icon

Čo znamená mierne zvýšené gmt?

xlucia
15. nov 2012

norma pre zeny je do 0,65 a mne vyslo 0,85 izolovane. ostatne hepatalky su ok.
stretli ste sa s tym?

oskorusa
15. nov 2012

nepila si nejaký alkohol deň pred odberom? alebo neužívaš nejaké lieky? aj jednorázovo? izolovane to nemusí nič znamenať, bez iných príznakov by som si z toho ťažkú hlavu nerobila

xlucia
autor
15. nov 2012

@oskorusa tvrdy alkohol nepijem vobec, a vino som pila naposledy 4 mesiace dozadu 1,5 dl. lieky nemam ziadne. uzivam bkomplex a magnezium . nerozumiem co to moze byt.
ty si hematologicka?

bianca
15. nov 2012

a co tak najskor vyskusat google ako tu zakladat hned temu???

xlucia
autor
15. nov 2012

@bianca naco sa pises, ked k tomu nemas co povedat????
trafena hus zagagala
to som spravila ako prve, a vybehlo mi pitie alkoholu co nie je moj pripad a uzivanie liekov co tiez nesplnam. ani dr. si s tym zatial nevie rady, hladam pomoc aj inde

lea641981
16. nov 2012

@xlucia trafena hus nezagagala,mna to napadlo tiez 😒 😒 😒 😒 daj si odber urobit opakovany 🙂

xlucia
autor
16. nov 2012

@lea641981 opakovany odber si dam urobit.. vies, nemam rada reakcie, ktore nemaju ziadnu informacnu hodnotu. zapajam sa len tam kde viem povedat nieco k veci....
ale inak dakujem

oskorusa
16. nov 2012

@xlucia nie som hematologička, skôr je to otázka na hepatológa alebo internistu, ale neviem ti bližšie povedať, keďže neviem ostatné parametre a nepoznám tvoje ťažkosti, ale určite by som sa neobávala, nebude to nič závažné, môže to byť náhodný nález, kľudne aj po prekonaní nejakej virózy

xlucia
autor
16. nov 2012

@oskorusa ostatne parametre mam ukazkove, vratane sona brusnej dutiny. preto som zostala zaskocena, vysledky pozeral primar a vie ze nepijem. pozna ma roky. povedal ze si mam dat mesiac dietu a zopakujeme vysledky.
avsak neviem aku dietu. mastne nejem, nepijem, nevyprazam. pijem bylinkove caje. fakt netusim, co viac urobit. kupila som si caj z ostropestreca marianskeho, ne detox pecene... neviem ake dietne opatrenia mam este urobit

bianca
16. nov 2012

@xlucia by si sa divila ale mala by som ti k tomu co povedat.Neviem o co ti islo s tou husou.Ak si myslela to ze mi lezu na nervy podobne otazky na ktore je na nete milion odbornych ci diskusnych informacii tak to ano.To potom som hus.

kveta
16. nov 2012

@xlucia Neberies HAK?

jaruska8
16. nov 2012

@xlucia Ten čaj ti určite pomôže a ak ti môžem dať tip, tak paradoxne by si mala jesť biele pečivo, ale aspoň jednodňové. 😉

xlucia
autor
16. nov 2012

@kveta nie neberiem

inka04
18. sep 2016

@xlucia Mozem sa opytat ako to dopadlo so zvysenymi hodnotami GMT? Ako sa to doriesilo? Upravilo sa to? Mam podobne vysledky, len s tym rozdielom, ze mne to potvrdil aj kontrolny odber s polrocnym odstupom, naprv som mala hodnoty 0,81, po polroku 0,85. Dakujem.

tana85
18. sep 2016

@xlucia moja mama ma problematicke gmt uz dva roky. pritom alkohol vobec nepije, lieky len ked je chora, a to je asi raz za uhorsky rok. a predsa jej to zistili. stav ako u alkoholika a ak by nenasadila liecbu, tak neskor naisto cirhoza. neviem uplne presne aku ma dietu, ale teda schudla brutalne, co ona ani nikdy tucna nebola. najma tuky a to dost - maslo, syry, orechy, sladke. jedava kadeco na pare, cestoviny biele, ziaden alkohol...no je toho velmi vela. plus lieky. hladina sa jej upravila, ale to je uz dieta na cely zivot. myslim ale, ze to cislo mala dost vyssie a testy na zaciatku urobili s mesacnym odstupom lebo tiez nespadala do cielovek skupiny

tana85
18. sep 2016

jejda, teraz pozeram az aka stara je tato tema 😀 😒

xlucia
autor
18. sep 2016

@inka04 bola som tehotna len som o tom este nevedela. hodnoty zvysuje aj tehotenstvo