icon

Čo znamená nízky tep a ako ho riešiť?

juraj456
25. dec 2023

Včera som písal že mi prišlo nevoľno a dnes mám nízky tep53 a tlak mám 120/80. A tep som mal vždy 70-80

mogaa
26. dec 2023

@juraj456 ak neužívaš betablokátory na tlak či srdce alebo nie si športovec, tak ej to málo, ale nič tragické....niektoré lieky tep znižujú, hlavne betablokátory....ak by bol tep pod 50potom to treba riešiť, lebo tam bude pravdepodobne problém so srdcom...ale záleží aj kedy si si tep meral, skús nejakú aktivitu a tep si odmeraj potom....

dadis
26. dec 2023

@mogaa Malo? Ja mam taky tep normalne.
@juraj456 Je to bezny tep. Preco mas potrebu si merat tlak a pulz?

dadis
26. dec 2023

tu je moj tep..je to uplne normalne, nenechaj sa vystrasit

akika722
26. dec 2023

Ja mam bežne tep v pokoji 52-53
V noci mi padá na 48-49 a som úplne v pohode
(Pár rokov dozadu som mala v pokoji tep 90-110,tak som rada)

mogaa
26. dec 2023

@dadis ale tep sa na hodinkách nemeria, ale tlakomerom🙂hodinky majú na tep nulovú vypovedaciu hodnotu🙂nízky tep je normálny u športovcov , stredný a vyšší vek kedy človek nešportuje tam je normálny tep okolo 70.....pod 50ak ide o staršieho človeka sa to už rieši, lebo tam môže ísť o problém so srdcom - ak je okolo 45 už zvažuje kardiostimulátor....všetko záleží od veku a od toho či človek športuje prípadne berie betablokátory , aj niektoré kombinované lieky na tlak obsahujú aj betablokátory a vtedy je aj tep 50 ok aj u starších ľudí....u mladého človeka čo športuje je to tiež ok

dadis
26. dec 2023

@mogaa A aku vypovedaciu hodnotu ma jednorszove odmeranie pulzu tlakomerom 🤦‍♀️..hlavne stras zdraveho cloveka..btw hodinky meraju pulz a pomerne spolahlivo (porovnavala som s meranim s hrudnym pasom)..

juraj456
autor
26. dec 2023

@mogaa neberiem žiadne lieky a nesportujem. Ja mávam 70-80 a včera mi bolo tak horšie aj Malatíny som bol tak som si odmietal a tlak dobrý iba pulz bol 53 nechápem prečo, nerobil som nič také oddychoval dom viacmenej. Beriem citalopram a tritico

juraj456
autor
26. dec 2023

@akika722 neberiem žiadne lieky a nesportujem. Ja mávam 70-80 a včera mi bolo tak horšie aj Malatíny som bol tak som si odmietal a tlak dobrý iba pulz bol 53 nechápem prečo, nerobil som nič také oddychoval dom viacmenej. Beriem citalopram a tritico

dadis
26. dec 2023

@juraj456 Akoze neberies ziadne lieky 🤦‍♀️, ked beries citalopram. Aj tlak aj pulz mas v poriadku. Daj sa do kludu, nepozoruj sa. Po sviatkoch chod na kontrolu k psychiatrovi, ci ti dobre sadla liecba.

akika722
26. dec 2023

@juraj456 do liekov sa nevyznam ,no merala by som si 3x denne (ci je tovždy rovnake)
Ak mas pochybnosti cinkni zajtra svojmu lekarovi
Ja pri svojim nízkom tepe necítim žiadne závraty, ani mi nieje zle,citim sa fajn

sense
26. dec 2023

53 nie je nízky tep, môj bežný prevádzkový tep je taky, tlak máš tiež dobrý. Menej sa pozoruj, obleč sa a chod na čerstvý vzduch, neleží len doma na gauči a aj tep budeš mat vyssi

stanulienkat
26. dec 2023

Nemeraj hodinkami. Su nepresne. Odmeraj rucne. A nepozoruj sa.

juraj456
autor
26. dec 2023

@dadis myslím na srdce. Hocikedy keď som si meral tak dom mal nad 65 vždy tak včera keď mi prišlo nevoľno tak som si odmietal a pulz nízky na mňa preto sa pýtam

juraj456
autor
26. dec 2023

@sense keď teraz som si tlak meral po mesiaci kvôli tomu že som bol Malatíny až moc také nevoľno od hrude a závraty. A odmeral som a 53 pulz či to z toho mi bolo nevoľno

stanulienkat
26. dec 2023

@juraj456 tak sa napi čistej vody a zacvič si.

juraj456
autor
26. dec 2023

@akika722 ja som si meraval a keď zabrali AD tak už mi bolo super a teraz na sviatky ako nadchýnal na nič

juraj456
autor
26. dec 2023

@stanulienkat pijem vodu stále dnes je lepší ten tep

sense
26. dec 2023

@juraj456 nevoľno ti mohlo byt z čohokoľvek, zvyš príjem tekutín najlepšie čistej vody a pridaj pohyb na čerstvom vzduchu.

juraj456
autor
26. dec 2023

@sense ďakujem pekne