Čo spôsobuje záchvaty, kŕče a bolesť?
Dobrý deň,
mám 17 rokov a v poslednom čase sa necítim dobre.
Od minulého štvrtku som mala už trikrát záchvat priamo v škole. Vždy to začína bolesťou brucha a častým zívaním, z ničoho nič. Potom začnem dýchať rýchlo, nahlas a plytko ako keby, som bola veľmi zadýchaná, aj keď fyzicky ani nič nerobím. Začnú sa mi triasť ruky a niekedy strácam pojemo tom, čo sa okolo mňa deje. Prvýkrát to trvalo asi až 8 minút, a počas celého záchvatu som sa z ničoho nič smiala. Boli pri mne 2 spolužiaci, ktorí boli z toho veľmi prekvapení a tak nevedeli, čo majú so mnou robiť.
Po záchvate ma často bolia oči, a v tele cítim zvláštne pocity - niekedy také ako brnenie alebo vnútorné napätie, ktoré prechádza telom. Niekedy si po tom necítim ruku a nedokážem normálne vnímať. Tiež má počas záchvatu a hlavne po ňom kŕče niekedy aj celého tela. Minule som sa sotva vedela postaviť pre silné kŕče v nohe.
Neviete niekto prosím, čo by to tak mohlo byť a čo by mohli spolužiaci so mnou robiť, keď to na mňa príde.
Ďakujem vám veľmi pekne za rady♡.
Určite smer lekár... tu Vám nikto nepomôže a hlavne keď sa to opakuje. Môže ísť aj o epilepsiu.
Tak toto je definitívne prípad pre neurológa. Potrebuješ EEG, MRI a podobne… S týmto ti tu nikto nepomôže bez vyšetrenia. Hlavne sa nechoď kúpať na jazero ani sa venovať iným aktivitám, pri ktorých by sa ti mohlo niečo stať, ak ťa to zasiahne.
Tiez mi napadla epilepsia.
Alebo otrava nejakymi latkami. Napr. kovy. Neberies nejake lieky? Aj volnopredajne?
No urcite to chod riesit do nemocnice.
moze to byt aj tetania chod k lekarovi
Ďakujem všetkým za rady, tak asi budem musieť naozaj ísť k lekárovi.
Tak toto je definitívne prípad pre neurológa. Potrebuješ EEG, MRI a podobne… S týmto ti tu nikto nepomôže bez vyšetrenia. Hlavne sa nechoď kúpať na jazero ani sa venovať iným aktivitám, pri ktorých by sa ti mohlo niečo stať, ak ťa to zasiahne.
@bystrozraky Prosím Vás, myslíte si, že by pomohlo aj obmedzenie telefónu?
Tiez mi napadla epilepsia.
Alebo otrava nejakymi latkami. Napr. kovy. Neberies nejake lieky? Aj volnopredajne?
No urcite to chod riesit do nemocnice.
@moonlight1210 Užívam dosť liekov. Na štítu žľazu aj na reumatické ochorenie.

Ešte som zabudla dodať, že pri tom ma aj bolia zuby.