Coronavirus z Aliexpress balíčka?
Tak čo koľko ľudí prebralo balík z Aliexpressu? Nebojíte sa nakazy? Len teoretická otázka, nejdem šíriť paniku
Dnes k mám do firmy príde čínska projektlajterka...možno aj nejaký vírusík prinesie🙈
@janinka007 to z nej budu asi vsetci nadseni, v klime ktora vladne 🙈 Chuda. Ak si kychne, tak kolegovia dostanu zachvat 😅
@angelinja ale to je logicke, ze spravili tlacovku. ved tolko sprav zo sveta a v nasich mediach a sirenie chaosu po nete, nebolo pri mnou spominanych chorobach. mimochodom, co sa tyka prasacej chripky pred 10timi rokmi, tak k tomu bola tlacovka rovnako ako ku korone. len vtedy to riesil minister zdravotnictva s hlavnym hygienikom.
ja som to pisala ako priklad, ze ako funguje princip, ze ak by sa clovek mal nakazit zasielkou, ktoru chytil nakazeny clovek, tak tu mame rozsierene aj ine choroby, co sa siria len z cloveka na cloveka. je to sice mozne, ale virus dokaze bez hostitela prezit len urcity cas. a niektori, co uz robia paniku z toho, ci cestou zmutuje. no na co? stalo by sa to kdekolvek a my tomu aj tak nezabranime.
@tana_v ok je moozne ze som tlacovku vtedy nezaregistrovala, bola som na vyske a mala osm ine "problemy" a to tie ze kam pojdem piatok von...co bolo aj lepsie ako teraz lebo clovek cim je starsi a ma rodinu tym viac veci vnima okolo seba. ja mozem za seba povedat ze ked minuly rok zacala vtacia chripka tak nechodila osm k ziadnym vtakom ani pri rieku:D/pre istotu/ co oblo samozrejme ovela lahsie ako toto...
Ako.uz niekto napisal ,.co.saa stat, stane sa. Nema zmysel nad tym rozmyslat. V dnesnej dobe migracii, niekde nedostatocnej hygieny, vplyvom pocasia bude takychto.virusov viac a.viac. mozno.je.len otazkou casu kedy pride niecomtake.velke ako.bol.mor, ebola. Ale.na co.nad tym uvazovat. Treba zit a riesit podstatne.veci. treba dodrziavat hygienu, a cas ukaze co.bude.
@kvetinka75 tak to mas dobre laxny postoj k chorobe ktora moze vyhladit miliony ludi. Takto sa zacala sirit spanielska chripka - ktora bola mimochodom tiez z Ciny, a ochorelo 500 milionov ludi, a zomrelo 50 milionov ludi. Nebola prevencia, neboli informacie. Nastastie sme o 100 rokov dalej a vdaka zdielaniu informacii moze štát spravit opatrenia na vcasne zachytenie nakazenych. Mozno by si sa mala zamysliet nad hlupostami ktore pises. Vsetky choroby - vratane eboly su podchytene WHO, doktormi bez hranic a inymi zdrav. skupinami, ktore chodia do zahranicia a pomahaju domacim pri epidemii. Choroby sa siria aj bez naseho pricinenia, ale my mozeme zastavit ich sirenie. Co sa momentalne uspesne deje.
@kittykat22 no neivem ci uspesne ale dufajme ze sa to zastavi
tak urcite ani jedna z nas tu neni odbornik..iba zo zvedavosti som si dala co to bolo s prasacou chripkou a tiez to nebolo teda nic moc..ale teda rozdiely medzi týmito by mali vediet od nas mudrejsi..stale sa hovori o tom ze to je nakazliv este len v ink. dobe...tiez nic nezlahcujem to ja som neni ta z tych...ale obrovske mnozstvo dalsich je predsa nakazlive uz v ink. dobe , mozme uzlen spomenut kiahne alebo "obycajny"detsky cocaxie virus ci jak sa to pise..ale samozrejme ine su následky atd
Panebože širi sa zbytočna panika...čo to je 80 mrtvych pri miliardovej populacii ???? Ved bežne zomrie na obyčajnu chripku ovela ciac ludi
@smejko25 ja neivem ale myslis ze by si cinania nechali len tak ze prerusime si oslayvy, zisky ktore sme mohli mat atd..keby to je ze sumafuk...tu ide asi o to ze vôbec nemaju ani sajnu ako to zmutuje a co bude s tym dalej...ano viem ze mutuje aj chripka atd...ale neivem ved mozno si mudrejsia , preco sa nerobia taketo opatrenia pri "obycajnej" chripke?
@natalala ja tiez nechapem, preco by som mala sedieť doma.. Len neznášam vysmevne komenty.. A napisala som, ze nemas istotu, ci nezmutuje o tom casovom preziti.. I ked to by bola velka smola.. Pre mňa za mna, ty si tie balicky môžeš aj olizat
@janinka007 https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek... som si hned na teba spomenula

ja sice pre lepsi pocit, z Ali nic nemienim teraz objednavat, ale ... skor sa chcem vyjadrit ku tomu ze "smejdy". na ali sa da objednat vsetko mozne ... kazdy si sam zvazi, kde da prednost kvalite v podobe vyrobku z inej krajiny - idealne nasej. No mnoho ludi, prevazne kreativnych zienok, tam objednava material napr. na tvorenie dekoracii, aranzmanov a pod. Presne a uplne ten isty material si samozrejme mozme kupit aj u nas vo floristickych velkoobchodoch - privezeny z ciny (kedze u nas sa uz takmer nic nevyraba, ako kedysi) - akurat zo 100-200% prirazkou. Ked ho kupim u nas, uz to nie je smejd z Ciny? A verte, ci nie - kazda, ktora si tento rok kupovala nejaku tu novu ozdobku na Vianoce, si pravdepodobne kupila aj prave takyto smejdik z Ciny. Aha a este by som doporucovala pozriet video o vyrobe rifli
Tolko moja uvaha...
@kittykat22 nemam laxny pristup ale nebudem zbytocne sirit paniku. Bezpecnostne opatrenia dodrzujem ale nepanikarim a v tom je rozdiel. A velky. Pozeram sa na to triezvo. Co sa.uz deje vo svete, to nebolo nikdy. Tolko ludi, rozne ptoblemy, hlad, hygiena a hlavne ze teraz nie je problem v priebehu niekolkym hodin premiestnit sa z kontinentu na kontinent. Nikto dopredu nevie co kedy spusti nejaku chorobu, virus. Ale nezastavi sa kvoli tomu zivot. Vo svete vzdy umierali ludia a aj umieraju. Aj na obycajnu chripku. Dodrziavat opatrenia treba ale nie sirit paniku. To by sme nemohli ani do auta sadnut lebo kolko nehod je denne.
@petkasaurus dakujem za odporucanie ale nemusis mi tu prezentovat stravovacie navyky co mate doma
@lovelizoe no a nikto nerobi paniku. Nikto nechodi s ruskom. Aspon tu u nas nie. Kazdy rok nieco bude. Aj kvoli pocasiu ktore praje virusom. A ked este nieco zmutuje. Ockovanie nas nezachrani pretoze na ten konkretny virus ockovanie nie je.
@natalala to mozete mat tak vy, olizujete hocico spinave na zvysenie imunity :D
@lovelizoe na twitter vcera zavesila cinska sestra z nemocnice video, kde trvdila ze je 90 000 chorych, ze stav je zufaly. Osobne si myslim, ze to nie je pravda, ze nakazenych je ovela viac. Ako realne - mi napis, ze stat koli 81 umrtiam uzatvori 5 provincii s 35 milionmi ludi. Mi napis, ze si skutocne myslis ze si myslis, ze niekto uvali karantenu na 6 nasobne mnozstvo obcanov slovenskej republiky, koli 81 umrtiam a 3 tisicom chorych ludi. A ani som si nevsimla, ze po niekoho kto ma chripku nabehnu lekari v ochrannych odevoch a davaju ho do karanteny
@lovelizoe https://bit.ly/37ClhYm tu mas to video. Sestra whistleblower - predpokladam, ze ju za to video obesia.
@kittykat22 Video som videla asi predvčerom. Prepáč, ďalej s tebou nejdem diskutovať, vidím že by to bolo zbytočné. Možno taká otázka k videu.. odkiaľ tá sestra prišla práve k takémuto číslu? Predpokladám, že ich nespocitala osobne😏
@petkasaurus ty to asi nemas v hlave v poriadku 🙈 nevadi aj pre takych ludi svieti slnko...tak ti prajem pekny vecer 👍🏼
@natalala ja zase lutujem, ze ludia ako ty, maju deti.. Taki, co urazaju druhych, musis byt fajnovy príklad doma.. Pre takych by Slnko svietit nemalo 🙂 bez spinkat a rano skontroluj MK 🙂
@petkasaurus ty sa staraj o to ci niekto tie deti chce mat s tebou a nie o moju rodinu...a nikoho neurazam a nepouzila som ani ziedne vulgarizmi ani nic podobne takze nechapem o com hovoris...ty mi tu odporucas oblizavat balicky ci co :D to ze ma niekto iny nazor a vyjadri ho aby sa tu nesirila panika ze sa hromadne ludia nakazia kvoli balicku z ciny neznamena ze niekoho uraza. Ja nemozem za to ze si vztahovacna 🤷🏼♀️
@natalala ty mi nepis, ze mam sedieť doma, zacala si prva, o moj zivot a rodinu sa nestaraj, lebo budem zla.. A nespamuj tu temu. Mudrejsi ustúpi, koncim.

Ježím riešite Aliexpress ale to že pomaly v každom obchode je všetko z Číny to už nik nerieši 🙈🙉😂🤣