Čo vidí lekár na sonografii brucha?
Vidí dr. na sono brucha aj vajecniky a cysty,či to len špeciálne gynekológ svojim utz?
Brucho je veľký pojem. Ak pozeral sono napríklad žalúdka tak na vaječníky ktoré sú v malej panve mu obrazovka nedovidí. Prístroj je rovnaký.
mne na sone brucha zistili nieco s cievami,nasli dva zlcnikve kamene
@rebi789 cele brucho,cystu na obličky videl,tak ci aj vajecniky videl
Pri standardnom usg brucha pozera len mocovy mechur popripade douglasov priestor kde moze byt volna tekutina napr z prasknutej cysty ale nie vajecniky nepozera, to riesi gyn
@taktotedanie čiže cystu na vajecniku by nevidela?
Na usg brucha pozeraju ine organy nie maternicu a vajecniky, na to mas gynekologa ak mas potiaze chod za nim
@taktotedanie ôk dakujem
mne videli aj cysty v podbrusku ale odporucili mi aby sa ma to blizsie pozrel gynekolog 🤷🏽♀️ lebo nevedeli presnejsie povedat o co sa presne jedna…
@jomarch ide o to ze pred polrokom som bola na sono brucha na gastro a tam videli cystu na oblicke a minulý týždeň na gynekogii na preventívne našli cystu na vajecniku. Tak som rozmýšľala ako dlho ju mam ci som vtedy nemala atd
co ja teda ako laik viem tak tie cysty na vajecnikoch sa mozu vytvorit a po case zaniknut a nemusime to ani zistit. ja ich uz nemam, resp mozno mam nejaku novu. tak mi to vysvetlil gynekolog, aby som sa toho neobavala. takze mozno tam este nebola. myslim ze by ju videli 🙂

Vidi ich kazdy USG, ale ci ich bude ajvysetrovat je druha vec.