icon

Čo vám pomohlo na akné?

luck13
5. jan 2015

Ahojte,
ani v puberte, počas dospievania som nemala problémy s pleťou...ale teraz, posledný rok a pol..A stále sa to zhoršuje..Každý deň niekoľko nových hnisavých vyrážok. Už neviem čo robiť. Vyrážky sa tvoria hlavne na brade a v okolí úst.
Už polroka sa vyhýbam mliečnym výrobkom, bielej múke..a takmer úplne aj sladkostiam.
Vyskúšala som klasické dmkovské produkty i Biodermu...Zinkovú masť. Začala som užívať zinok, probiotiká.. A nepomáha..Pijem čaje (zelený, mätový..týždeň v mesiaci žihľavový na prečistenie).

Teraz užívam tretí deň Doxyhexal (antibiotikum od kožnej) a kúpila som si radu biokozmetiky Dado Sens Purderm (čítala som ako to mnohým pomohlo)..ale pleť sa mi zhoršuje..Vraj to pri prírodnej kozmetike býva na začiatku, ale fakt neviem, či to neprestanem požívať. Ako dlho také čistenie prebieha? Máte niekto skúsenosti?

Rozmýšľam aj nad IPL-mám na brade od vyrážok červené fľaky, ktoré mi ani po polroku nemiznú. Pomohlo vám niečo?

Veľmi by ste mi pomohli, ak by ste napísali nejaké svoje rady, čo vám pomohlo.

Viem, že okolo brady, je oblasť hormónov...a že to s nimi môže súvisieť.. Ale antikoncepciu určite nechcem (obávam sa, že potom to bude ešte horšie).. A máte skúsenosti s nejakými inými tabletkami? Čajmi?

Ďakujem veľmi...Viem, že o akné sa už veľa písalo...Tak sa vopred ospravedlňujem..

susanm
18. okt 2016

Mne sa teraz vyhodilo hnusné akné na lícach, už som bola jednou nohou u kožného, nech mi na to predíše nejaké to svinsvo...ale povedala som si, že ešte pred tým ako si zničím pečeň Roaccutanom, tak vyskúšam ajurvédsku liečbu akné. Každý deň si dávam masku Tariku a vnútorne užívam tablety Neem, Triphalu a Šatavari. Zatiaľ len dva dni...po mesiaci liečby dám review 😊

anjelik1678
23. okt 2016
Používateľ anjelik1678 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od anjelik1678.

@doriss_po kožna do teba iba cpe silné lieky a nič z toho- poznám na vlastnej koži. ja som sa naučila za tie roky že fakt najdôležitejšie je si pleť DôKLADNE čistit, nič iné bohužiaľ tie póry nevyčistí. Momentálne mám doma tuto kefku dixo. sk/ultrazvukova-cistiaca-kefa/ je super, mám aj takú vyhladenejšiu pokožku tam kde som mala take male pupačiky, ak budeš chceť napíš do správy

llaurita
23. okt 2016

Ahoj mne teraz celkom pomaha Aloe propolis creme od Forever, natieram si ho 2x denne asi 2 tyzdne a celkom fajn mam plet, aj ked drobny vysyp este mam ale je to urcite lepsie... Ja mam napr. zistenu intoleranciu na mliecnu bielkovinu, cize mlieko ziadne nejem, na plet to malo vplyv ked som vysadila mlieko, uz sa mi nerobia take bolave podkozne vyrazky ale krupica na cele a bokoch tvare mi zostala. Dufam ze sa s pomocou tohto kremika zbavim akne natrvalo lebo uz mam tridsiatku na krku.... Ja to mam asi hormonalne, lebo ked som brala antikoncepciu, tak plet bola uplne ok, ale ako riesenie nedoporucujem, pol roka po vysadeni som nedostala MS normalne iba s pomocou vyvolavacky :(

nikol8899
25. mar 2017

Baby ja som s pletou mala problemy uz od strednej a drzalo ma to az do 24. Je dobre ak sa najprv posnazite tento problem odstranit prirodnou cestou- prirodna kozmetika, dobre odlicovanie, nevytlacanie sa… avsak ak nic nepomoze ako sa stalo aj mne, nebranila by som sa ani tabletkam. Ja som pocas 6 mesiacov brala Roaccutane a plet sa mi nadherne upravila. Viem, ze je to silne antibiotikum ale kvoli trapeniu pocas tych rokov a strate sebavedmia mi to za to naozaj stalo.

Teraz mam 29 a nejaky ten pupacik sa stale objavi ale hlavne je spravne cistenie a odlicovanie.

Mne osobne velmi pomaha ilova cistiaca maska, ktoru si mozete objednat z internetu. Je to stary aztecky sposob starostlivosti o plet pouzivaný uz starocia. Maska sa miesa s organickym jablkovym octom, ale moze sa pouzit aj obycajna voda. Je super hlavne v boji proti porom a ciernym bodkam. Pomaha odstranit zacervenanie zapalenych vyrazok a zmensi vypukle zapalene pupaciky. Pravidelne pouzivanie je dobrou zbranou proti flakom a drobnym jazvyckam po akne. Ja ju pouzivam raz tyzdenne vecer. Nezabudnite si po nej plet pekne hydratovat kremom. Ja si ju objednavam z Anglicka za okolo 17-18 libier a balenie mi vzdy vydrzi skoro rok.

lubicamala
5. okt 2017
Používateľ lubicamala je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od lubicamala.

Ak mozem poradit, ja osobne som mala skoro presne ten isty problem, nic nezaberalo a nakoniec mi kamaratka poradila pouzit dermaroller, pouziva sa to tak, ze si po naneseni pilingu, kremu proste nejakeho pripravku na plet masirujes 2-3 min postihnute miesto dermarollerom.

tatiana7777777
6. okt 2017

Ja som tiež bojovala s akné dlhých 5 rokov. Začala som mať problémy s pleťou od 17.-cky a zdá sa, že teraz mi to už natrvalo ustúpilo. Nikdy som nevyskúšala hormonálnu liečbu, ani množstvo prípravkov z lekárne. Kontrolovala som si stravu a snažila zistiť, ktoré potraviny mi môžu akné zhoršovať. Avšak, ani vylúčenie cukrov a mliečnych výrobkov mi nepomohlo a nepomohlo ani pár základných, nie extra silných, krémov na akné od dermatologičky. Až som nakoniec mala odporučený Zinkorot od firmy Worwag Pharma (cca €8). Začala som ho užívať v júni, 1 tabletu 2 krát denne. Nemohla som uveriť vlastným očiam, keď som po niekoľkých dňoch začala mať čistú a DOSLOVA žiariacu pleť. Takú bezchybnú pleť som nemala ROKY!!! Avšak postupne sa akoby účinku Zinkorotu strácali a ja som začala badať, že sa mi vyrážky opäť vracajú. Avšak neprestala som brať Zinkorot, avšak už len 2 max. 3 krát do týždňa. Pred takmer mesiacom som niečo vyskúšala. Dovtedy som užívala Zinkorot, vit. E a vit. C (v prášku z DM) osobitne. Avšak, ten večer som si zobrala všetky zaradom. Najprv 2 kapsule vit. E (200g), potom som si v deci vody rozpustila polovicu čajovej lyžičky vit. C a vypila to na X, a nakoniec som prehltla 1 tab Zinkorotu a zapila dosť veľa vodou. Nasledujúce ráno som mala opäť neskutočnú pleť, rovnako ako v počiatočných fázach brania Zinkorotu. Takto som pokračovala asi 3 dni za sebou, pleť bola každým dňom lepšia a odvtedy toto opakujem každé 3-4 dni. Nemôžem sa sťažovať. Je jedno čo zjem, či sladké, mliečne výrobky, mastné jedlá, pleť sa mi nevyhádže. Neviem, zdá sa mi, že ja som si našla svoje konečné (a nie drahé) riešenia môjho akné a stále mi je ťažko uveriť, keď sa pozriem každé ráno do zrkadla a nevidím na tvári žiadnu vyrážku.

ruzenka65
Odpoveď bola odstránená
emamaj
1. jún 2018
Používateľ emamaj je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od emamaj.

Ahoj, vyskúšaj novinku na trhu hydrogélové náplasti, ktoré majú protizápalový účinok. Viac info: https://www.naplastiplus.eu/correctyol/

livia346
10. jún 2018

Ja som sa s akne trapila celu strednu. Mala som velke a casto hnisave pupaky a samozrejme jazvy. V poslednom rocniku na gymnaziu mi mamina objavila studio Lumi v Nitre. Chodila som na osetrenie specialnym pristrojom na akne. Po mesiaci sa mi plet riadne precistila od tej havede a po asi 7-osetreniach som uz mala konecne fajn plet, v pohode. Som spokojna a odporucam.

nika2005
10. jún 2018

@luck13 ahoj, ja som tiez uz vyskusala kadejake produkty - La roche posay, vichy, pominala som na to x penazi, ale nic mi z toho nepomohlo tak ako obycajne sirove mydlo KAWAR, ktore kupis aj v Kauflande alebo beznom obchode za cca 3€. Uplna topka 🙂 umyvala som si s tym odlicenu tvar rano a vecer, trochu vysusuje, tak obcas na noc som dala aj krem na tvar aky som mala.. sice nevonia najlepsie, ale uz po par dnoch pouzivania som videla rozdiel, dokonca aj viacero kamosiek sa ma pytalo co pouzivam, ze mam krasnu a zdravu plet, takze urcite toto odporucam vyskusat 🙂

secretadmirer
Odpoveď bola odstránená
sofuliatko1
6. aug 2018

Ahojte baby ja som mala problemy s akne v puberte,tehotenstve po nom nic nepomahalo ani od kožnej a kamoratke mi poradila super kozmetiku a mam tvar bez akne ak mate zaujem piste rada pomozem

yuliee
19. nov 2018

Mne pomohly pri akné tabletky zinok .. Na brade sa mi vždy tvorila kopa zapalenych akné skúšala som všetko možné... Na trvalo mi pomohlo fakt pravidelne čistenie pleti gélom od la rosche posay.. stravu upraviť na zdravšiu trochu ..este som používala od essence sos akné na vysusenie dáva sa to na noc mne to dosť zmiernilo ... plus tie tabletky zinok a za mesiac sú preč

marty_4
19. nov 2018

@yuliee zinok ma vplyv na akne? to by mi v zivote ani len nenapadlo, mne pomohol taky kremik z aloe, ten je fajn, len je potrebne ho pouzivat pravidelne, aby sa mi nevytvaralo akne, ale ten zinok, to je novinka, to by som chcela skusit 🙂

sofuliatko1
19. nov 2018

@marty_4 ahoj ja som mala akne od puberty nevedela som sa zbavit vsetko len na chvilu pomohlo,potom mi kamaratka dala penu na akne a lokalne gelik plet super a odporucila mi prirodne bio zeleny caj neskutocny detox a plet mam fakt peknu ,ak chces napis poslem ti viac info

marty_4
29. nov 2018

@sofuliatko1 mozes mi napisat, ale nejako moc tymto veciam ako zeleny caj a podobne neverim, kadeco som vyskusala a vela veci boli len zbytocne vyhodene peniaze, jedine po com vidim vysledky je krem z lekarne z aloe a neviem si vobec 2€ stal :-'

sim318
29. nov 2018

Mne po velmi dlhej dobe pomohlol na akne AKNENORMIN...mala som ťažku formu akne a po pol roku užívania mam pleť ako babätko...😊😊

sofuliatko1
29. nov 2018

@marty_4 ahoj,ja som malaakne od puberty a kozna na mne skusala same lieky,masticky co pomohlo na chvilu a zas skusila som vitaminy ciste bio a plet mam bez vyrazky,dokonca som sa zbavila parazitov co mi sposobovali akne ,teraz na detox uzivam zeleny caj ale inak mi pomohli vitaminy R2 su drahsie ale pomozu a su bez chemie

ivanatim
8. dec 2018

@sim318 Ano, ten pomaha, ale je to velmi agresivny liek. Sucha pokozka je asi najmensi problem pocas toho polroka uzivania. Ja som ho tiez mala, ale akne sa vratilo. Cista pokozka asi 3-6 mesiacov, potom sa ti to moze pokojne zacat vracat. MOzno nie az v takom rozsahu ako to bolo predtym, ale cista pokozka vydrzi len prve mesiace.

sim318
8. dec 2018

@ivanatim mne sa pleť zhoršila prve tri týždne užívania ale to je len normalny vedľajši ucinok potom už nič...teraz su to 4 roky a ja akne nemam vobec...dokonca ani počas menštruacie a pleť mám krásnu bez jaziev...počas toho pol roka som chodila každý mesiac na pečenove testy ktore som mala vždy v poriadku nie ako po všetkých tych antibiotikach ktore mi davala kožna

sofi_fabova
11. feb 2019

Ahojte
Ja som si objednala som si krém zo slimačieho sekrétu značky Mizon zo stránky Notino.sk . V septembri sa mi začali robiť nejaké vyrážky, ktoré vyzerali ako ekzém , potom som si myslela, že je to periorálna dermatitída , dala som si na to párkrát kortikoidnú masť, ktorá mi pomohla do rána všetko stiahla , pleť pekná a o štyri dni zase vysypaná. V tomto začarovanom kruhu som bola asi 4 mesiace až som si povedala že musím ísť ku kožnému. Tam mi zistili zo steru nález MORAXELLA OSLOENSIS. Čítala som si o tom a našla som, že táto baktéria žije v symbióze s jedným druhom hlístovcov a následne vyhľadáva tela slimákov a tie zabíja aby sa larvy mali čím živiť. Tento krém som začala používať presne v období, keď sa mi to začalo robiť. Našla som len nejaké zahraničné stránky, kde sú popísané strašne prípady rôznych meningitíd, endokarditíd a respiračných ochorení , ktorých pôvodcom je práve táto baktéria. Odvtedy mám aj zhoršené dýchanie.Bojím sa, že okrem kože na tvári to môžem mať aj v tele. Momentálne mám len lokálne ATB - Eryfluid, ktoré si aplikujem na tvár, lenže rozšírilo sa mi to aj na krk a neviem čo ďalej asi budem musieť ísť na celkové ATB a modliť sa. Neodporúčam experimentovať, radšej overené veci :(

dadus_ka
Autor odpoveď zmazal
dadus_ka
Autor odpoveď zmazal
dadus_ka
Autor odpoveď zmazal
vikterinka
15. jún 2019

Ahojte dievcata. Nechce sa mi tu vsetko citat, len napisem ako som sa ja dostala k cistej pleti. Preluskala som si cely blog aestheholic.sk a na zaklade toho sa zacala starat o plet. Neolutujete

katrin3130
12. sep 2019

Ahoj ja som akne trpela cca 4 roky a malo rozne podoby na niektorych miestach cystove niekde cierne vodky biele bodky atd jedna kozna mi predpisala roaccutane to mi neskutocne moc vysusalo plet a predsa ked mas akne jasne ze kazdy povie ze to treba vysusit ale praveze nie ked ti nieco vysusi plet plet zacne produkovat viac mazu a maz ti sposobi viac akne takze tolko. S roaccutane som teda prestala tabletky som brat nechcela lebo som videla par ludom ako to znicilo zaludok navstivila som druhu koznu ta mi predpisala Belakne gel ten mi pomohol tak na 40% mozno ale pomohlo to nieco ale viac nechcelo(uzivala som rok) uz som nevedela co na to tak som sa spojila s jednou babou z ameriky ktora trpela vazne velmi silnym akne a ta nato pouzivala prirodne veci ziadne chemikalie a kyseliny z lekarne a od koznych neverili by ste ako rychlo a ako ucimne sa jej vsetko stratilo zacala som to pouzivat teda aj ja a behom asi 2-3 mesiacov som mala cistucku plet. Plet treba ale hlavne hydratovat plus cistit a aj prirodny toner.

kakawah
12. sep 2019

@katrin3130 no a toto milujem...ked sa niekto rozpise a podstata je v závere a v hadankach. Takze ake prírodné veci to su??? Zeby to bola skryta reklama?

ashley11
3. dec 2019

Pomaha Duac gel ???

halagoska
3. dec 2019

@luck13 isotretinoin....brala som 9 mesiacov...TOP...SICE kazdy mesiac krv a dľa toho recept....ale po rokoch konečne pleť akú som nikdy nemala...sú len na recept...🙂)

zuzuliennka1
3. dec 2019

@ashley11 sestra ho pouzivala, myslim ze jej pomohol, ale dlhodobo nie... teraz sa lieci niecim inym a najma vysadila mlieko a mliecne (ma 26)
ja som trpela na fakt tazke akne, aj dost dlho , preliecilo sa mi to az Roaccutanom... odvtedy fakt ani tuk... max. okolo periody jedna mala vyrazka, stalo to za to