Čo znamená výrastok na zápästí?

majoms336
9. dec 2015

Ahojte uz 4 mesiace mam na zapästi takuto gulicku malu. Vobec nieje bolestiva taka je tvrda ako kosť a aj ked neprekaža začinam mať obavy že čo to je kedže to už mam tak dlho. Má niekto skusenosti ?

worker_falcon
9. dec 2015

s tým som sa už stretol, bol to priesil. Alebo takisto to môže byť normálny tukový vačok .

ssslnieckooo
9. dec 2015

Ja som to mala už tri krát, ale presne z opačnej strany a veľkosťou minimálne raz také. Vyzeralo to nevzhľadne a vzniká to väčšinou z dvíhania ťažkých vecí. Vždy mi trvalo mesiace, kým to zmizlo. Prvý krát mi to zmizlo samo od seba, dvakrát som si to stláčala dovtedy, dokiaľ mi to neprsaklo. Odvtedy mám klop klop kľud. Volá sa to ganglion. Ak ti to ale moc prekáža, treba zájsť na chirurgiu a tam to ihlou odsajú. Aspoň tak som to počula.

yukiki
9. dec 2015

Vola sa to ganglion, skus si o tom nieco pogooglit....ja som mala tiez, dost velky, vyzeralo to hnusne a uz mi to tlacilo na slachy a pobolievalo ma zapastie....tak mi to vyrezalli ale kedze sa to zvykne vracat, ani mne sa to nevyhlo...ale nakoniec to same prasklo, ked som niesla tazky nakup a zatial je prec, klop klop

sono2
9. dec 2015

Áno je to ganglion, choď s tým k Dr pošle ta na sono. Skús si to masírovať, mohlo by sa to vstrebat.

sonicika
9. dec 2015

jasny ganglion 🙂

vassa
9. dec 2015

Ahoj,neuveríš no mne sa urobilo presne to isté a na tej istej ruke ako tebe 😅 asi v auguste.Vobec to nebolí,je to tvrdé akoby mi vyšla kosť od presilenia.Tiež som sa zľakla lebo som sa z niečim takým ešte nestetla,no zatiaľ mi to nevadí 😒.Po sviatkoch tiež nevštívim lekárku nech sa na to pozrie a uvidíme či s tým niečo urobíme,keď nemusíme 😀 😅 😨

25daniela
9. dec 2015

Ano, ganglion, presne opacne, na chrbte ruky som mala, tri krat mi to odsavali, prepichli ihlou a dali do toho aj nieco protizapalove, aby sa to nevytvaralo. Robil mi to ortoped a povedal, ze ak este raz mi to vyrastie, posle ma na chirurgiu vyrezat to. Jazvu ale nechcem, takze rezat si to nedam.
Sam ortoped to mal na ruke a neriesil. Este si robil srandu, ze staci poriadne tresnut s tazkou knihou a praskne to samo..

danielahamar
9. dec 2015

ja som mala hoe na ruke zápästie asi ako liesk.orech od 15r. sa mi to pravidelne ukazovalo, sem tam vstrebalo, niekoľko krát potlačili dnu a nakoniec mi pomohlo až vyberanie tekutiny z toho, ale je to z presilenia, teda ja som to mala, zápästie ma sem tam ešte pobolieva, ale teda už nemám guličky po rukách 🙂

ichbinich
10. dec 2015

@25daniela:
Ano, tresnut tazkou knihou byvalo bezne riesenie a aj je 😀 Preto sa to v nemcine vola Bibelknoten, ze biblicka hrcka... Treba po nej tresnut bibliou a zmizne 😉 😀
Kamoska-lekarka to mala. Keby ju sli rezat, bola by x dni mimo, ale mala uz zaclenene sluzby, jej rodicia by nemohli prebrat deti, lebo jej manzel bol tiez cerstvo operovany,.. proste sa nedalo.
A raz sa nastvala, chytila nejaky fascikel a hlobla sa po nom sama... 😀 Mala sice asi tyzden modrinu, ale preslo jej to. A bez operacie a PNky. Ale na to clovek asi musi byt fakt lekar a trochu sadista 😉 😀

luba41
10. dec 2015

ako by si dala foto mojej ruky..v kabelke mám výmenný lístok ortopedovi už asi 1,5 r...nakoiec tam aj tak nepojdem..nebolí to, už to ani nerastie, sem tam silnejšie postláčam a zmenší sa to ..takže zatial nechám tak..

kkarolkaaa
11. dec 2015

Mala som to par mesiacov, ale z opacnej strany. Bolo to o dost vacsie. Pred par dnami som si vsimla, ze to uz nemam. Mala som to podla mna z pretazenia, ked som poleziacky citala knihu, tak som si dlho podopierala hlavu, az ma z toho bolelo zapastie. a tak som citala knihu niekolko tyzdnov. Ked som to objavila, zapastie ma dost bolelo, tak som ho setrila, pri kazdej cinnosti som si davala pozor, aby som neohybala zapastie (napr. kliky som robila na pastiach), deti som zdvihala minimalne a ak, tak len s vyrovnanym zapastim. A zmizlo. Ale zapastie budem setrit aj nadalej, bojim sa navratu. Na operaciu by som isla, len keby mi to prekazalo alebo bolo dlhodobo bolelo.

lenuskalenuskalenuska
30. aug 2016

Baby ja mám tiež takú malú hrčku, ale mäkkú..čo to je? Tiež to?

chloe001
30. aug 2016

Ja som mala z boku zapastia na klbe, tvrdy, spicaty, otravny. Ortoped povedal, ze to je presilena ruka, predpisal mi bandaze na zapastia. Pomohlo a casom mi to zmizlo. Mozno je to podobne.

son1cka
30. aug 2016

Jasné,ganglion.Mam taký istý a neriešim.Jedine,ze by ti vadil z kozmetického hľadiska.

lenuskalenuskalenuska
30. aug 2016

@son1cka nie nevadí len autorka príspevku pisala a vlastne väčšina ostatných že to

lenuskalenuskalenuska
30. aug 2016

@son1cka je tvrdé a ja to mám mäkké...

s_b
30. aug 2016

Mala som tiež na zápastí. išla som na chirurgiu, odsali to ihlou, za pár sekund bolo po probléme. zahojilo sa to za pár dní. ale ja som mala celkovo presílené obe zápestie, to bolo liečenie na dlhšiu dobu, ale výrastok bol v pohode, rychle vyriešené.

lenuskalenuskalenuska
31. aug 2016

@s_b bolelo vás aj v podpazusi?

palot71
8. sep 2016

Ja som to mala presne také ako na tvojej foto. Tresla som po tom najhrubšou knihou akú som doma mala a prasklo to. Neverila som vlastným očiam. Už tam nemám nič. Uvidíme, či sa to objaví znovu. Dúfam, že je nadobro preč.

lenuskalenuskalenuska
11. sep 2016

@palot71 pfu tak nvm asi navštívim dr

tina30121112
7. jún 2021

@lenuskalenuskalenuska dobry den, prosim, viem, ze tento prispevok ste pisali uz pred niekolkymi rokmi, ale mozem sa opytat, ako Vam to dopadlo? Taktiez mam taky vyrastok, parkrat sa za posledne roky objavil, potom zase zmizol, no teraz opat aj ma boli pri pohybe zapastie, mam pocit, ze obcas aj pod pazuchou...