icon

Čo znamenajú červené vyrážky na ruke?

karolina553
11. feb 2025

Ahojte!
Práve som si našla na ruke toto. Čo to môže byť? 🤔Je to červené s takými ako keby vyrážkami
Ďakujem za každú odpoveď

Čo znamenajú červené vyrážky na ruke?
nika23t
11. feb 2025

@karolina553 nemáš to z chladu? Ja mám podobne vždy, keď sa ochladí, ale skôr je to také suché, drsné.

ankare
11. feb 2025

@karolina553 nápis do skupiny Zdravotníci na MK

majamat
11. feb 2025

vysyp,mozno prchavy vysyp.
koza mize byt znejakeho dovodu citlivejsia a reagivat an nieco. aj na chlad, moze byt dovod aj ze je dehydrovana, malo premastena a pod.
sucha koza velmi reaguje na nieco.

ja_bb
11. feb 2025

@karolina553 ja som mala take čosi vystupene,nie je to dobre vidno na foto,ale ak je to vystupene,pomohla mi na to zinkova mast,keď som sa v lekarni informovala,že take čosi mam,už ale neviem,ako to nazvali.

s1s4
12. feb 2025

ak je to vysusene mne velmi pomohol lipobase - pravidelne si ho davam na noc a kedze je extremne mastny tak do obvazu (mavam po celych rukach) a ak to nie je vysusene moze pomoct vyssie spomenuta zinkova mast

karolina553
autor
12. feb 2025

Je to také suché. Dala som si na to toto. Trošku to pomohlo,no stále to tam je

majamat
12. feb 2025

@karolina553 nemoze si pomoct, ale tieto kremy mavame aj v robote a vacsina kremov je skor na lahko vysusenu pokozku. pridu mi strasne slabe, vodove, ci gelove ( gel je prakticky skoro husta voda ) a sice pokozka potrebuje aj vodu, no hlavne potrebuje mastny film. niektore kremy ho aj urobia,a el ten mastny film je taky divny. ja osobne na ruky pouzivam pri beznom vysuseni Niveu soft. vyhovuje mi. na pokozku na tele pouzivam kozmetiku La Roche Posay - amju urcite aj kremy na ruky. tiez su dalsie lekarenske znacky, ktore su urcene pre suchu, citlivu a ekzematicku pokozku. nemam od nich vyskusane kremy,a le myslim si, ez budu rozhodne lepsie.

starostlivost musi byt dlhodobo,a lebo koza pracuje a susi sa stale, osetrenie am fekt len par hodin - je individualne kolko. s tym sa moc urobit neda.
napr na telo som bola mimoriadne spokojna s kozmetikou A-derma. vytvorila mi na kozi zaujmavy mastny film, ale nebola som vyslovene moc mastna. mozno aj krem an ruky by nemusel byt zly. pripadne aj telove mleiko sa da pouzit,a le skor ten Balzam ( ci take neico ), to by malo byt najvyzivnejsie.
je fakt, ze niektore produtky,a ko aj Excipial,lipobase a pod sus trasne mastne, mozu vsak urobit film na pokozke, to by som vyuzila skor na noc. neda sa stym moc fungovat, ked su ruky mastne a ja osobne mam pocit, ze mi to stoji na kozi, ale dovnutra nic neprenika, preto ju neosetruje. no treba poskusat, niekomu moze pomoct.

nika23t
12. feb 2025

Odporúčam krém z lekárne s kyselinou mliečnou, je super a má aj iné využitia.

renatablazejova
12. feb 2025

Ja si myslím že je to zo zimy podráždená pokožka stačí že nemáš rukavice koža je prirodzene suchšia cez zimu a teraz je vonku chladno ešte aj vietor tak koža trpí .Je veľa prípravkov na extrémne suchú pokožku tak stačí si vybrať ten ktorý Ti bude vyhovovať len treba si pravidelne krémovat ruky .Mne pomôže aj obyčajná vazelina z DM je bez vône a dostatočne zvlacni pokožku alebo Arad natural beauty ten je fajn lebo sa rýchlo vstrebáva Skín Cap z lekarne môžeš skúsiť alebo Aven Xeracalm môžeš si vzorky vypýtať .Dúfam že Ti niečo z týchto krémov pomôže tak držím palce 🙂