Čo sa mi to stalo s prstom?
Ahojte, neviete niektorá poradiť, čo môže byť toto?
Urobilo sa mi to pri nechte. Akoby popukaná koža. Už to mám vyše týždňa. Je potrebné ošetrenie na kožnom alebo čo je to a ako sa to rieši? Som v poslednom trimestri tehotenstva - dá sa to vôbec teraz riešiť najeko liekmi?

Ze 8x 🤮 tu uz asi neni o com...
@caroline_ Nemyslím, že je to vymyslené. Kopec ludi si ruky napr. po použití WC neumýva www.statista.com/chart/amp/4111/do-europeans-wa... Mnoho ľudí to nerobí, hoci vedia, ze by mali. Tuto autorka sa zdá len nevedela, že voda nestačí. Keď ti to rodicia nepovedia kým si dieťa, potom s takýmito presvedčeniami žiješ celý život až dovtedy, kým s pocitom absolútnej trápnosti nezistíš, že väčšina ľudí to považuje za nechutné. A zistíš to len náhodou, lebo kolegovia, známi a všetci okolo si o tebe budú maximálne niečo šuškať, ale väčšinou si len sami pre seba niečo pomyslia... lebo aj im je trápne povedať ti to. Toto je zdá sa jedna z tých vecí, kde by sa škola (škôlka) nemala spoliehať na to, že všetky deti to vedia z domu.
Umyvat mydlom, sú aj kremove, nemusíš kúpiť žiadne dezinfekčné a krém na ruky. A nič sa ti nebude vysusovat.
Autorke- nedá sa nájsť diplomatická cesta ,ale to je naozaj príšerné z hyg.hladiska ako žiješ.
Ideš na veľkú potrebu a umyjes si ruku len vodou?
Fekálne baktérie ti niečo hovoria?
Pleseň z citrónov (keď je to len to) je ešte asi aj malý problém,popritom či môžeš mať zo stále špinavých rúk
Prepáč,ale fakt humus,v 2023 napísať "tak si asi pôjdem kúpiť mydlo,myslela som,že stačí tepla voda"
Teplá až horúca voda celkovo vysušuje pokožku nielen rúk. Skúšaj premastovať a na noc dávať zábaly na ruky. Mne sa tiež rýchlo vysuší pokožka ale použiť je dobré mydlo s kozím mliekom to je skvelé aj na ekzémy. Najlepšie robené ( pozri napr. na SAShE). A keď umývam obyčajným mydlom zakaždým natieram indulonou. Kadejaké tie hydratačné a sos krémy mi nepomohli skôr ešte viac uškodili...
A ti, čo si 50x denne umývate ruky (ocd?) sa vám to aj nejako osvedčilo - ste menej chorí? Kamoška učiteľka hovorí, že u nej v triede a celkovo na škole sú vždy najmenej chorí Rómovia
@bluka2 Rozhodne sa to osvedčilo. Najmenej chorí sú Rómovia možno pokiaľ ide o respiračné ochorenia typu nachladnutie. Ale keď sa presunieme k iným chorobám, ako je napr. salmonela, e-coli, žltačka, rôzne väčšie parazity tak je to už iná pesnička.
Umývať si ruky mydlom sa jednoznačne odporúča pred manipuláciou s jedlom (nielen samotné jedenie, ale aj príprava), po použití WC, pri príchode z vonku, po kontakte so zvieraťom a pod. Tak ak si vezmem, že chystám jedlo pre rodinu a jem 6x denne, dojčím 4x denne, toaletu použijem 6x, prídem z domu do práce, z práce domov, zo škôlky domov, z obchodu domov a pod. 5x denne , prebalím 7x denne, vyčistím mačaciu toaletu 3x denne, to už sa pomaly k tým tvojim 50x blížim a rozhodne sa necítim na OCD.
@bluka2 Prišla si domov, išla si na WC, kde si si dotýkala intímnych partií rukou, ktorou si držala košík v obchode, ktorý pred tebou mal niekto z osady - super predstava. Tých 50x si strelila nejaké číslo aby si zdôraznila, že ženy, čo tu obhajujú pravidelné umývanie rúk to preháňajú. Pritom nikto tu netvrdil, že si máš umývať ruky každú pol hodinu len preto, aby si si ich umývala, aj keď nemáš žiadny dôvod ako sú mačky, dojčenie a plienky. Ja keď pracujem doma, tiež si nejdem o deviatej umyť ruky len preto, že o deviatej prichádzam do práce a v tom čase si teda bežne ruky umývam.
Pýtala si sa, či to má nejaký efekt, tak som odpovedala, že má. Skús si vygoogliť slová "epidémia žltačky", koľko krát sa vo výsledkoch objaví aj slovo "rómska osada".
50x denne nájdeš na predošlej strane. Ak odpočítame spánok, máme to každých 20 minút. Keď uvažujem, ze doobeda aj 3 h nevstanem od stola, tak to vychádza po zvyšok dňa ešte častejšie. Žiadny extrém nie je dobrý
@caroline_ tiež si myslím ze nás tu troli a zabava sa ako sa tu pohorsujeme všetky
@bluka2 Áno, aj na hep. A existuje očkovanie, ale vo vyspelom svete sa zvyčajne odporúča len rizikovým skupinám, okrem zdravotníkov napr. aj deťom z prostredia s nízkym hygienickým štandardom. Dostatočná hygiena je tu jednoducho veľmi účinná a tak plošné očkovanie nie je potrebné.
Iste, keď nevstaneš od stola počas troch hodín, nemá zmysel si každú pol hodinu ísť umyť ruky. Ale stačí, že si matka s dvoma malými deťmi - za tri hodiny 2x prebalíš, raz dojčíš, raz chystáš jedlo staršiemu, popritom ešte ideš sama na toaletu, prevezmeš balík od poštára a zrazu sa to nazbiera. Jednoducho sú situácie, kedy si človek umyje ruky niekoľkokrát za hodinu a pritom to nie je posadnutosť hygienou ale normálny štandard.
zatial si rkemuj ruky
Alergická reakcia na niaku tekutinu väčšinou sa toto vyskytuje u dám ktoré chodia na gélové nechty pri príprave nechtu sa používajú tekutiny prípravné možno ste použili niaky čistiaci prostriedok dezinfikovanie betadene lúhovať v repliku

@tosomja hahha fuuuj 🤮🤮🤮😅😅😅