Covid-19 a štvormesačné bábo
Ahojte sme požiť,idem sa zblázniť....je tu niekto kto má alebo prekonal covid? Jasne že komunikujem s dr len chcem reálne skúsenosti...dakujem
@marcelka1234 Trochu nechapem. Co zaplatí kto komu keď pacient zomrie na coronu? Špecifikuje to prosím.
@lily14 ahoj ja mám síce 4 ročného chalana ale nemusíš sa nejak obávať. Ja som bola teraz pozitívna a mysleli sme že aj on je nakoľko mal horucky a nakoniec to boli iba kiahne. Aj Dr sa obávala že kombinácia covid a kiahne neveští nič dobre ale nakoniec okolo neho ani neprešiel. Nos rusko doma dodržuj hygienu a bude dobre.
Poistovna zaplati danej nemocnici 400€ Ale zase tu niekto povie, ze je to konspiracia, mozno sa najde aj lekar co to potvrdi, bola by som vdacna, A funguje to aj v zahranici. Ked som o tom pocula, som si myslela ze je to blbost, ale kedze sa to deje uz aj u nas......kazdy nech si urobi vlastny nazor.
Dakujem za skusenost.....ludom treba otvorit oci ale kto veri tomu, co tvrdi vacsina, taki nas zvalcuju🙈
@marcelka1234 vsetky umrtia evidovane ako umrtia na covid su potvrdene patologom. A pitvu pri podozreni na covid robia len vybrane pracoviska. Takze nieco tu nehra...
@evik159 no patolog nie je jasnovidec. ako moze bez pitvy potvrdit umrtie na covid? ja osobne viem o ludich, ktori boli uznani ako umrtie na covid a jeden dokonca zomrel na crevnu nepriechodnost. par hodin predtym ho nezobrali do nemocnice, lebo ma covid a je stary. neviem ci vobec aj mal prejavy crevnej infekcie.
dalsia " zomrela na covid", mala zlyhanie obliciek. 3dni predtym boal negativna ( PCR ), cize sa jej ani infekcia nerozbehla a teda zlyhanie s tym nesuviselo, dlhodobo bola v zlom stave.
dalsi bol cukrovkar s amputovanymi oboma nohami, chronickou leukemiou, zlyhanim obliciek, tyzden nalozeny v liehu ( alkoholik ), rano dostal horucku a vecer nahle zomrel. na "covid". no vsak jasne, ale toe ostane ochorenia akoby neexistovalia priebeh skor nasvedcoval tomu, ze tie ho zabili.
poznam jednu dohcodkynu s velkou nadvahlou, ktora mala z Covidu kasel a 3 dni horucky. samozrejme aj unava a salabost., zvladla to vlemi dobre a doma. po mesiaci dostala necovidovy zapal pluc a skoncila v nemocke. ano mala asi oslabenu imunitu,c o je bezne po infekciacha zvlast virovych.
za to poznam minimalne 30 ludi vysokeho veku ( aj 90r ) s roznymi aj zavaznymi diagnozami, aj ako nadvaha, vysoky tlak, cukrovka, koma a pod., ktori to zvladli uplne bezpriznakovo, pripadne neikto len s unavou a slabostou, ci bolestou svalou, zopa aj s teplotou. zopar ludi kaslalo.
netvrdim, ze covid nie je, netvrdim ze ta infekcia je prijemna a lahka. ano su ludia, co to neuzvladli, ale na kazdu infekciu sa da zomriet. no tie hororove scenare, co vidime z medii, ja akosi stale cakam, ze nazivo uvidim, lebo to vychadza z predpokladov ( aby si niekto neurobil nespravny zaver z tohoto, tak aj ked cakam, nezelam si ich ) a stale sa nic take nedeje. tomu sa samozrejme tesim, len mi to realita s tym, co vidim v mediach akosi stale nesedi, je v rozpore.
Pitva sa vzdy samozrejme nerobi a v dnesnej dobe su vsetci motivovani, aby bol covid skratka vsade ☹ Sme rukojemnici a idealne je, ak podlahneme strachu, vtedy si s nami zacnu uz robit cokolvek. Takze sa vsetci vrhneme na vakcinu, ktora sa mozno za pat rokov ukaze ako neucinna, v lepsom pripade, v horsiom radsej pomlcim.....
Ale chcela som len vystrasenej mamicke poradit, ze pri horucke dietatka nie je signal, ze ma covid. Je signal, ze moze ma kopec inych aj zavaznejsich chorob a treba vzdy zavolat pediatrovi. My sme tak odhalili zapal mocovych ciest a to som si myslela, ze nas trapia len zubky.

@marcelka1234 mas uplnu pravdu. ja hlavne verim omu,c o vidim okolo. vidim a poznam dochodcov, ktori boli pozitivni a mnohi, hoci aj s tazkymi Dg, ani nemali priznaky. ano, zopar ich zomrelo, no nemohol za to covid. ten spooibil maximalne oslabenie organizmu, co by mohla sposobit aj chripka, alebo len obycajny stres v spojeni s dehydrataciou. a samozrejme sa uz zaratavaju ako umrtie na covid. a to, ze sa pytaju pribuznych, ci to mozu zapisat do papierov,a j ked dotycny an covid nezomrel, to som pocula aj tu u nas. kolegov kamarat ma rovnaku skusenost.
uz len to je prekvapujuce, ze pri testovani za pozitivneho boli slubene peniaze navyse a neviem ako je to s pladbami od poistovni. viem, ze v zahranici nemocnica dostane viac,a ko za pacienta s nejakou inou infekciou. pricom ak musi byt niekto napr, pri chripke v nemocke, zerejme ma tazsi priebeh porovnatelny s covidom. preco teda pladba za covid pacienta je vyssia,a ko za chripkoveho? teda neviemm ci je to tak aj u nas, ale je to celkom zaujimave. samozrejme to nabada k tomu, co sa robi.