icon

Čo vám pomáha pri zápche?

7. nov 2025

Niečo osvedčené, rýchle..
Posledné týždne neviem ísť na veľkú potrebu.
Nezmenila som ani jedálniček, ani lieky.
Čím to môže byť kočky?

Strana
z2
minenkaa
7. nov 2025

@anonym_autor psyllium

euka210
7. nov 2025

@anonym_autor ovsene vlocky

anonym_239366
7. nov 2025

Tak ako prvá pomoc čipky zdola...ráno pohár teplej vody, zohnúť sa do drepu a ostať v tej polohe pár minút....z potravín kefír, kyslá kapusta aj voda z nej, sušené slivky namočiť do vody a zjesť, vlockova varená kaša, probiotiká probiofix, ananás, jahody, kompóty, polievky s vločkami, otruby do jogurtu, struhane jablká s vločkami
vylúčiť: mrkva, ryža, čokoláda, sladkosti, kysnuté cesto, sladké vody, kofoly

reela
7. nov 2025

Kapustnica a kava

autor
7. nov 2025
@anonym_239366

Tak ako prvá pomoc čipky zdola...ráno pohár teplej vody, zohnúť sa do drepu a ostať v tej polohe pár minút....z potravín kefír, kyslá kapusta aj voda z nej, sušené slivky namočiť do vody a zjesť, vlockova varená kaša, probiotiká probiofix, ananás, jahody, kompóty, polievky s vločkami, otruby do jogurtu, struhane jablká s vločkami
vylúčiť: mrkva, ryža, čokoláda, sladkosti, kysnuté cesto, sladké vody, kofoly

@minenkaa To treba dlhšie brať? Ďakujem
@euka210 To som si dala už a nič, tvrdé ako kamene.
@anonym_239366 Čípky nemám, dala som si lieky ,ale zatiaľ nič. Vyskúšam všetko, lebo ma už rozdrapí.Dakujem za rady.

autor
7. nov 2025
@reela

Kapustnica a kava

@reela Veď toto kapustu teraz nemám a veru ja som zvykla dostať hnačku hneď s kapusty so smotanou.Teda segedín istota, ale už ano to nejako nepomáha.

marhulka13
7. nov 2025

@anonym_autor daj si dva deci zajecickej horkej a máš po probleme

terry2003
7. nov 2025

Káva a sušené slivky

autor
7. nov 2025
@marhulka13

@anonym_autor daj si dva deci zajecickej horkej a máš po probleme

@marhulka13 To vôbec nepoznám. Čo to je? Niečo ako Šaratica?

stellarstar
7. nov 2025

V dm dostať kapustovú šťavu kúp si to a teraz si daj teplú vodu s 1 PL oleja

minenkaa
7. nov 2025

Psyllium no ak už máš zábehu tak ano,niekoľko dni to bude trvať
Sušené slivky s letnou vodou zapiť ,preženú dosť rýchlo

marhulka13
7. nov 2025
@anonym_autor

@marhulka13 To vôbec nepoznám. Čo to je? Niečo ako Šaratica?

@anonym_autor presne, v lekárni to dostať. Alebo lactulosa, no zajecicka zaberie takmer hned

autor
7. nov 2025
@marhulka13

@anonym_autor presne, v lekárni to dostať. Alebo lactulosa, no zajecicka zaberie takmer hned

@marhulka13 Ďakujem ak do zajtra nepôjdem tak pôjdem do lekárne .Nepočula som o tom.

zuzanita1609
7. nov 2025

Slivkový kompót, žinčica 😉

anonym_b5bd4c
7. nov 2025

Koľko si nebola na WC? ja som bola min. sobotu a až dnes ráno.

zojazoja
7. nov 2025

Sušené slivky a hruškovy kompot.

autor
7. nov 2025
@anonym_b5bd4c

Koľko si nebola na WC? ja som bola min. sobotu a až dnes ráno.

@anonym_b5bd4c Ja celý týždeň aj mi treba, ale drží to ako korkový štupeľ na fľaši. Panebože to je veľmi dlho. Ani ja nechodím pravidelne a pár týždňov neviem prečo mám takú zápchu.

autor
7. nov 2025
@zojazoja

Sušené slivky a hruškovy kompot.

@zojazoja Áno slivky som si dala aj teraz ohriala jogurt 😅

katica06
7. nov 2025

Slivkový kompót, slivky

autor
7. nov 2025
@katica06

Slivkový kompót, slivky

@katica06 Áno dala som si kompót.Dakujem

dupinka
7. nov 2025

Chia semienka, slivková šťava

stellarstar
7. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_b5bd4c Ja celý týždeň aj mi treba, ale drží to ako korkový štupeľ na fľaši. Panebože to je veľmi dlho. Ani ja nechodím pravidelne a pár týždňov neviem prečo mám takú zápchu.

@anonym_autor nemáš syndróm dráždivého čreva?

andaluzia12
7. nov 2025
lanka999
8. nov 2025

dolezita je UPRAVA STRAVY, vylucila som z nej cokoladu, sladene napoje, sladkosti zjem ale minimalne, zradila som ovocie, vajcia, karfiol, zeleninu, oriesky, ovsene vlocky, krupicu, skoricu, kavu vypijem ale vynimocne, pred rokom ma casto zapchavalo, co naozaj pomohlo boli susene slivky kludne cely balik zjedz pocas dna, potom pi krusinovy caj, to kupis v lekarni, ti garantujem ze najneskor do dalsieho dna sa pekne vy*****s :D

anonym_239366
8. nov 2025

No takto,ak to cítiš už ako kamene a nejde to von tak pomôže len manuálny výber, čiže rukavica na prst, dať sa do drepu, zatlačiť a vyberať....najprv treba vybrať ten stupel zospodu a potom sa napíš zajecickej horkej, kapustovej vody a slivky....musí ísť von ten stupel inak ti bude ešte ťažšie....pretože nad stuplom sa zmakci stolica a bude obmyvat ten stupel, je to ťažké ale musíš, čipky už možno nepomôžu....napíš či to išlo
Mali sme na pohotovosti prípad, kedy žena nebola 1 mesiac na wc, proste nohy hore, klystír sa dal (inak môžeš aj doma si dať kúpený klystír v lekárni) a všetko to z nej museli ručne vyberať

blanblan
8. nov 2025

Momentálne hrozno😂

autor
8. nov 2025
@stellarstar

@anonym_autor nemáš syndróm dráždivého čreva?

@stellarstar Neviem asi nie..teraz idem po 27 rokovh na kolonoskopiu.Mám časté krvácanie s konečníka ,hlavne keď mám zápchu a niekde sa mi stráca krv, keďže často mávam veľmi nízky hemoglobín.

autor
8. nov 2025
@lanka999

dolezita je UPRAVA STRAVY, vylucila som z nej cokoladu, sladene napoje, sladkosti zjem ale minimalne, zradila som ovocie, vajcia, karfiol, zeleninu, oriesky, ovsene vlocky, krupicu, skoricu, kavu vypijem ale vynimocne, pred rokom ma casto zapchavalo, co naozaj pomohlo boli susene slivky kludne cely balik zjedz pocas dna, potom pi krusinovy caj, to kupis v lekarni, ti garantujem ze najneskor do dalsieho dna sa pekne vy*****s :D

@lanka999 Ďakujem. Musím si už nato dávať pozor. Pred mesiacom to ešte také vôbec nebolo. Ale jem aj ovocie, zeleninu, ale nie nejako veľa .Ďakujem

autor
8. nov 2025
@anonym_239366

No takto,ak to cítiš už ako kamene a nejde to von tak pomôže len manuálny výber, čiže rukavica na prst, dať sa do drepu, zatlačiť a vyberať....najprv treba vybrať ten stupel zospodu a potom sa napíš zajecickej horkej, kapustovej vody a slivky....musí ísť von ten stupel inak ti bude ešte ťažšie....pretože nad stuplom sa zmakci stolica a bude obmyvat ten stupel, je to ťažké ale musíš, čipky už možno nepomôžu....napíš či to išlo
Mali sme na pohotovosti prípad, kedy žena nebola 1 mesiac na wc, proste nohy hore, klystír sa dal (inak môžeš aj doma si dať kúpený klystír v lekárni) a všetko to z nej museli ručne vyberať

@anonym_239366 Preboha to už len pri čítaní ma desí..mesiac 😱😱 Dala som si lieky nato a veru tú tvrdú stolicu ako kameň som musela rukavicou vytiahnuť. Ešte v živote som to nezažila . Ale ráno to zaúčinkovalo a konečne som sa dobre vy..! Ja mám veľmi nepravidelnú stolicu veľa krát aj tri styri dni nejdem vôbec. Teda aj my treba, ale nejde to...hrôza.

anonym_239366
8. nov 2025

Čítaj čo som ti písala, kefír ešte dopĺňame, probiotiká probiofix, kyslá kapusta a voda zajecicka

Strana
z2