icon

Čo spôsobuje čierne škvrny pred očami?

30. mar 2025

Ahojte už vyše týždňa vidím pred okom také drobné čierne škvrny viac skôr keď sa na to sústredím pri pohybe oka momentálne mám aj taký tričku tlak v Tom oku ale som aj unavená. Nemám čas s tým ísť k lekárovi tak sa pýtam tu čítala som že väčšinou to je neškodné a sú to sklovcove zákaly ale aj že to mávajú väčšinou ľudia nad 40 ja budem mať 30 tak teraz neviem. Má ste niečo také? Je to normálne či sa mám báť? Nerada by som behala na očné momentálne

autor
30. mar 2025

Nemôžu to byť nejaké príznaky cievnej príhody že veď to mám už týždeň

zmrzlinka8
30. mar 2025

ja som to začala mať oveľa skôr ako v 40, niekedy po 20 som si všimla. mám celý život

autor
30. mar 2025

@zmrzlinka8 aha a bola si s tým niekde? Keď sa na to sústredím vnímam to viac ja inak na to oko horšie vidím od základnej školy ale prestala som nosiť okuliare keďže na druhé oko vidim

denisa_deniska
30. mar 2025

Ja to mám celý život - keď je napr väčšie svetlo, tak mi to vadí, ale nevnímam to už

zmrzlinka8
30. mar 2025

ano, chodím k očnému, keďže takmer celý život nosím okuliare, očná povedala, že to u mňa súvisí aj s vysokou krátkozrakosťou. vnímam to viac, keď pozerám na svetlú, bielu plochu, keď svieti silno slnko, keď je sneh atď., už som si zvykla, oni sa pohybujú pri pohybe očí a sú ako priesvitné čiarky.

vyruší ma len nový tmavší fliačik, tmavsie bodky, tie sa tiež hýbu, ale zvyknú sa v priebehu dňa stratiť a neskôr sa urobia nové niekedy

autor
30. mar 2025

@zmrzlinka8 momentálne riešim iné problémy a nedá sa mi ísť k očnému preto sa pýtam tu či je to vážne alebo to počká

tim23
30. mar 2025

Mne sa to objavilo po pôrode z ničoho nič. Mala som 30r. Rok som sa tým trápila,ale už som si,, zvykla"

ronie338
30. mar 2025

Ja som také mala pravidelne ako 20 ročná a v 24 som mala porážku. Treba ísť na vysetrenie

belasy_motylik
30. mar 2025

Tiež to mám už dlhé roky a práve nedávno som počula odpoveď očnej lekárky na túto tému že sú to vyzrážané bielkoviny v sklovci, že je to neškodné, pokiaľ toho nie je veľmi veľa. Škvrny sa pohybujú sa s pohybom očí a najviac ich registrovať na bielom podklade.

autor
31. mar 2025

@ronie338 a si si istá že to súviselo práve s tým?

autor
31. mar 2025

@ronie338 ale to mi aj tak na očnom nezistia že mám nábeh na porážku...kde inde by som to riešila ako na ocnom

ronie338
31. mar 2025

Áno súviselo, zakaždým ked to zacalo presahovať mala som také, potvrdili mi to aj neurologovia. Na ocnom to nezistia keď mu to tam zakrvacalo ale na ct ideálne mr ale keď nemôže tak len ct. To na ocnom neuvidia. Mňa videla 3 mesiace pred tým očná a nevidela. Šla som s tými škvrnami a ja mávam nizkx tlak tak ona ze to kľudne môže byť z toho. Potom mi povedala keď som bola po operácii ze videla trochu niečo na ocnom pozadí ale nebolo to nič špecifické a ja mávam zápaly rohovky čiže to mohlo aj z toho byt. Choďte na očné ale nepomôžu podľa mňa. Len čas. Viem ze človek chce aby to rýchlo bolo co najlepšie ale tak to nefunguje