icon

Čo vám pomáha na extrasystoly?

ivan2116
10. mar 2022

Ahojte chcem sa vás opýtať kto trpí na Extrasystoly čo vám pomáha alebo ako to potlačiť aby prestali je to hrozne trpim nato už 2 rok

erulka77
11. mar 2022

Ja som kardiačka a mne pomaha sa ukľudniť ak mam tento stav dam si frontin
Ak mate vsetko v poriadku je to len zo strachu alebo úzkosti dôverne to poznam

ivan2116
autor
11. mar 2022

@slniecko_12 ale ako to zastaviť úplne :/

slniecko_12
11. mar 2022

@ivan2116 skús sa doktorky opýtať, či nemôžeš tie lieky brať vo väčších dávkach..koľko si spomínal, že berieš? štvrťku?

ivan2116
autor
12. mar 2022

@slniecko_12 keď príde na mna rýchly tep mám si dať Betaloc inak nie

slniecko_12
12. mar 2022

@ivan2116 to je ten problem..skus sa dohodnut s doktorkou a zacni brat pravidelne..extrasystoly by sa mohli upravit

ivan2116
autor
12. mar 2022

@slniecko_12 5 škatuliek som douzival aj tak ich mám tak nezaberajú

slniecko_12
12. mar 2022

@ivan2116 ked ich beries prilezitostne tak je to o nicom..

modrymotyl8
12. mar 2022

@ivan2116 ale napríklad mne betaloc kázala lekárka užívať každý deň, tak nechápem prečo tebe povedala že si máš dať pol tbl iba keď maš tie extrasystoly... Koľko máš rokov?

slniecko_12
12. mar 2022

@modrymotyl8 ja mozem povedat zo svojej skusenosti..mne zacali tiez vysoke tepy az do 160 a kazala mi brat iba stvrtku tiez iba pri potiazach..ale povedala ze nic sa nestane ked budem brat aj kazdy den mozno mesiac a potom skusit vysadit..preto radim tuto chlapcovi aby to este konzultoval ci mu to nepomoze

modrymotyl8
12. mar 2022

@slniecko_12 zaujímavé, mne lekárka kázala brať každý deň pol tbl. Ja som si myslela že to sa tak ani nemá brať že raz berieš a raz nie...

banalu
12. mar 2022

Muz to ma, berie lieky predpisane kardiologom a najviac mu pomaha bicyklovanie. Od kedy zacal pravidelne sportovat tak sa mu pocet extrasystol vyrazne znizil. Nosi hrudny pas a na hodinkach ma nastavene upozornenie ak sa mu tep zvysi na nebezpecnu hranicu.

slniecko_12
12. mar 2022

@modrymotyl8 tak je to preto, lebo povedala, ze aom mlada, ze je skoda brat takto lieky..ale tuto autor otazky problemy stale, takze ja by som na jeho mieste brala kazdy den aspon nejaku chvilu a uvidi..tiez ma tusim 24 rokov

ivan2116
autor
12. mar 2022

@modrymotyl8 25 mám

lucimax
12. mar 2022

@ivan2116 persen Forte, 2 mesiace užívať. Je to prírodné. Pomaličky to začne ustupovať. Určite nie zo dňa na deň. Stále bude tých aritmii menej a menej..az vymiznu uplne. Treba trpezlivo. Ide to. Alebo ešte lubovnik bodkovaný. Ale ten persen je overený. Drž sa

ivan2116
autor
12. mar 2022

@lucimax napíšem to sem takto bol som u kardiologo 3 krat na holter prvý dopadol tak te zachytil tachykardiu tak mi dal Betaloc 50 každé ráno jednu tabletu po 6 týždňoch som išiel na kontrolný holter kde už žiadna tachykardia nebola zachytená ale Extrasystoly mi ostali doktor povedal že neni dôvod na obavi Tak cil chodievam na interne a doktorka mi povedala že tie lieku neni dobre brat lebo som mladý mám si to dávať iba pri záchvate mám zmeniť stravu a športovať ,, pri športe nemám žiadne problemi ,, a ten Betaloc som užíval 4 mesiace a Extrasystoly tam boli stále tak zbytočne by som ich jedol do teraz príčina musí byt niekde inde

slniecko_12
12. mar 2022

@ivan2116 veľakrát sa ani príčina nenájde..u teba to možno spôsobuje aj tá štítna žľaza..máš to ťažké, je to veľmi nepríjemné

ivan2116
autor
12. mar 2022

@slniecko_12 možno to bude koli tomu no neviem dosť má to obťažuje neviem čo stym už

slniecko_12
12. mar 2022

@ivan2116 skús sa v prvom rade popýtať dr, či nemôžete skúsiť každý deň brať polovičku tabletky a počkaj taký týždeň, dva, či sa to neupraví...toto by som ako prvé spravila

ivan2116
autor
12. mar 2022

@slniecko_12 4 mesiace som užíval celú tabletku každé ráno a Extrasystoly tam boli stále ,, veď riešim to u interistky a myslím že keby to je ozaj voľačo vážne tak tie lieky mi nechá

slniecko_12
12. mar 2022

@ivan2116 Nie je to vážne, iba nepríjemné.

mokaky
28. júl 2022

Dobrý deň. A máte niekto pri tých extrasystoloch niekedy aj zavrate a také divné ako keby sa vám krv (alebo je to tlak ja neviem) veľmi ťažko dostávalo hore cez krk do hlavy? U mňa si tiež myslia že je to psychologického rázu a všetko mám v norme. Ale keď som mala holter a bola na EKG aj echo tak mi to nerobilo! Ale inak to mám celé dni. Teraz sú dní dovoleniek aj som si to užívala ale tie extrasystoly boli a sú stále. Či doma či dovolenka. Možno by som to brala už normálne keby nemávam aj tie závraty a ten tlak a také úplne divné neopísateľné pocity. Totálny diskonfort od hrudníka az do hlavy. Mám nízky tlak a niekedy aj tachykardiu. No tie extrasystoly či človek chce či nie ho proste strašia 😢

ivan2116
autor
28. júl 2022

@mokaky ahoj začni sa zdravo stravovať a 3 krat do týždňa šport a cítim sa lepšie

cucoca
29. aug 2022

@slniecko_12 a v noci ked sa z nicoho nic zobudis nemavas to busenie ?Ja to mavam v noci ked zobudim z nicoho nic..a vtedy je to hrozne,zacnem mat triasku,potenie ruk noh...neviem co to je

mokaky
29. aug 2022

@ivan2116 rok čo nefajčím, alkohol žiaden, mäso jem primerane a viac zeleniny či ovocie a doplnky. No stále je to o Tom istom.

ivan2116
autor
30. aug 2022

@mokaky ja tak isto fajcieval som dosť a kvôli tomuto som aj prestal ale vidno že to nemá stym nič spoločne prídem doktorke a povie te som zdravý za mám si dať urobiť tyste na potravinovú intoleranciu že môže mi to aj to spôsobovať

janis578
30. aug 2022

Mám podobný problém, KES nameraných za 24h cez 3000 ojedinele aj Sves, beriem Concor 2,5 ráno + Cardilan. Lieky nemopáhaju, extrasystoly cítim každý deň aj v noci 😣 už tretí mesiac . Strašne nepríjemný pocit.... Echo aj krv. vyšetrenia sú ok.

ivan2116
autor
30. aug 2022

@janis578 tak isto aj ja echo dobre EKG dobre krvné testy sú tiež Ok mne tie Extrasystoly ostali od vtedy keď som dostal tachykardiu a od vtedy ich mám stále keď idem doktorke a poviem jej že cítim tie preskoky tak ona mi povie že srdce mi ide ako hodinky a že mám patrat po potravinách

janis578
30. aug 2022

@ivan2116 tiež mi to začalo tachykardiou..tep zrazu z ničoho nič nad 100 a po 2 tyzdnoch a nasadení Concoru mi sice klesol, ale spustili sa mi extrasystoly a tie mám stále... kardiológiu mám až o mesiac tak uvidím ako tam pochodim

ivan2116
autor
31. aug 2022

@janis578 a koľko ich cítite za deň

mokaky
31. aug 2022

Zaujímavé že toľko ľudí to má. Mne obvodný povedal že keby si urobím testy na histaminku tak vraj to v dnešnej dobe vyjde 80% populácie. A už som si dala vziať aj krv na štítnu aj to je ok. Do dnes rána som zas nemohla spať, tep išiel rýchlo ale radšej som si nemerala bo ja keď sa zlaknem tak by som mala ešte viac 😁 Nás lekár čo máme v rodine ( internista) mi povedal aby som prestala pátrať po príčine lebo že to dokáže aj samé odísť. Ale úprimne ...keď máte nízky tlak stále a srdcový tep nonstop nepravidelný fakt že ale nonstop no myslite na to. A máte niekedy aj zavrate a ako keby tlaky do hlavy? Nemám to stále ale občas tak neviem či to súvisí všetko spolu alebo čo. Každopádne som už z toho neskutočne zúfalá a unavená. 😭