icon

Coaxil na úzkostnú poruchu

jessi06
1. feb 2023

Dobrý deň užívate niektorá toto antidepresívum? Skúseností?

jessi06
autor
22. mar 2023

@zobaka mam bola som u očného vsetko ôk dokonca aj v optike vymeniť dioptrie a stále oči boleli neberiem ich druhý deň a už je lepšie bolo to z nich

jessi06
autor
22. mar 2023

@derdia joj neprijemne nezávidím veľa šťastia želám treba hlavne pozitívne myslieť ja ostávam len na ataraxe a zatiaľ je to fajn.

zobaka
22. mar 2023

@derdia úplne ti rozumiem, možno tebe by vyhovovali vychytavace adrenalínu, prvotnú diagnózu máš depresiu s úzkosťou? Mne tiež escitalopram v minulosti veľmi pomohol, dokázala som sa tešiť, pracovať, nie trcat doma 🌷

derdia
22. mar 2023

@jessi06
@zobaka baby dal mi alventu
Snad bude psychicky tak dobre ako teraz
Len ta unava skonci🙏

zobaka
22. mar 2023

@derdia presne na Alventu som myslela, že by ti mohla sadnúť, lebo je to vlastne ako Escitalopram, ale plus posilnený vychytavanim no adrenalínu, takže nebudeš unavená, aj mne ho dr. navrhovala, len ja som dosť uzkostliva sa bojím, že by mi zvyšoval uzkost

livuik
22. mar 2023

@derdia ja som s ňou veľmi spokojná. Držím palce 😊

jessi06
autor
22. mar 2023

@derdia ja už nechcem žiadne antidepresíva.

derdia
22. mar 2023

@jessi06 ahoj, vies mne zmenili zivot... Ja som nezila pre seba, ale pre druhych... Seba som davala stale na posledne miesto... Mozno dokonca ani na posledne.. Az som skoncila tak, ze som si myslela, ze normalne zomriem.
Ja dakujem Bohu, ze existuje nieco co mi pomohlo. 5 rokov po druhom porode som prezivala... Nepamatam si nic len smutok, trapenie, bolest...pre mna to je vykupenie. Ale kazdy sam najlepsie vie, ako sa citi, a kedy sa citi dobre. Ja da riadim tym, ze aj vysoky tlak sa lieci...tiez clovek nepovie, ze nebude brat lieky lebo by zomrel...ale neodsudzujem nikoho😊drzim vsetkym ludom palce, aby kazfy den bol plny pokoja, radosti a stastia v obycajnom zivote😊

derdia
22. mar 2023

@zobaka ja ani neviem... Aku dg mam. 😐Len som prisla uz pocas zrutenia, ze som chcela len prezit. A zijem vdaka liekom. Aj zmene ktora nastala.

jessi06
autor
Autor odpoveď zmazal
jessi06
autor
22. mar 2023

@derdia všetko raz prejde 🙂drzim palce

zobaka
22. mar 2023

@derdia vyzera to na depresiu, hlavne, ze lieky pomahaju

derdia
23. mar 2023

@jessi06
@zobaka no vcera som si dala tu alventu prvy raz, ale vyhadzala som sa, na hrudi, taka zihlavka.. Tak este dnes ju vezmem. A ak to bude z toho, asi zase daco ine mi bude treba.... 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

livuik
23. mar 2023

@derdia ja som to tiež jeden deň mala, dala som si lieky na alergiu a zmizlo to a už sa to neopakovalo.

derdia
23. mar 2023

@livuik jeeej tak super dakujeeeeem za povzbudenie. Verim, ze aj u mna to tak bude. Lebo tu prisernu unavu som vcera vobec necitila tym, ze som neuzila eliceu. Drz palce. Si velmi mila, ze si odpisala😊

livuik
23. mar 2023

@derdia jasne 🙂 držím moc. Verím, že tá alventa bude dobrá voľba. Ja som odkedy ju beriem nemala jedinú úzkosť a cítim sa sama sebou, veselá, energická 🙂

derdia
23. mar 2023

@livuik jeeej super😁😁😁🙏👍

jessi06
autor
23. mar 2023

@zobaka vo vedľajšich účinkoch je spomenuté poruchy zraku vysadila som to všetko radšej lebo v jednom poniže v druhom uškodí 😒

dorinecka45
23. mar 2023

@zobaka
@jessi06 ahojte,prepacte ze sa vam takto votriem do temy.. no dlhsie mam problemy, rozhodla som sa vyhladat pomoc. Mam predpisane lieky fluoxetine vitabalans.prvy krat v zivote idem brat nejake lieky.lenze ja sa hrozne bojim, ze sa mi stav zhorsi.ja mam podla vsetkeho zmiesanu uzkostno depresivnu poruchu, lenze mam aj obrovsky problem s agresiou a sebaovladanim.zatial sa ovladam, ale fakt je to na hranici.ltt. naozaj sa bojim ze sa jedneho dna neovladnem.bojim sa ze tento liek mi to zhorsi. Ako zvladate toto nastavovanie liecby?

zobaka
23. mar 2023

@derdia ja väčšinou tiež, keď nasadzujem nové lieky, potom si telo zvykne, uvidís o týždeň, dva či prejde

zobaka
23. mar 2023

@dorinecka45 ahoj, prvý mesiac sa žiaľ všetko zhorší a potom znenazdajky malo by zlepšiť, máš liek z radu SSRI mal by pomôcť, úzkostno depresívna porucha je mrcha 😥 čím skôr zaliecit, inak zvykne ísť do ťažkej depresie

dorinecka45
23. mar 2023

@zobaka no ja o sebe cely zivot viem ze nie som ok, viem aj pricinu ale v zivote by o mne nikto nepovedal ze mam problem.viem byt aj vesela aj normalne fungovat,obcas aj socializovat sa.ale uz to nedavam, uz mi padla maska.uz som to nedokazala udrzat. Po 2 porode plus korona plus vsrtko islo dole vodou.mala som a asi aj stale mam depresivnu epizodu, uz som sa bala bipolarity,co sa nastasgie nepotrvdilo.slubila som si ze koli detom sa budem liecit.nespoznavam sa uz.len neviem ci mam dobreho psychiatra.neviem ci mozem verit liekom a hlavne samej sebe.muz sa ma snazi pochopit ale moc tomu nepomaha

zobaka
23. mar 2023

@dorinecka45 dost z toho co pises poznam, ono ta uzkost sa manifestuje casto aj ako ina diagnoza, ale je to fakt nezaliecena uzkost, myslim, ze vela z nas s podobnymi problemami sa vidi v tvojom prispevku, ja som cca po pol roku brania ad bola "opat ja" som lutovala, ze som ich vysadila, lebo sa mi vsetko vratilo a musim zacinat nanovo

dorinecka45
23. mar 2023

@zobaka ja to teda skusim, budem dufat ze tie prve tyzdne zvladnem.dakujem za podporu

zobaka
23. mar 2023

@dorinecka45 no bude to neprijemne, mne sa dialo snad vsetko co sa mohlo ale pamatam si, ked zabrali lieky, ze som sa rozplakala od stastia, v lete uz budes fit

derdia
23. mar 2023

@dorinecka45 ahoj podporim ta. Ked mame choru mysel, nemozeme jej verit. Ked mas hocijaky problem ides k dr. Da ti lieky. Nie sme ako v pralese, ze sa nedaju veci riesit.
Ja ti poviem ze v 34 rokoch konecne mozno 2 mesiace sa citim sama sebou... Konecne som schopna povedat nie. Konecne som dala seba do popredia.
Bola som neskutocne uzkostliva..
Neboj sa. Ked sa budes liecit tvoja kvalita zivota sa uplne zmeni....💪❤️
Zivot bude uuuplne iny a pocchopis, co znam3na uhol pohladu.... Drzim palce, hlavne ak ta psychiater dobre nelieci zmen ho.

derdia
23. mar 2023

@zobaka uzasne ze len clovek, ktory prezije ako je to "mat pocit, ze ti umrie dusa" vie pochopit a podprit💪💪💪tesim sa, ze sme sa tu nasli take, ktore sa nekritizujeme a nedeptame❤️

derdia
23. mar 2023

@dorinecka45 a hlavne ked ta manzel podporuje zak to bude fajn. Len mu vsetko vysvetli..
A skus eliminovat veci ktorw to sposobili....sposobuju.
A za 3 tyzdne sa snad zacnes citit stale lepsie a lepsie...

dorinecka45
23. mar 2023

@zobaka
@derdia baby moc vam dakujem, ja sa nemam komu zdoverit, lebo v mojej rodine pre taketo veci nemaju pochopenie.takze sa ani nemam s kym porozpravat o svojich obavach.ja sa odjakziva bojim zneuzivania liekov, zavislost poznam z rodiny a mam o
pred tym velky respekt. A najviac sa bojim zmeny vedomia, nepijem ani alkohol,ani ziadne oblbovaky nic.ja sa bojim brat aj antihistaminika,lebo som po nich neskutocne unavena.a ked som vcera spravach videla ten pripad zeny na liekoch co spravila... proste sa strasne boji..zvazujem aj psychoterapiu samozrejme.len je pre mna tazke vobec priznat ze nieco nie je ok, ne to este sa v tom s niekym cudzim nurat

livuik
23. mar 2023

@dorinecka45 v mojom okolí a v rodine je kopec ľudí kt riešia podobne problémy. Nikdy by si to o nich nepovedala. Až keď človek povie nahlas že má problém je v šoku koľko ľudí sa ozve, že aj ja mám niečo podobné. Práve tí kt často nechápu sú ti kt by pomoc najviac potrebovali. Práve neliecit sa je cesta k vytváraniu zavyslosti alkohol, cigarety, benzace (lexaurin, neurol, xanax atď). Chodím aj psychologické a chodí sa mi tam lepšie odkedy fungujú lieky, pretože sa na veci pozerám reálne a nemám problém sa v nich vŕtať. Tiež som sa bala liekov, nepijem. Lieky na alergiu si dávam len na noc aby som nebola ospala. Ale povedala som si že vydržím a stalo to zato 😊 žiadne zmena vedomia nenastala. Cítim sa sama sebou. Nelietam na oblaciku šťastia, ani nie som nejaká utlmená vnutorne, prežívam radost, ale viem sa aj pekne vytocit a byť ufrflana. Kamarátka berie presne tieto isté lieky a asi týždeň mala zhoršenie a o mesiac sa jej začalo výrazne polepsovat. Držím palce 😊