icon

Čo vám pomohlo na skorú menopauzu?

martrle
12. feb 2021
ornela_tn
12. feb 2021

kedy je skorá? Ináč, to by aj mňa zaujímalo čo pomohlo...

rachel36a
12. feb 2021

Mne nic...problemy zacali cca v 38 rokoch...a v 43 rokoch som uz bola po...a to som este porodila v tej 43ke a uz som mrchu nikdy nedostal

deti95060810
12. feb 2021

podľa čoho ti vypočítali - zistili menopauzu... robili nejaké vyšetrenie, alebo ....

salas
12. feb 2021

Mne začala v 44 r. teraz mám 47 a stále mám veľké návaly potenia, hlavne v noci je to na nervy, keď nemôžem spať lebo mi je raz teplo, potom zima, musím sa prezliecť do suchého pyžama. Užívala som už asi všetko ale nezaberalo. Asi najlepší mi je čaj gynastan menu ale začal zaberať len pri dlhodobom používaní a ešte kvapky florsalmin mi celkom pomáhajú pri potení. Dr. mi povedala, že takéto stavy môžu trvať 5 ale aj 15 rokov, tak už len dúfam, že to bude už len lepšie.

martrle
autor
13. feb 2021

@salas ahoj a odkial zozeniem ten caj gynastan, dakujem

luccija
13. feb 2021

@salas nechceš brat hormóny?
@martrle podľa mňa nič:(každá sme iná a má iné prejavy.Ale, keď mám 5-7 r trpieť radšej si budem náplaste lepiť.Raz, keď je menopauza už nič nenarobís nie sú vajíčka či ty myslíš na prejavy?sestra skúšala všetko fytosoju, čaje, vitamíny, po 2r to vzdala a dala si hormóny.Iny človek je z nej predtým kôpka nešťastia cez suchú pošvu, nervozitu, búšenie srdca, úzkosti, vlasy jej padali

0silvia0
13. feb 2021

@martrle skus kvapky gynex, kupis v eshope

simsalabim
13. feb 2021

@martrle gynastan maju bezne v lekarni.

salas
13. feb 2021

@martrle V každej lekárni ho majú. Dokonca sú už aj tabletky gynastan meno ale mne lepšie vyhovuje čaj. Len treba dávať pozor na názov na obale, mne raz omylom predala lekárnička gynastan ale na menštruáciu, treba gynastan meno.

salas
13. feb 2021

@luccija Jáj, veď keby som ich mohla užívať tak som oblepená celá. Pred 3 rokmi ma operovali na aneuryzmu a od vtedy mi ani jeden lekár nechce predpísať nič hormonálne, nemôžem ani hocijaké lieky ani od bolesti.

babydesire
15. feb 2021

Zeny,mna by zaujimalo - preco maju niektore zeny zaujem o skorsiu menopauxu ci o jej vyvolanie ?kvoli ms a free sexu bez strachu z otehu,?

kittykat22
15. feb 2021

@babydesire skora menopauza sa tomu hovori preto lebo pride skoro, nie preto ze by ju zeny chceli skor 🙃 Menopauza je fyziologicky proces, a nie je mozne ju umelo vyvolat. Je to ako pri nazve early onset alzheimer "skory alzeihmer" nie preto ze by ho ludia chceli skoro, ale ze skoro pride 🙂

babydesire
15. feb 2021

@kittykat22 jaaj pockat,ja som to zle pochopila 🤦😀😀😀 pardon, to mam zato ze tak neskoro cumim na kona 🤣..