icon

Čo s nízkou tepovou frekvenciou?

kiwi82
4. feb 2012

Už dlhú dobu na sebe pozorujem, že mám malý počet úderov srdca za minútu. ked si meriam tlak, zvyčajne je tlak nižší tak okolo 110/70 to by bola ešte ok ale tep si nameriam tak okolo 53 úderov. niekedy mi je nevoľno, hlavne pri zmene polohy. tlak v hlave, búšenie srdca, hučanie v ušiach. nie som aktívny športovec. nemáte nejaký typ ako zvýšiť pulz? máte s tým nejaké skúsenosti. na kradiologii všetko ok. dakujem.

Strana
z2
zuzka1024
21. feb 2021

Príčinou takéhoto nízkeho tepu môže byť aj ochorenie štítnej žľazy, konkrétne mne takto zistili hypotyreozu (zníženú činnost štítnej žľazy). Ďalší výrazný priznak je napr. uzimenost, zníženy metabolizmus ( pomaly trávi jedlo, v poslednom období ste mohli pribrať, alebo sa nedarí schudnúť,...)

frca
3. apr 2021

@adima3377 Ahoj prosím môžem otázku. Hľadám všetko možné o nízkom tepe u detí a našla som len toto. S malým sme boli vo štvrtok na preventívnej u detskej. 6 rokov bude mať v máji. A namerala mu pulz 80, že pri jeho veku je spodná hranica od 85 hore. Dosť ma vystrašila. Dohodli sme sa, že mu budeme doma merať v priebehu dňa a zapisovať hodnoty. Zo zápästia sa mi to nedalo,stačí že sa pohol a nebolo to presne. Tak ešte ten deň sme bolo kúpiť normálny stetoskop, taký obyčajný za 8eu,ale účel spĺňa, počúvam rovno srdiečko, koľko udre za minútu. A tie hodnoty sú nízke. V priemere od 62 v spánku do max75 v kľude. Len raz mal 97 a 85. Napr. včera sme boli von, lietal s kamošmi na bicykli vyše 2 hodín, v kuse v pohybe, prídeme domov, hneď som mu šla odmerať a mal 72🤷Na nič sa nesťažuje, chorý nebýva, antibiotiká nebere, ani žiadne lieky. Akurát som mu dlhodobo dávala vigantol, každý druhý deň 2 kvapky a imunoglukan. Teraz som to vysadila, aj keď určite to asi nebude tým. Vládze, nemá žiadne problémy s dýchaním, ani že by sa mu hlávka točila. Môže to mať aj po mne. Ja mám tiež pomalší tep, nato že mám 34 a dake kilecko navyše, pulz mám ako športovec niekedy. Ráno som mala 53, po káve slabých 60. Ďakujem za odpoveď 😉

helokity
4. apr 2021

@frca možno to má geneticky dané. môj syn má 6rokov, keď mu meriame teplotu, má od narodenia 35 stupnovu. Keď sa kúpe vo vani, ledva čaká aby som vypadla a napusti si 20 stupnovu vodu. Keď sa nesťažuje, nemyslím si že by to bol až taký problém. Každý sme iný. Aj ja mávam v noci 33 pulz a všetko je ok. Aj to len odvtedy viem ako som si kúpila fitnes hodinky. Už si nemeriam, zbláznila by som sa 😉 sledovať by som určite sledovala, ale kľud. Možno sa mu to časom upraví

frca
4. apr 2021

@helokity Ďakujem za ukludnenie, veď aj dúfam že to tak bude. Dnes som dokonca čítala, že predávkovanie fluorom zo zubnej pasty, môže spomaliť tepovú frekvenciu. On neznáša detské pasty, už dlho si umýva našou. Takže naša pasta je už skrytá, uvidíme, či by to mohlo aj toto spôsobovať 🤷

jan123m
14. apr 2021

@kiwi82 Ja to mám podobne a doktorka sa má snaží presviedčať že od 50-do 70 he to Ok . Pričom to mám zrejme s lieku ktorá mi naordinovala na vysoký Tk Bisomil combi

jan123m
14. apr 2021
jan123m
14. apr 2021

@kiwi82
@janka_pn alergén tep sa asi na trvalo hýbaním nezvýši alebo áno ?

dadadadula
2. aug 2021

@kiwi82 upravil sa ti ten tep? Mam to iste

elizakacka
26. dec 2022

@adima3377 ahojte babi ja beriem egilok a strašne sa mi toči stoho hlava a nižki pulz mam 62 neviem çi je to dobre mala som aj echo srdiečka a nič sa nenašlo a aj holter 24 hodinovy tam mi našli sinusovu tachykardiu zviknem mavať aritmie vlastne take vinechanie pulzu a a preskakovanie ardca.

marika1066
17. dec 2023

@elizakacka dobrý večer a môžem vedieť ako aa vám to prejavovalo to vynechanie a preskakovanie

jan123m
22. jan 2024

@jan123m asi nie

regina22
9. máj 2024

@helokity cez obed u pauzu je to normalne

Strana
z2