icon

Čo zahŕňa predoperačné vyšetrenie na anestéziológii?

4. máj 2025

Dobrý deň chcem sa spýtať čo má čaká poprípade aké vyšetrenia robia na anestéziológii dom objednaná na predoperačné vyšetrenie ďakujem.

taktotedanie
5. máj 2025

Vacsinou len skontroluje predoperacne co mas od internistu alebo vseobecneho, posluchovy nalez, pozrie do hrdla, opyta sa ci niesi aktualne chora a vypise specialny papier / protokol a mozes ist

btus
5. máj 2025

ešte sa spýta na alergie, krvnú skupinu

simsalabim
5. máj 2025

A este sa opytaju na anestezu v minulosti a ako si to znasala.

ssimusska
5. máj 2025

Mňa sa pýtala či pijem kávu aj napr.

tahomi
5. máj 2025

Anamneza co sa tyka ochoreni, riesia sa lieky - ktore uzit/ako vysadit, predchadzajuce anestezie a mozne komplikacie, fyzicka kondicia, pozeraju sa vysledky internych a pomocnych vysetreni. Eventualne ak treba, tak este dolozenie vysetreni, ktore chybaju.
Pohyblivost krcnej chrbtice, dostupny zilovy pristup, otvorenie ust + zuby. A samozrejme dohoda o sposobe anestezie a poucenie co robit pred nou, ako sa pripravit.

danniiee8
5. máj 2025
@ssimusska

Mňa sa pýtala či pijem kávu aj napr.

@ssimusska mňa sa to o tej káve na predoperačnom nepýtali, ale až na stole keď som ležala sa ma to anestéziológ spýtal a aká som bola vystrašená tak ma tou otázkou tak šokoval, že som mu ani nevedela odpovedať 😅

petermafo
6. máj 2025

Odber krvy tušim tri ampule na určité parametre,RTG pľúc,Ako aj rani moč,meranie tlaku,echo srdca.Zaleži čo všetko má človek naprd.A krátke sedenie na anestézii a dotazník vypísať súhlas.Niektory musia aj na pľúcne a ďalšie vyšetrenia podľa Dg.Bol som 3 uspaty operovaný v celkovej narkóze.Je ešte aj vysadenie určitých liekov na riedenie krvy niekoľko cca 7dni pred operáciou.Najhorši je strach neistota a čakanie ako samotné predoperačné vyšetrenie.