icon

Čo sa deje so zdravotnými sestrami a ich správaním?

12. júl 2024

POsledné roky behám veľa po doktoroch pre seba pre rodinu a posledné dva roky sa stretávam zo šialeným chovaním sestier, zvlaštne mi je, keď je taká zlá situácia v zdravotníctve, že lekári sú v rámci normy, ale kričanie sestry, búchanie dverami, nadávanie ako sa môžu na všetko vykašlať....mám jednu A4 takýchto zážitkov.
Dva krát som sa musela sťažovať, lebo už tam bolo hrubé zanedbanie, povedali mi oba razy, vieme to, sťažujú sa na ňu viacerí ale nemáme sestry.

1.Politiku moc nesledujem, prečo toto politici neriešia?

2. Prečo sestra ostáva na danom mieste, keď je vyhoretá?
JA ROZUMIEM, ŽE ČLOVEK POD TLAKOM SA NECHOVÁ SPRÁVNE, PREČO TAM TÁ SESTRA OSTÁVA?

Keď mi sestry nadávali na systém zdravotníctvo, ja rozrezaná po operácii s infúziou v ruke, vždy soms a spýtala, prečo neodídu, boli ticho,
Prečo neodídu???

Verím, že slepice túto diskusiu nezvrhnú na mám si to vyskúšať a podobne, opakovane sa pýtam, prečo neodídu...Ja ako živnostník pracujúci s celou EÚ tichúčko šúcham nohami a chovám sa proklientsky, aby som zarobila....
Prečo sa toto dovolí sestrám?

Hovorím o nemocnici Agel
o nemocnici statnej
o súkromnej ortopedii
o Mr stredisku
O Cievnej chirurgii

je toho veľmi veľa a nepíšem o nervóznych sestrách a podobne....píšem o hrubom zanedbani, agresívnom chovaní a podobne.

PRIKLAD: Mame operovali obe kolná naraz, po operacii prosila sestru aby ju sprevádzala na záchod, že ma seknuté v krížoch, mala obe kolená otvorené, čerstvo z narkózy, sestra zabuchla dverami, že to zvladne,...Mama prišla na záchod barle popadali, ona so seknutimi krizami a z vyvodom z kolena cikala mimo misu a zbeirala barle a modlila sa aby nepadla. To bol jeden príkjlad aby sme sa chapali.

Mama 2 krat navštívila psychologa lebo mala z toho traumu. Na sestru sa stazovala, ostatne sestry smutno povedali, ze o tom vedia....Primar nic nespravil...

PRECO TA SESTRA NEODIDE???

ibatanecnica
14. júl 2024

@domika225 akl lahko sa hlada riesenie kednsa jedna on druhych ze? Vzdy viete co by malinrobit. Ale co zazivaju denno denne o tom nemate ani sajnu. Alebo ty mas v robote stale dobru naladu?

jednoduchomaria89
14. júl 2024

Cyklíme sa v diskusiách o zvyšovaní platov, ktoré si odborári od vlády vyhrážkami vydupú, ale dostanú ich bez recipročne sľúbenej lepšej efektivity a kvality poskytovanej zdravotnej starostlivosti či ekonomického manažmentu pracovísk.

A tak sa nemocniciam len navyšujú mzdové náklady, ale naďalej nám rovnako umierajú ľudia na onkologické, kardiologické ochorenia, neklesá odvrátiteľná úmrtnosť, odchádzajú zdravotníci a nemocnice sa ešte viac zadlžujú.

dankabg
14. júl 2024

Ono veľmi veľa ľudí aj zanedbáva svoj zdravotný stav. Ľudia častokrát prídu neskoro, keď už im ozaj nikto nepomôže. V robote sa s tým stretávam denno denne. Našťastie sa nájdu aj takí, ktorí na to nekašlu a ti majú aj veľkú šancu na prežitie.

jednoduchomaria89
14. júl 2024

Rudolf Zajac: Efektivita nášho zdravotníctva je zúfalo nízka. Systém pracuje pre seba, nie pre pacientov (podcast)

lucmirka124
14. júl 2024

Mily anonym🤣🤣🤣Prosim ta ak si nepochopila to co som napisala,,, tak tvoje chapanie je uplne stratene🤦‍♀️ hlavne co sa tyka pochopenia voci inym ludom,,, vela stastia v tvojej narocnosti,, nadradenosti,,egoizme a obtierani si huby o druhe povolanie.

gemerka17
14. júl 2024

@lucmirka124 to čo si napísala je jeden veľký blud a presne odhalil tvoj charakter, že ako sestrička a človek si maximálne neprijemna, hystericka a pracovné neschopná. Fakt si to precitaj ešte raz. Slušnosť chyba jedine tebe. Tvoja pracovná náplň? Si robíš snáď srandu. Pacient nikdy neklope ak niečo nepotrebuje súrne, oznam vidí, v cakarni mu povedia. To čo máš robiť je bežný chod ambulancie. Nič extra. Ani zdvihnúť telefón, niekto nevie na 20 krát. Zaujímavé je, že iné sestričky to dokážu. By si bola na inom mieste stratená mimo zdravotníctva. V druhom povolaní by si pri svojej pracovnej morálke odpadala po 2 pracovnom dni. Treba sa na to pozrieť reálnymi očami. Ak máš pocit, že sa máš v práci tak zle, chod robiť niečo iné. Ideálne bez kontaktu s ľuďmi. Presne si odprezentovala o čom tu autorka písala, gratulujem.

hatsepset
14. júl 2024

Akože na niektorých miestach máš celkom ďaleko do nemocnice na Čechy 😂😂😂. Veľa tých sestier tak ako aj učiteliek hlavne tí po 40tke po 50tke ani nevravím si nevedia predstaviť inú prácu, resp boja sa zmeniť prácu v nemocnici majú prácu istú 🤷🤷🤷. Ale to u nás je to celé zle

lucmirka124
14. júl 2024

@gemerka17 ja som ani v jednej vete nenapisala ze som sestricka🤷‍♀️ 🤦‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️to kdesi vycitala?ale si ukazala ze ty si prave ten nedockavy pacient,,, kt si mysli ze sestricka ma brat odbery hladat zily, drzat telefon na uchu, a riesit pacientov pred dverami,,poklad ja som pacient a chodim na 3-4 kontroly do mesiaca, ( uz par rokov) lebo musim... a vidim ako sa ludia k tym sestrickam chovaju,,, presne ako si ty teraz napisala,,, lebo ty chces, ty potrebujes, ty musis,, a sestricky maju mat vrtulu v zadku lebo pacient,,, ja sa im ani nedivim ze su vyhorene,,,
A pacient nikdy neklope kym daco nepotrebuje??? No on vzdy potrebuje vacsinou nieco urgentne dolezite,,ze niektore tie otazky maju podstatu nulovu,,,
Ja cakavam na onkologii 2 x mesacne 4-6 h,a nikdy by ma nenapadlo vrieskat na sestricku,, pretoze ten chod tam za tie roky kym som brala chemo poznam,,, vacsinou su drzi, uvrestani, egoisticki ludia ti co v zivote hovno preskakali a myslia si ze svet sa bude tocit kolo nich,,,lebo oni potrebuju byt vybabeni teraz hned a bodka,,, pozri ja som stravila v nemocniciach tolko casu,co nie kazdy druhy clovek,,,a aj pochybili na mojom zdravi,,, vy vsetci co tu pisete tieto nezmysli ako sestricky vsetko maju, musia a ked nie nech idu,,, ze kolke zeny by ste ich nahradili a vsetko zvladali na tip top,,, sak mente,,, by ste poutekali do tyzdna, mozno dvoch.... tie zeny sestricky musia byt uz take obrnene voci sprostym otazkam, sprostemu chovaniu,,, a nevnimat kopec nadavok na ich adresu,,, aby si mohli robit svoju pracu,,, a eate daky anonym tu riesi aby odisli?nech idu za lepsim super ,,, mozno by nebolo zle aby boli na daktorych miestach chlapi, zdravotni asistenti a uzemnili toto pacientov voci sestrickam... lebo je to ozaj na slucku

zutyka
Autor odpoveď zmazal
zutyka
14. júl 2024

ty máš toho veľa, lebo si robila 13 hodín. Sestry na oddelení stále robia 12 hodinové smeny. Tak ako sú nepríjemné úradníčky, predavačky, sestry.....lebo majú zlý deň, alebo sú vyhorené, tak sú nepríjemní aj pacienti. A to viem o čom hovorím.

snowflakenel
14. júl 2024

@zutyka praca s ludmi- tiez viem o com hovorim. ..... Niekedy je fakt asi jednoduchsie obsluhovat stroj. "-)

autor
15. júl 2024

@hatsepset ja byvam pri ceskych hranicicach

autor
15. júl 2024

Pisala som pribuznemu sms, je primar na neuroch. a vybavoval matke tu operaciu oboch kolien poslala som mu 3 printscreeny kde ma obvinili, ze postup s mojou matkou nebol taky ako som popisala, ze sa to tak v zdravotnictve nerobi, lebo oni to vedia lepsie ako zdravotnicky....na to mi odpisal "vidis a toto tu so mnou pracuje..."

ktochytavzite
15. júl 2024

A teraz tu o červenej karkulke😅😂🤣

ktochytavzite
15. júl 2024

Vidis je to primár neurochirurgie,nie ortopédie,on už možno nevie sú to tepkya vyjadruje sa k téme do kt sa nerozumie,možno tam v oblasti neurológie je odborník ale čo sa týka ortopédie si už veľa zabudol.

autor
15. júl 2024

Ty si sa vyjadrila v inom vlakne nasledovne: "Autorka skús si nájsť podnájom,starí nech psovi aj guľky olizuju..."
Naozaj myslis ze mas mentalnu kapacitu brat do ust primara neurochirgie? Zavidim ti tvoje sebavedomie ale to takyto simplicinti ludia vzdy mali

fantaghiro21
15. júl 2024

autorka kdekolvek na internete by si si nasla, ze po operaci na oddeleni neurochirurgie, sa vertikalizuje pacient do 48 hod , alebo 1 den po operacii...(operacia je 0 den )
IHNED po operacii, cerstvo z narkozy sa pacient este ani nevie postavit!!!

Pisali ti tu sestry, ktore pracuju aj na ortopedii, kde sa robia skopie a tepky ako na pase...
Samozrejme je rozdiel , ci sa jedna o HK alebo DK ...
Pri HK sa niekedy pacient prepusta aj skor...

ODpoviem len na to co si poslala:
" poslala som mu 3 printscreeny kde ma obvinili, ze postup s mojou matkou nebol taky ako som popisala, ze sa to tak v zdravotnictve nerobi" ...na to mi odpisal "vidis a toto tu so mnou pracuje..."

Takže vlastne znegoval standardne postupy, ktore sa ti tu sestry snazili vysvetlit a možno by nahnal tvoju mamu estr aj v narkoze na wc .Podla toho, co ti odpisal 🙂

Ak nebola spravne poskytnuta ose starostlivost, tak to ries, podaj podnet na UDZS, stazuj sa na ministerstvo, na primara ortopedie , na riadiela
Je to tvoje pravo
Tu spravodlivost nedosiahnes

autor
15. júl 2024
ktochytavzite
15. júl 2024

Presne viem odkiaľ ma cituješ,áno keď ľudom je prednejší agresívny pes ktorý hryzie malé dieta tak samozrejme nech psovi aj gu*ky olizuju keď im je prednejší ako dieta.A to som sa ešte slušne vyjadrila,niektorí rám majú v tej diskusii omnoho tvrdšie slova.

ale zavádzaš v tejto diskusii pretože čerstvo po narkoze nikoho o barlách nepustia na wc,takže klameš a pochybujem že si sa aj pýtala lekára o tom aký postup býva po po.
Mila wolf.

A ako anonym si si otvorila úst na spacir,nepotrebuješ sa krotiť kes si v anonymite však?Slepice,mrochty,nadavky a že kto tu je symplexny.

ktochytavzite
Autor odpoveď zmazal
hatsepset
18. júl 2024

Áno ty, ale kde pôjde robiť sestra čo má rodinu, deti a býva napr v Medzilaborciach? Alebo kľudne aj Prešov, Košice, Bystrica - do Poľska, Maďarska a na Ukrajinu? nie. A ostatné má ehm... ďaleko. A to isté obyvatelia väčšiny Slovenska....proste není na výber....môcť ísť na Čechy alebo do Rakúska si môže dovoliť len hŕstka

autor
18. júl 2024

@hatsepset alebo sa môže chovať tak ako sa má?

hara_vara
19. júl 2024

práve že so sestrami sa nestalo nič stále sú rovnako drzé a neochotné 😄

estellas
24. júl 2024

@janka95 Každý deň máte 12.stky ?
Ja som bola na praxi v domove dôchodcov a tam to mali tak, že 12. hodín v práci a deň voľno, po nočnej tiež voľno. Mne vyšlo že som mala dve 12. stky po sebe.

ibatanecnica
25. júl 2024

@hara_vara hlavne ze pacienti.su zo dna na den milsi a milsi

autor
25. júl 2024

@ibatanecnica netusim, otvor si temu ries to tam

ibatanecnica
25. júl 2024

Ako povies

janka95
25. júl 2024

@estellas tak ked nám niekto vypadne, je pn. Alebo teraz jún júl august dovolenkove je to najhoršie. Tam máš niekedy voľno len ráno z nočnej co pol dna prespis a ráno o 4 budík naspäť. Takže ako kedy 🙂

hara_vara
26. júl 2024

@ibatanecnica vidíš zd.sestry by si mali brať príklad 😜

hatsepset
27. júl 2024

Možno ked nebudú musieť zastupovať prácu lekárov 😂 a dajú im viac ako 1300 v hrubom tá budú milsie 😂😂😂