icon

Čo znamená neurovaskulárny konflikt?

16. dec 2020

Ahojte .. stretla ste sa s tým niektorá ? Bola som na MRI a tam mi vyšlo Neurovaskularny konflikt n.VII a n.VIII 1dx.
A okrajový NV konflikt n.V 1sin
Čo to prosím vás znamená ? Ďakujem za odpovede .. 🙏🏻

29467
3. jún 2022

Ženičky toto čo píšete o stabilite mám presné to isté vôbec neviem fungovať.

adulienka11111
3. jún 2022

@29467 no tak mne dali na to betahistin rano a vecer a k tomu timonil rano jednu, vecer dve tablety. Uz druhy mesiac to beriem a NIČ

nelly1310
3. jún 2022

@29467 tiez ked chodíte tak ta nestabilita ze? A stat na jednom mieste? Nemyslitelne.. Uplne sa potom spotim a namaham sa udrzat tú stabilitu.. A mate to aj v bytr? Doma? Ja áno.. Zehlit? Alebo robit nieco napriklad ked na jednom mieste nieco robim.. No masaker

29467
3. jún 2022

@adulienka11111 ja som už rôzne lieky brala a nič nepomáha teráz som bola ležať na neurologii tak nalezi mám od krčnej až po driekovu a teráz zistili že mám veľmi nízke hodnoty vitamínu B12 a kyselinu listovú a musela som to mať už veľmi dlho bo už mám vraj aj neuropatiu a tetaniu a to vraj z toho nedostatku len tá stabilita tá je hrozna vôbec neviem fungovať a tak ako píšete tu ženičky že keď stat na jednom mieste tak ma začne kýval ako keby som bola na lodí nohy zoslabnu a začne slabosť v celom tele.

29467
3. jún 2022

@nelly1310 presné to píšete tak to mám aj ja úplne to isté je to strašné ja to už mám dávno ale teráz od začiatku roka je to už nezvkadatelne neviem či to tak spustil covid malá som v novembri od 1.5.som na PN bola som ležať na neurologii ja mám nalezi od krčnej až po driekovu ale nevijadrili sa že by to bolo z toho len vraj mám nízke hodnoty B12 a kyselinu listovú a to už dlhodobo a z toho už aj neuropatia a tetania nemám vôbec páru že čo bude ďalej a najhoršie je že mne sa niekde to béčko stráca bola som na gastro dávali hadicu a brali vzorky tak som zvedavá na výsledku a vraj ešte aj veľmi silní zápal žalúdka a pažeráka hlavné nikde neukázalo v krvi že mám zápal.

adulienka11111
3. jún 2022

@nelly1310 no kdekolvek som a ostsnem stat na mieste, ci uz za pokladnou v praci, alebo ked stojim dlhsie niekde v rade, tak to proste neviem udrzat stabilitu a hned mi je na odpadnutie. Tazko sa mi funguje v praci, hocikedy na kolenach vykladam tovar, a aj na kolenach "odpadavam"a citim nestabilitu

29467
3. jún 2022

@adulienka11111 ja už rozmýšľam že by som skúsila si skúsiť požiadať o ID bo takto sa nedá fungovať ale isté človek neuspeje keď nedá tučnú obálku bo takto sa nedá pracovať ja som už od kedy som nastúpila do novej práce bola toľko krát PN že sa ešte čudujem že som nedostala padáka ale už sa majiteľ pital že ako to vyzerá do mnou bo mi sme v práci len 2 tiež pracujem v obchode a teráz musí on prácovat namiesto mňa keďže pracujeme po samom jedna ráno druhá po obede.A nerozmýšľa sté že sa dáte na PN

nelly1310
4. jún 2022

@29467 presne aj ja to mam uz roky, ale mala som v septembri covid, dost tazky priebeh a dotoho som bola v 8mesiaci tehotenstva.. Bolo to nieco strasne, schidla som za tyzden 7kg..tak som sa bala o malicku.. O mesiac na to porod.. Ale nastastie vsetko ok. Akurat sa mi po porode velmi zhorsilo toto s hlavou

adulienka11111
4. jún 2022

@29467 ja sa nechcem vzdat a chcem bojovat dalej. Ved sa musi dat nieco s tym spravit predsa v dnesnej dobe...beriem tie lieky a uvidim co bude dalej

29467
4. jún 2022

@nelly1310 ja tiež si myslím že to covit tak všetko spustil bo ja to už mám roky ale od covidu sa to neskutočne stupňuje keď ležím všetko ok ak sa postavím koniec.Som normálne zúfalá čo bude keďže zatiaľ nie som schopná ísť do práce či sa to nejako upraví po doplnený hodnôt čo mám nízke lebo zatiaľ nič.

algida17
14. mar 2023

Prosím ako vám zistili ten neurovaskularny konflikt? Teda zaujíma ma, či bolo potrebné použiť pri MR kontrastnú látku.... alebo to vyšetrili bez kontrastnej látky? Vopred ďakujem za odpoveď

adulienka11111
14. mar 2023

@algida17 nebolo potrebne pouzit kontrastnu latku.. mam obojstranny NV

algida17
15. mar 2023

@adulienka11111 A ako sa vám darí s tým fungovať? Zaberajú vám lieky? Ja som prekvapená, že takéto niečo sa dá vyšetriť aj bez kontrastu. A vy ste mali v žiadanke uvedené, že máte hučanie v hlave? Lebo ja sa tiež teraz chystám na MR mozgu, ale uviedli mi do žiadanky len bolesti hlavy s nauzeou a kolapsove stavy, tak neviem či mi vyšetria aj neurovaskulárny konflikt (teda či sa na to zamerajú pri vyšetrení, keďže v žiadanke nemám spomenuté problémy s hučaním).

algida17
15. mar 2023

@adulienka11111 Lebo napr. aj pri vyšetrení ciev v mozgu, sa používa kontrastná látka.

adulienka11111
15. mar 2023

@algida17 ja som mala b ziadanke pouzitie kontrastnej latky, ale pri vysetreni mi ju nepodali, ze vraj nieje nutna. Myslim ze spraviki chyby , kedze ked to pozeral este jeden iny lekar, tak povedal, ze vobec to nieje rozlisenie take ake potrebuju na zistenie NV. Nasadili mi timonil 300, beriem ich vyse roka, vysledok taky, ze je mi o trosku lepsie, avsak stavy na odpadnutie mam stale, zijem s tym, lebo nejako fungovat musimv praci aj doma

adulienka11111
15. mar 2023

@algida17 cize odpoved je taka, ze po roku liecby som na tom takmer identicky ako pred "liecbou*. Fungujem stym 5ty rok. Aksato da nazvat fungovanim. Je to len trapenie zodna na den. Neviem, ci niektory lekar by s tym vedel zit...asi tazko. 5rokov si ma pohadzovali ako horuci zemiak

algida17
16. mar 2023

@adulienka11111 och to ma mrzí 😔 Ja tiež neviem čo so sebou, chodím po vyšetreniach a nevie sa presná príčina mojich problémov.

cameellia
8. máj 2023

Ahojte, môj manžel má rovnaký nález na MR ale má úplne iné ťažkosti ako popisujete vy. Vôbec nemá závrate ani nič podobné, on má bolesti na ľavej strane ,mysleli sme si že to bude zapal trojklanneho nervu podľa jeho symptómov ale vyšiel mu konflikt VII a VIII. Nemáte skúsenosti s takýmito príznakmi? Už mu to trvá tretí rok, väčšinou v lete problémy ustúpia ale teraz ho to ešte stále drží. Ťažko sa mu rozpráva, nevie poriadne jesť od bolesti

adulienka11111
8. máj 2023

@cameellia ja mam pri N v zavraty. Bolesti take, ako opisujete Vy nemam🤷 ja s tym bojijem uz piaty rok

adulienka11111
8. máj 2023
veronikahalt
3. okt 2024

@29467, @adulienka11111, @nelly1310, @algida17, @cameellia, @dominik29, @lenkakov64, @lajka65, @monka1411, @mbta, @bapi1

Ahojte všetci,
chcem sa Vás všetkých opýtať, ako sa všetci po čase cítite, prípadne ak viete odpovedať aj za daných ľudí, v ktorých mene ste tu písali

Prešli Vám tie pocity nestability?
Pociťujete ešte akoby pulzovanie v ušiach?
Navštívili ste nejakého lekára, ktorý daný problém vyriešil?
Pomáhajú Vám nejaké tabletky?

Ja som sa dnes vrátila z KE z naozaj kvalitnej ambulancie ORL - Mabela a zistila som že mam tiež neurovaskularny konflikt na n.VIII vľavo, teda počujem pulzovanie iba v ľavom uchu, ale ja aj keď prehĺtam a otvorím sánku počujem v oboch ušiach akoby praskanie plastovych fľaší.
Mam to už 10 mesiac a je to obmedzujúce a frustrujúce.
Nehovoriac že pred týmito problémami prechádzali pocity nestability a pocity na odpadnutie a doslova prežívanie život v akejsi bubline, v inej realite.

Ak to ktorejkoľvek pomôže, beriem vysoké dávky vitamínu D, ako som dostala radu od jednej kočky čo sa dočítala na zahraničnom fóre, že kvázi tieto nestability spôsobujú nedostatok vit. D, popritom beriem Urutal-betahistin, Ginko Bilobu a pijem čaje dookola na nervy a cievy.
Myslím že len vďaka tomuto nepreživam tie nestability a fungujem aj pracovne už.
Len neviem čo s tým pulzovaním a praskaním v ušiach.
Objednala som sa na rehabilitácie krčnej chrbtice, ale pochybujem, že to bude mat súvis.

Budem Vám vďačná za každú Vašu odpoveď ako ste pokročili.
😉

adulienka11111
3. okt 2024

@veronikahalt dobry vecer. Vam zistili NV konflikt pri vysetreni na ORL ambulancii? Lebo mne ho zistili na MR mozgu. Potom po 2 rokoch mi robili kontrolne MR a NV tam nevideli, tak pozerali aj staru MR a tam ho tiez nenasli( zjavne mi povodnu MR zle radiolog popisai) cize mne po 2 rokoch neucinnej liecby neurovaskularneho konfliktu lokom timonil dovolili tento liek vysadit a v podstate som zas zaciatku, pretoze nemam diagnozu, ale nestabilitu, stavy na odpadnutie a zavraty-akoby skrat do hlavy vzadu- toto mam stale denne

moncsella
4. okt 2024

Ahojte, boli ste na vysetrenie aj na otoneurologiu?

adulienka11111
4. okt 2024

@moncsella ja som bola v centre pre poruchy rovnovahy v komarne. Tam robili rozne typy vysetrenia ( uši, oči) ohladom rovnovahy

veronikahalt
4. okt 2024

@adulienka11111 , Dobrý večer, áno, mne zistili NV konflikt na ORL, nakoľko tento pán profesor a MUDr. si svojvoľne a ochotne otvoril CD z MR mozgu ktoré som doniesla so všetkými správami a ukázal mi kde bude asi problém.
No len nenavrhol žiadne riešenie zatiaľ, čakám totiž na termín CT panvy a potom sa to rozlúskne.
Trošku som ale nešťastná, nakoľko ma to nikde neposunulo, aj keď je to naozaj veľký odborník čo sa týka stredného ucha.

Možem sa Ťa opýtať koľko máš rokov, aké tabletky si brala na NV konflikt a čo Ti zistili alebo poradili v tom centre poruchy rovnováhy v Komárne?
Ďakujem. 😉

veronikahalt
4. okt 2024

@adulienka11111
A ešte..., skús brať vyššie dávky vitamínu D, ja som ho brala
spočiatku denne 4x4000, teraz 2x4000 denne.
Ani po 10 mesiacoch nie som previtaminovana, keďže vitamíny A, D, E, K sú rozpustné iba v tukoch a treba dávať pozor na predávkovanie.
No mne na závraty pomohlo najviac asi toto.

adulienka11111
5. okt 2024

@veronikahalt mam 44. Je to 7 rokov, odkedy mi zacali zavraty, ale ked som chodila napravat chrbticu cely rok, bolo to lepsie, no potom som musela prestat kvoli pandemii. Poslede dva roky som uzivala timonil 300 retard, postupne zo 150 mg az na 1200 mg denne na ten NV konflikt . Nv konflikt mi urcil neurolog a to z MR popisu mozgu- on osobne si CD nepozrel, len precitsl popis, ktory urobil radiolog. Po 2 rokoch som kvoli pretrvavajucim problemom skoncila v nemocnici na neutologii. Tam mi urobili novu MR mozgu a povedali ze ziaden NV tam nemam, a ani na tej povodnej MR od neurologa, ho nenasli, takze mi vysadili ten timonil, ktory mi aj tak na NV konflikt pocas 2 rokov vobec nepomohol. V komarne mi vysetrili usi, oci, sledovacie pohyby, polohove testy atd std. Vsetko dopadlo ok. Tak sa pani doktorka po prezreti vsetkych predchadzajucich vysledkov uchylila tiez k diagnoze NV konflikt a dala mi nato liek biston 200, ktory mi pri uzivani zhorsovsl stabilitu a akoby mi "utekali" oci z neho, nedokazala som zaostrit na jednom bode, preto som ich prestala brat. Cize ja som opat nsa zaciatku, kedze: ak NV konflikt nenasli na dvoch MR mozgu, tak tam asi nieje, ak som sa na NV konflikt liecila 2 roky liekom timonil, ktory na to uspesne zabera, no mne nepomohol, tak asi nemam ten NV konflikt. Cize teraz neviem ako dalej. Este cakam na novu MR krcnej, nakolko tam mam dve vysunute platnicky s utlakom miechy 4teho stupna ( nalez spred 2 rokov) tak uvidime, ci nakoniec problemy nesposobuje prave krcna

adulienka11111
5. okt 2024

@veronikahalt este sa opytam: preco Vam idu robit CT panvy?

adulienka11111
5. okt 2024

@veronikahalt este by ma zaujimalo, ako u vas prebieha ten zavrat? Ako dlho trva? Ake mate po zavrate prejavy? Lebo mne sa zatoci na par sekund hlava a potom mi je zle aj niekolko hodin v zmysle: pocit nestability pri chodzi, aj pri lezani akoby som padala niekam, je mi na vracanie, a "trha" somnou akoby zimnica, ale neni to zimnica... teda ma zaujima, ci po tom zavrate mate este nejake telesne dozvuky . Dakujem

kiwwi
24. nov 2024

Dievčatá trpím tými istými príznakmi ako vy. Zavrate, nestabilita úplná, problém stáť, chodiť ešte aj keď ma posúvali na Mraku som mala pocit, že padám. Celé zle. Čakám na výsledok z mr, či to bude NV konflikt. Mám za sebou x vyšetrení, vrátane vesta.ambulancie, pnp, emg,eeg, mr hlavy,krku...už som fakt v koncoch psychicky aj fyzicky. A to mám 3 deti. Ešte mi poradila jedna dr, či sa nemôže jednať o PPPD diagnózu - funkčný posturalny závrat - nová diagnóza, veľa neurologov o nej ešte nevie. Skúste si vyguglit, možno sa v tom nájdete.
A ak nájdete niektorá spôsob ako z tejto "sračky" von, tak sem s ním prosím.