Čo sa zisťuje z krvi, keď mám myóm?

zuvacky
28. jan 2016

Ahojte gynekolog mi nasiel myom odobral mi krv prosim vas neviete co zistuju z krvy?az v aprili mam kontrolu.je myom nebezpecny?

gabyvt
28. jan 2016

Myóm je nezhubný nádor a len zriedka prejde do zhubného štádia. Myómy však môžu spôsobovať nepravidelné menštruačné krvácanie, silné krvácanie, s ktorým následne súvisí vznik anémie z nedostatku železa, bolesť a pocity tlaku v podbrušku. Môžu byť dokonca príčinou neplodnosti či predčasného pôrodu, pretože sval maternice s myómom má zvýšený sklon k sťahovaniu. Liečba môže byť chirurgická a nechirurgická. Liečba liekmi znamená užívanie hormonálnych preparátov. Ale to všetko ti mal vysvetliť tvoj lekár, poučiť ťa, prečo ti bral krv a podobne. Takže mu zavolaj, alebo choď tam ešte raz a nenechaj sa odbiť, držím prsty.

zuvacky
autor
28. jan 2016

Dakujem ti.no lekar mi robi len utorok stvrtok a tak uz len utorok viem ist.a vtedy uz aj vysledky z tej krvy budem mat zato som chcela radu ze co sa robia odbery.myslis ze je lepsia operacia?

zuzka0605
28. jan 2016

@zuvacky operacia zavisi od velkosti myomu a od toho ake problemy sposobuje.ak velke, tak je lepsie ho vybrat, ak ti relativne nevadi tak sa len pozoruje.myom je bezna vec velmi casta.

gabyvt
28. jan 2016

@zuvacky presne tak, ako napísala zuzka0605, závisí od veľkosti myómu, ak je myóm veľký, alebo rýchlo rastie, treba ho vybrať, ale to všetko sa spýtaj svojho lekára, poprípade ak nepochodíš, skús iného.