Ahojte,
vždy som bola uzkostnejsia a mierne hypochondricka. Po veľkom strese mi v 27 rokoch prepuklo Pure O - OCD. Mala som vtierave myslienky že sa niečo stane, obrovský strach o seba, rodinu, o to že ma to donúti k samovražde, ti čo majú OCD poznajú. Najhoršie bolo neustály strach zo schizofrénie. To bolo najhoršie. Z prepuknutia ocd mam posttraumaticky stres, stratila som dokonca aj menzes na 3 mesiace.
Už viem, že tie myslienky sú blbosť ale v poslednej dobe sa mi pridala Derealizacia - príde mi až neuveriteľne, k čomu cloveka dokáže dostať hlava, ťažko si vybavujem spomienky a podobne.
24/7 myslim na OCD. V hlave mam len tu chorobu a placem, ako mi bolo kedysi dobre. Stále rozmýšľam o psychiatroch, psychologoch, technikách, nonstop pozerám instagramy a fóra o OCD ako sa vyliečiť. To je moja kompulzia.
Veľmi sa bojim antidepresív. Chcem sa spýtať, ste tu niekto kto ste sa vyliečili z OCD bez nich?
Ďalej ti, ktorí ste začali brat antidepresiva. Žijete plnohodnotný život? Zmizli vám tie myslienky? Alebo ich stále máte len viete že sú blbosť?
@missellis tak to je super,že ti pomohli😊 mne sa naopak to moje vrátilo….😞
@hnedovlaska1234 a aké lieky si brala?
@missellis ja žiadne
@cipina dobry den aku davku ste mala?
@hnedovlaska1234 tak si daj lieky mne sa zmenil život. Ja už som myslela že skončím v blázinci
@missellis dobry den ake lieky beriete ? Ja sertralin 50mg 🙂zatial len 15 dni
@domcaaaaa111 ja Citalec 40 mg. Pri ocd sú často potrebné najvyššie dávky 🙂
@missellis a kedy ste citila zmenu? 🙂no ja mam 50 mg snad je to dostačujúce 🙂
@domcaaaaa111 hneď sa mi zlepšili úzkosti, úplná úprava stavu bola asi až po pol roku.
@missellis no uzkosti uz akosi nemam len tie myslienky niekedy ale verim ze sa to úpravy .Chodili ste aj k psychológovi?
@domcaaaaa111 te myšlienky su hrozne...
@missellis ja som nikdy nebola u doktora čiže som ani nemala nikdy predpísané lieky
@zuwa78 ano raz lepsie raz katastrofa dufam ze lieky budu cim skor záberu 🙂
@zuwa78 prežívate nieco podobne?
@domcaaaaa111 preživala som to
@domcaaaaa111 ake berieš?
Ahojte dostavam sa z ocd. Pokeca niekdo?
@hnedovlaska1234 ja som sa liekom bránila ale STRASNE mi pomohli.