Čo vám pomáha pri zápche?
Niečo osvedčené, rýchle..
Posledné týždne neviem ísť na veľkú potrebu.
Nezmenila som ani jedálniček, ani lieky.
Čím to môže byť kočky?
@anonym_autor ovsene vlocky
Tak ako prvá pomoc čipky zdola...ráno pohár teplej vody, zohnúť sa do drepu a ostať v tej polohe pár minút....z potravín kefír, kyslá kapusta aj voda z nej, sušené slivky namočiť do vody a zjesť, vlockova varená kaša, probiotiká probiofix, ananás, jahody, kompóty, polievky s vločkami, otruby do jogurtu, struhane jablká s vločkami
vylúčiť: mrkva, ryža, čokoláda, sladkosti, kysnuté cesto, sladké vody, kofoly
Kapustnica a kava
Tak ako prvá pomoc čipky zdola...ráno pohár teplej vody, zohnúť sa do drepu a ostať v tej polohe pár minút....z potravín kefír, kyslá kapusta aj voda z nej, sušené slivky namočiť do vody a zjesť, vlockova varená kaša, probiotiká probiofix, ananás, jahody, kompóty, polievky s vločkami, otruby do jogurtu, struhane jablká s vločkami
vylúčiť: mrkva, ryža, čokoláda, sladkosti, kysnuté cesto, sladké vody, kofoly
Kapustnica a kava
@reela Veď toto kapustu teraz nemám a veru ja som zvykla dostať hnačku hneď s kapusty so smotanou.Teda segedín istota, ale už ano to nejako nepomáha.
@anonym_autor daj si dva deci zajecickej horkej a máš po probleme
Káva a sušené slivky
@anonym_autor daj si dva deci zajecickej horkej a máš po probleme
@marhulka13 To vôbec nepoznám. Čo to je? Niečo ako Šaratica?
V dm dostať kapustovú šťavu kúp si to a teraz si daj teplú vodu s 1 PL oleja
Psyllium no ak už máš zábehu tak ano,niekoľko dni to bude trvať
Sušené slivky s letnou vodou zapiť ,preženú dosť rýchlo
@marhulka13 To vôbec nepoznám. Čo to je? Niečo ako Šaratica?
@anonym_autor presne, v lekárni to dostať. Alebo lactulosa, no zajecicka zaberie takmer hned
@anonym_autor presne, v lekárni to dostať. Alebo lactulosa, no zajecicka zaberie takmer hned
@marhulka13 Ďakujem ak do zajtra nepôjdem tak pôjdem do lekárne .Nepočula som o tom.
Slivkový kompót, žinčica 😉
Koľko si nebola na WC? ja som bola min. sobotu a až dnes ráno.
Sušené slivky a hruškovy kompot.
Koľko si nebola na WC? ja som bola min. sobotu a až dnes ráno.
@anonym_b5bd4c Ja celý týždeň aj mi treba, ale drží to ako korkový štupeľ na fľaši. Panebože to je veľmi dlho. Ani ja nechodím pravidelne a pár týždňov neviem prečo mám takú zápchu.
Sušené slivky a hruškovy kompot.
@zojazoja Áno slivky som si dala aj teraz ohriala jogurt 😅
Slivkový kompót, slivky
Chia semienka, slivková šťava
@anonym_b5bd4c Ja celý týždeň aj mi treba, ale drží to ako korkový štupeľ na fľaši. Panebože to je veľmi dlho. Ani ja nechodím pravidelne a pár týždňov neviem prečo mám takú zápchu.
@anonym_autor nemáš syndróm dráždivého čreva?
dolezita je UPRAVA STRAVY, vylucila som z nej cokoladu, sladene napoje, sladkosti zjem ale minimalne, zradila som ovocie, vajcia, karfiol, zeleninu, oriesky, ovsene vlocky, krupicu, skoricu, kavu vypijem ale vynimocne, pred rokom ma casto zapchavalo, co naozaj pomohlo boli susene slivky kludne cely balik zjedz pocas dna, potom pi krusinovy caj, to kupis v lekarni, ti garantujem ze najneskor do dalsieho dna sa pekne vy*****s :D
No takto,ak to cítiš už ako kamene a nejde to von tak pomôže len manuálny výber, čiže rukavica na prst, dať sa do drepu, zatlačiť a vyberať....najprv treba vybrať ten stupel zospodu a potom sa napíš zajecickej horkej, kapustovej vody a slivky....musí ísť von ten stupel inak ti bude ešte ťažšie....pretože nad stuplom sa zmakci stolica a bude obmyvat ten stupel, je to ťažké ale musíš, čipky už možno nepomôžu....napíš či to išlo
Mali sme na pohotovosti prípad, kedy žena nebola 1 mesiac na wc, proste nohy hore, klystír sa dal (inak môžeš aj doma si dať kúpený klystír v lekárni) a všetko to z nej museli ručne vyberať
Momentálne hrozno😂
@anonym_autor nemáš syndróm dráždivého čreva?
@stellarstar Neviem asi nie..teraz idem po 27 rokovh na kolonoskopiu.Mám časté krvácanie s konečníka ,hlavne keď mám zápchu a niekde sa mi stráca krv, keďže často mávam veľmi nízky hemoglobín.
dolezita je UPRAVA STRAVY, vylucila som z nej cokoladu, sladene napoje, sladkosti zjem ale minimalne, zradila som ovocie, vajcia, karfiol, zeleninu, oriesky, ovsene vlocky, krupicu, skoricu, kavu vypijem ale vynimocne, pred rokom ma casto zapchavalo, co naozaj pomohlo boli susene slivky kludne cely balik zjedz pocas dna, potom pi krusinovy caj, to kupis v lekarni, ti garantujem ze najneskor do dalsieho dna sa pekne vy*****s :D
@lanka999 Ďakujem. Musím si už nato dávať pozor. Pred mesiacom to ešte také vôbec nebolo. Ale jem aj ovocie, zeleninu, ale nie nejako veľa .Ďakujem
No takto,ak to cítiš už ako kamene a nejde to von tak pomôže len manuálny výber, čiže rukavica na prst, dať sa do drepu, zatlačiť a vyberať....najprv treba vybrať ten stupel zospodu a potom sa napíš zajecickej horkej, kapustovej vody a slivky....musí ísť von ten stupel inak ti bude ešte ťažšie....pretože nad stuplom sa zmakci stolica a bude obmyvat ten stupel, je to ťažké ale musíš, čipky už možno nepomôžu....napíš či to išlo
Mali sme na pohotovosti prípad, kedy žena nebola 1 mesiac na wc, proste nohy hore, klystír sa dal (inak môžeš aj doma si dať kúpený klystír v lekárni) a všetko to z nej museli ručne vyberať
@anonym_239366 Preboha to už len pri čítaní ma desí..mesiac 😱😱 Dala som si lieky nato a veru tú tvrdú stolicu ako kameň som musela rukavicou vytiahnuť. Ešte v živote som to nezažila . Ale ráno to zaúčinkovalo a konečne som sa dobre vy..! Ja mám veľmi nepravidelnú stolicu veľa krát aj tri styri dni nejdem vôbec. Teda aj my treba, ale nejde to...hrôza.
Čítaj čo som ti písala, kefír ešte dopĺňame, probiotiká probiofix, kyslá kapusta a voda zajecicka

@anonym_autor psyllium