysadil ich a ešte sa mu vysledky zlepšili).

lilinka76
6. nov 2024

@maciatkolulu 👏👏 Plne súhlasím.

maciatkolulu
6. nov 2024

@baldinka teraz som sa bohovsky zasmiala,kde je v zahraničí bežný obvidak aj o piatej? V Rakúsku nie. Ale za to bežné jeden deň neordinuje vôbec,robí štyri hodiny denne,niekde sa vyskytne aj že mája až päť hodín. A o pediatrovi môžeš snívať. Takže najprv over a potom píš. Môžu sa ozvať aj baby z anglicka,ako to tam je.

tramtada31
6. nov 2024

@ksenia16 no veď nech idu. A prečo vy nepredate byt a dom a nejdete do Rakuska? No lebo to nie je take jednoduche odist do zahranicia, keď tu má človek rodinu a niekde zacinat odznova. Btw: ja mám dom v rakusku a rozhodli sme sa nakoniec zit aj tak na Slovensku, lebo tam si navzdy pre nich len blby Auslander a mozes mat 100titulov (ja mám napriklad tri), pokial nevieš 100% nemcinu, si na urovni každého druhého Turka, ktorého stretnes na ulici.

tramtada31
6. nov 2024

@maciatkolulu a ešte si zabudla dodat, že ideš ku gynekológovi na prehliadku, zaplatis za triviálnu kontrolu 150 eur a poisťovňa ti preplatí 20. Na Sk su aspoň tieto ukony preplacane normálne u sukromnika, keďže už aj na Sk sú skoro všetci gynekológovia súkromní.

janage
6. nov 2024

@felycity lekári by podľa mňa nemohli urobiť nič lepšie momentálne ako vyhodiť z tých bodov, pre ktoré výpovede dávajú, ten, co sa tyka platov. Hlavne ak je to ak správne píšeš smiešnych 63e. Aj keď tu mi to nie je celkom jasné, lebo zachytila som poznámky, že im pokles platov hrozí o cca 600e, podľa nejakých nových zmien.
Tým by vzali vietor z plachiet všetkým, ktorí sa do nich obúvajú a popisujú to ako štrajk za vyššie platy.
A fakt sa čudujem, že to nikomu z nich nenapadlo.
Aj ta podpora verejnosti by bola zrejme iná.

milanemila
6. nov 2024

Nuz budeme si platit lekarov na sukromnych klinikach a snad prestane aj slovensky narodny sport trepat sa k lekarom aj ked si clovek prdnut nevie 🤷🏼‍♀️ niekedy aj tu ked citam s cim chodia ludia na pohotovost, tak by som im normalne dala pokutu, ze blokuju moznost poskytnutia lekarskej starostlivosti naozaj urgentnym pripadom.
A ficovolici sa budu tesit, ze sa gay pary nemozu sobasit a to ich vylieci 🤦🏼‍♀️

janettdamian
6. nov 2024

@ksenia16 ja nie som z Bratislavy a u nás sa pohotovosti detské aj pre dospelých zrušili už dávno. Pre dospelých sa niekedy pohotovosť vráti, potom zruší a tak dokola. Takže už roky musia rodičia na pohotovosť chodiť v okruhu 35-40km od nášho mesta. A to sme okresné mesto. Len u vás v Bratislave ste asi doteraz takéto problémy nemali, neviem posúdiť nežijem tam.