Čo spôsobuje začervenanie okolo očí?
Dobrý deň! Zaujímalo by ma či ste už niekto mali rovnaký problem ako mám momentálne ja. Včera som sa zobudila ráno s tým, že ma svrbí pod očami akoby tie očné vačky a už som ich kus mala aj červené, cez deň ma to svrbelo niekedy svrbelo viac, niekedy menej, niekedy vôbec. No dnes som mala pod očami ešte viac červené ale dnes už celé okolie očí. Predvčerom som si vymieňala obliečky na posteli tak som nad tým rozmýšľala či to nemohlo byť z avivážu niečo, lenže mi sme ten istý aviváž už predtým párkrát maly, takže si namyslim ze to z toho. A produkty na tvár používam, to je pravda, ale nič nové som neskúšala na tvár, moja rutina je ta istá ako vždy. Neviete niekto z čoho to môže byť?

@bernadettnovakova ekzem
@bernadettnovakova mám presne to isté. Ale len na jednom oku. Raz viac, inokedy menej. Raz som to potrela kortikoidovou masťou a prešlo. Ale to nie je riešenie. Absolútne netuším z čoho to mám. Aj mužovi sa teraz dosť zhoršil ekzém.
@bernadettnovakova mne sa to objavovalo pri strese a konzumácii sladkostí, kysnutého pečiva... Pomohlo mi obmedzenie cukru, nasadila som probiotika a kolagén. Pridaj do stravy zdravé tuky, omega3..
Antihistaminika, allergika ocny krem a vividim ectoin
Ak sa zhorsi smer ocny lekar
@bernadettnovakova ak si bola vonku, moze to byt reakcia na chlad, mozno v kombinacii s nejakou kozmetikou, co pouzivas. Skus poriadne premastit.

To vyzerá buď alergia alebo sa vám blíži prechladutie, mňa vtedy tiež aj štípali a slzili mi oči, aj som mala začervenané. Možno by aj lekárnička vedela niečo nato dať.