Čo signalizuje vnútorný pocit bez dôvodu?
Dobrý deň,mám často vnútorný pocit...v podstate neopodstatnený ničím relevantným...príklad.:Nechodím do niektorých obchodov s oblečením,lebo nemám dobrý pocit z toho oblečenia tam,že je snáď nejak škodlivé,alebo skrátka,keď ho budem nosiť,nebude to dobre z nejakého dôvodu.Mnohe veci si spájam s nejakým vnútorným pocitom,že to áno,to nie,lebo zlý pocit z toho a ako píšem,len pocit,nie racionálny dôvod.
@mirkava to je možné
Bežne sa tomu hovorí inštinkt. Možno si, napr. kedysi čítala, v akých podmienkach sa to oblečenie vyrába, že používané farby sú toxické... a už máš podvedomú nechuť to nosiť. To je to isté, prečo sa niekde cítime od prvej chvíle príjemne a inde nie. Môže nám to pripomínať minulé zážitky. Nie je to neprirodzené a neovplyvniteľné. Kdesi som čítala, že pri obhliadke bytu, ktorý chceme predať, je dobré zvýšiť v ňom trochu teplotu, kupujúci sa cíti komfortnejšie, byt sa mu zdá útulnejší (samozrejme, nie v horúcom lete). A mohli by sme pokračovať. Často sa inštinktívne bránime nejakým veciam, ani nevieme, prečo. Ale "smrdí " nám to. A potom, keď si to v pokoji rozvážime, nájdeme aj dôvod.
@aniele možno aj...auto napr.obchody,ktoré by som racionálne nemala za také považovať,pritom nejaké iné,čo podľa dostupných info by nemali byť o nič lepšie,mi nevadia😅
Nie auto,ale malo byť sú to
Ale je to viac vecí,...potom ešte nesádzam športky,nehrám hry o peniaze...mám z toho zly pocit...že nezaslúžene peniaze...len ma napadlo,či to už s niečím nehránici

Okolo nás je tak veľa negatívnych vecí, tak veľa negatívnych informácií, že začíname o sebe pochybovať. Za všetkým hľadáme psychické poruchy. Je to tou neskutočne ťažkou dobou 😒