icon

Čo spôsobuje vyrážky po sprchovaní?

faelyn
5. máj 2025

Ahojte, stalo sa to už niekomu?

V posledných rokoch v určitých obdobiach sa mi počas sprchy na koži veľmi rýchlo vytvoria také akoby pupence/vyrážky/žihľavka… dosť to svrbí a do pól hod to väčšinou zmizne. Niektoré zostanú no nesvrbia až tak veľmi, ako keď som priamo po sprche. Mám to po celých rukách, bruchu, stehnách, hrudníku. Sprchový gél používam od bioderma nejaké senzitívne, keďže mám atopickú pokožku. U nás na kožné sa dávajú termíny o pól roka takže ak ste to niekto mal, pomohlo niečo ?? Skúšala som sa umývať letnou vodou a len krátko, ale nejak to nepomohlo.

taktotedanie
5. máj 2025

@faelyn skusila by som filter do sprchy a uvidite

vanilkovazmrzka
5. máj 2025

Alergia na vodu?

oslo1
5. máj 2025

Som v UK, tiez som to mala. Z tvrdej vody.

evkaa23
5. máj 2025

@faelyn asi mas alergiu na tvoj sprchovy gel. Tiez sa mi to stavalo ak som sa umyla so sprch. gelom istej znacky. Takze zmen znacku a uvidis.

faelyn
autor
5. máj 2025
@vanilkovazmrzka

Alergia na vodu?

@evkaa23 lenže tie vyrážky sa začnú tvoriť ešte skôr ako na seba ten sprchovy gél vôbec nanesiem… len z vody🤷🏼‍♀️
@vanilkovazmrzka ale trvá to len určite obdobie nie počas celého roka🤷🏼‍♀️ pri alergií by to asi bolo stále

vanilkovazmrzka
6. máj 2025
@faelyn

@evkaa23 lenže tie vyrážky sa začnú tvoriť ešte skôr ako na seba ten sprchovy gél vôbec nanesiem… len z vody🤷🏼‍♀️
@vanilkovazmrzka ale trvá to len určite obdobie nie počas celého roka🤷🏼‍♀️ pri alergií by to asi bolo stále

@faelyn asi ano. Mozno je viac chlorovana v nejakych obdobiach? A vadi ti ten chlor? Tazko povedat, tu ti asi nik neda presny odpoved 🤷‍♀️