Čo znamená mierne zvýšené gmt?
norma pre zeny je do 0,65 a mne vyslo 0,85 izolovane. ostatne hepatalky su ok.
stretli ste sa s tym?
a co tak najskor vyskusat google ako tu zakladat hned temu???
@xlucia nie som hematologička, skôr je to otázka na hepatológa alebo internistu, ale neviem ti bližšie povedať, keďže neviem ostatné parametre a nepoznám tvoje ťažkosti, ale určite by som sa neobávala, nebude to nič závažné, môže to byť náhodný nález, kľudne aj po prekonaní nejakej virózy
@oskorusa ostatne parametre mam ukazkove, vratane sona brusnej dutiny. preto som zostala zaskocena, vysledky pozeral primar a vie ze nepijem. pozna ma roky. povedal ze si mam dat mesiac dietu a zopakujeme vysledky.
avsak neviem aku dietu. mastne nejem, nepijem, nevyprazam. pijem bylinkove caje. fakt netusim, co viac urobit. kupila som si caj z ostropestreca marianskeho, ne detox pecene... neviem ake dietne opatrenia mam este urobit
@xlucia moja mama ma problematicke gmt uz dva roky. pritom alkohol vobec nepije, lieky len ked je chora, a to je asi raz za uhorsky rok. a predsa jej to zistili. stav ako u alkoholika a ak by nenasadila liecbu, tak neskor naisto cirhoza. neviem uplne presne aku ma dietu, ale teda schudla brutalne, co ona ani nikdy tucna nebola. najma tuky a to dost - maslo, syry, orechy, sladke. jedava kadeco na pare, cestoviny biele, ziaden alkohol...no je toho velmi vela. plus lieky. hladina sa jej upravila, ale to je uz dieta na cely zivot. myslim ale, ze to cislo mala dost vyssie a testy na zaciatku urobili s mesacnym odstupom lebo tiez nespadala do cielovek skupiny
jejda, teraz pozeram az aka stara je tato tema 😀 😒

nepila si nejaký alkohol deň pred odberom? alebo neužívaš nejaké lieky? aj jednorázovo? izolovane to nemusí nič znamenať, bez iných príznakov by som si z toho ťažkú hlavu nerobila