Čo to má manžel na chrbte?
Nebol niekde v trópoch,že by tam chytil nejaké parazity?
Ak nie,tak potom zrejme zápal z nedezinfikovanej vytlačenej ranky.
Je to zahnisane, toto by mal určite vidieť lekár. Na to určite bude treba ATB masť.
Určite smer kožné ak nie aj chirurgia
Ako pohryznutie.... a žiaľ pekne infikované.... na pavúka je to veľké, tak neviem
No môže si ešte poriadne zavariť keď to nechá len tak.
Ako domácu liečbu navrhujem poriadne vydezinfikovať betadinom, dettolom. A následne na gázu poriadnu vrstvu Višňovského oleobalzamu, gázu daj na ranu, a poriadne prelepiť na min.24h aj viac. Stiahne sa zápal.
Ten hnis treba dať preč a vyčistiť to dezinfekciou a umyť v repiku, Betadine mast a prelepiť .
S tým k doktorovi môj otec mal podobný absces, ale nemal to nahnisane len veľkú hrču pod kožou, ktorá mu jedného dňa praskla.ved to ho musí bolieť, keď na tom leží.Urcite nech ide k lekárovi
Keby hnis a absces tak to ešte ten lepší prípad, existuje aj rakovina kože...nech nevymysla a šviha na kožné amb.
Chlapi sú už raz taký k lekárovi ani za svet... Nielen že rany sú hlboké ale hlavne zapálené podložkou nestačí len vyčistiť "doma" možno aj lieky na zápal a bez kožného sa nedá liečiť je to na lekára!!! Žiadne 💸 nestoja za zdravie...Hlavne rana sa musí vetrať pri neodbornom liečení to môže mať ešte horšie následky netreba len byť tvrdohlavý
Keď tam mal tukový hrčku ( bol u dr?) Tak to mohla byť cysta, hocičo. Prasklo to a treba to riadne vyčistiť. Mal by s tým.ist K Dr, praca nepraca. Aj sa to možno zahojí ale za dlho... A otras jazva mu ostane.
Mala som nieco podobne vo vlasoch. Tukova hrcka, ktoru som si parkrat zadrapila poriadne kefou na vlasy, zahnisalo to. Vyzeralo to podobne. Vseobecna mi z toho povytlacala hnis, poriadne vycistila, vydezinfikovala a poslala na kozne. Zaobisla som sa bez ATB, mala som na to nejake 2 vodicky od koznej. V kuse sa to pindrilo, tvorilo stale trochu hnisu. Bola som zrovna tehu, tak som myslela, ze po porode dam vybrat a ono sa to zahojilo po par mesiacoch a konecne sa mi to zacelilo. Takze minimalne vyčistiť a vydezinfikovat treba. Ale ako mi kozna povedala, ak sa to lozisko nevyberie, ono sa to vytvori znova. Ten hnis a zapal by vraj mal byt ohraniceny v nejakom akoby vacku a tym padom sa dalej sirit nebude, ale bez lekara sa to tazko zahoji.
Zahojí sa to samé, ma to len veľmi rozšprtane, vydezinfikuj mu to a nech si to už nechytá a nestrhava chrasty. Uschne to samé. Bože, to fakt chodíte s každou somarinou k Dr.?
Ta tukova hrcka sa mu zapalila a hnisa ak nepojde k doktorovi bude horsie potom.
Je dosť blbé, že nejaká práca mu je prednejšia ako vlastné zdravie, má nárok na paragraf a za jeden deň sa svet bez neho nezrúti 🤦♀️
Vytlacit, vydenzifikovat, ak mas doma framykoin mozes na to dat, ak sa nezlepsi v priebehu najblizsich dni, isla by som k dr urcite
Vyzerá to ako vred, voľakedy to mal aj môj otec, neviem či je to pravda ale vravelo sa že z prechladnutia krvi, určite ako píšu všetci - smer lekár, dáva sa na to nejaká masť, ta vytiahne hnis, zápal a zahojí sa to.
Na foto vidno hnis.
Videnzifikovat.
Natrieť buď framyvoin alebo čierna masť a prekročiť výťah hnis a rána sa zahojí.
Okolo je červené zapálené miesto hnis musí ísť von masť pomôže
S manželom som išla na pohotovosť tak uvidíme čo mu na to povedia ďakujem všetkým za rady🥰
@ankare museli mu to vyčistiť a ranu zalepiť v pondelok má ísť na kontrolu vraj to bol abces tak hádam sa mu to zahojí

mu to aspon vydezinfikuj betadine a skus dat ichtamolovu mast a prelepit