icon

Čo robiť, keď sa stav po odstránení bradavice zhorší?

20. dec 2025

Ahojte. Neviem čo robiť a rada si vypočujem vaše skúsenosti, ak ste boli v podobnej situácii.

V pondelok poobede mi laserom odstránili bradavicu zo spodu chodidla. Bolo to väčšie tak aj "kráter" mi ostal dosť veľký. Podľa odporúčaní lekárky si na to dávam 2x denne masť infadolan a mám to prelepené sterilným krytím, asi 2 hodinky denne ranu "vetrám". Mám sedavú prácu, takže v utorok som bola v práci snažila som sa šetriť nohu, ale tak nesedím 8 hodín vkuse, musím aj chodiť občas. Nejak krívajúc som to zvládla. Streda, štvrtok, piatok úplne super, akoby sa nič nestalo som chodila a fungovala.
Avšak v noci na dnes som sa budila na to, že má tá noha normálne bolí. A dnes som znova už len krívala.

Mám pocit, že sa to zhoršuje, dala som si na to aj Ialugen, ten by mal byť antibakteriálny.. a teraz nastáva problém. Kolegyňa má dovolenku, takže musím byť v práci v pondelok a utorok. A pracovnú dobu mám takú ako na klinike kde mi to odstraňovali a nemôžem si ju posunúť. Potom sú sviatky. A neviem ako to mám riešiť, či si to mám ísť dať pozrieť k lekárovi, či je to v poriadku alebo musí to len prebolieť a nemám to riešiť. A ak to mám riešiť tak kedy a ako. Na urgent s tým ísť je blbosť, tam sa chodí len s vážnymi a život ohrozujúcimi stavmi. Mám ísť na lekársku pohotovosť? Mám ísť na chirurgickú ambulanciu v nemocnici podvečer po práci? To mi tiež príde trápne ísť tam s takou hovadinou.
Proste ako riešia ľudia nejakú kontrolu keď naozaj nemôžu ísť k lekárovi v štandardnom ordinačnom čase?

Ďakujem za každý rozumný názor.

anonym_125101
20. dec 2025

@anonym_autor Ak ide o sukromnu kliniku, tak tam zavolaj a porad sa. Na statnej ta poslu do prdele. Mna to po odstranovani laserom nebolelo.

autor
20. dec 2025
@anonym_125101

@anonym_autor Ak ide o sukromnu kliniku, tak tam zavolaj a porad sa. Na statnej ta poslu do prdele. Mna to po odstranovani laserom nebolelo.

@anonym_125101 no pracujú tam pon-pia 8-15:30.. takže teraz si ajtak nepomôžem

anonym_a1ed11
20. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_125101 no pracujú tam pon-pia 8-15:30.. takže teraz si ajtak nepomôžem

@anonym_autor napíš mail, pošli fotku s otázkou čo robit.Mas to červené boľavé, nahnisane?ak nie, tak to nechaj tak a prejde to

autor
20. dec 2025
@anonym_a1ed11

@anonym_autor napíš mail, pošli fotku s otázkou čo robit.Mas to červené boľavé, nahnisane?ak nie, tak to nechaj tak a prejde to

@anonym_a1ed11 mám to boľavé, teraz ma to bolí v podstate stále.. odkedy ležím. Hnis nevidím, len odkedy mi to spravili mi to trošku mokvá.

euka210
20. dec 2025

@anonym_autor mojmu synovi vypalovala dusikom, tak to bolo ine.
Davaj ialugen, nech to mas prelepene. Ked sa da v pondelok tam zavolaj. Neda sa ti odist ani na priepustku na 1h z prace nech na to pozru?

kiki68
Včera o 08:09
@anonym_125101

@anonym_125101 asi si to nemala hlbsie, ja som na tom tiez raz bola laserom a napriek lokal anesteze to bolo o dost horsie ako porod. Uplne vazne, strasne som sa drzala, aby som tam nevrieskala bolesti you a 3 dni som nechodila. Strasny krater.

kiki68
Včera o 08:12

Keby to velmi boli a su tam zmeny tak ma chirurgiu. Normalne to pozru, mame tiez pozerali nieco taketo a nikto ju nevyhadzoval. Ved si si nedala robit novy nos, ale odstranit bradavicu