icon

COVID-19 a ťažký priebeh u 67-ročného

juraj223
30. jan 2021

Dobrý deň, môj oco (67 rokov) má silné príznaky už 8 deň, ťažké sa mu dýcha, nevie sa postaviť z posteli, nespáva, teploty 38+ a bolesť hlavy. Volali sme už aj na pohotovosť, ale oni povedali, že stav nie je až taký vážny. Obvodná lekárka vypísala antibiotiká a vitamín D. No veľmi nepomáha. Má niekto podobnú skúsenosť? Čo ste robili vy?

Strana
z2
mmt11
30. jan 2021

Môj priateľ nemá síce toľko rokov ale mal horúčky 9 dni, nevládal chodiť, vykasliaval hlieny.. volala som na pohotovosť a že to je bežne... nezdalo sa mi to, išlo sa na pohotovosť a že zápal pluc.. a to saturáciu mal 94, ešte lekár že pri vysokých horuckach nad 38 po 5 dňoch by sa malo na pohotovosť že čo sme Skorej neprišli... teraz je na 10 dnovej liečbe v nemocnici so zápalom pluc... nemusí to byt ten prípad, iba hovorím našu skúsenosť

anjelaa
30. jan 2021

Volajte rzp a trvajte na rtg pľúc. Môj ocino to mal podobne, nedýchal navonok vôbec zle, ale po 11dnich horúčok sme sa nenechali odbiť a trvali na vyšetrení. Dr ho neochotne vzali že ok, ale iba na rtg. Ostal v nemocnici dva týždne, zistili vážny obojstranný zápal pľúc a potreboval aj podporu na dýchanie. Takze radšej volajte, toto oni nedokážu zistiť na diaľku a dokonca ani osobne obyčajným počúvaním. Držím palce ❤️

sante81
30. jan 2021

@juraj223 držím silno palce a prajem skoré uzdravenie 🍀

janinah
30. jan 2021

@ice8 nepíš bludy prosím ťa..
autor...najlepšie by bolo otca naložiť do auta a odviezť na covid amb. vo vašom meste,ak zle dýcha...môj otec 80tnik má koronu teraz,liečba-ATB od druhého dňa /má iné vážne dg/ ,Isoprinosine,vit D,C,Stoptussin /ale nekašle veľmi/ ,samozrejme paralen,flector a dr. odporučila na noc antihistaminikum,máme oximeter,meráme,máme kyslík flasu,tú sme ešte nepoužili,našťastie....

milka1988
30. jan 2021

@zojazoja kde ste prosím zohnali kyslík na domov? 🙏

zojazoja
31. jan 2021

@milka1988 cez internet sme kupili. V akcii za 600 eur vtedy. Mozem pozret web, nepamätám si takto z hlavy

ice8
Odpoveď bola odstránená
adula12
31. jan 2021

@janinah odkial ste kupili oxymeter? Bezne v lekarni?

zojazoja
31. jan 2021

adula12... Ak môžem aj ja napisat, my sme oxymeter kupili zo Zdravotnickych potrieb. Cez net. Unizdrav.

rybka08
31. jan 2021

@zojazoja aky kyslik ste kupili,vies poslat link,dakujem

mucuinka
31. jan 2021

@juraj223 ak mate pocit, ze je to zle, zabolajte na prijem do nemocnice. Ze lekarka rozhodla o jeho umiestneni, resp. Vysetreni v nemocnici. Vymenny listok nemate, lebo ste tam osobne neboli. Takto sme sa po dobrych 10 dnoch dostali do nemocky my. Ale teda nam naozaj dr. Kazala ist. Hned ocina hospitalizovali, ziadnr vysetrenia. A samozrejme zapal pluc. Doma by sme to nedali. Nastastie to dopadlo fajn.

zojazoja
31. jan 2021

@rybka08 Lovego model OX-5A

rawmamka
31. jan 2021

@janinah Mohla by si, prosím ťa, napísať aký konkrétny typ oximetra máte, pretože uvažujem preventívne nad kúpou, ale neviem presne ktorý typ, aby som nekúpila nejaký "šuviks", ktorý nebude merať presne. A kde sa dá zohnať kyslík ? V zdravotníckych potrebách ? Je to niečo s maskou na dýchanie alebo ako to funguje v domácom prostredí ? Vopred vďaka za odpoveď.

janinah
31. jan 2021

@adula12
@rawmamka nebol čas čítať recenzie,kupili sme z unizdravu v našom meste PC-60F za 45.50....kyslík tiež tam,ale som to nevidela,len viem,že má 8 litrov a 18.50 cena,ten máme v prípade náhleho zhoršenia,kým by sa riešila nemocnica

rawmamka
31. jan 2021

@janinah Ďakujem za tip.

maytee
31. jan 2021

@juraj223 ak sa mu pritazi volajte záchranku. Ocino mal podobný postup príznakov slabosť nevladnost dr.odporucila len vylezat v noci prišiel neutíchajúci kašeľ obojstranný zápal pľúc atd. Nechápem tu opovazlivost týchto lekárov kt.cez telefón spokojne zhodnotia že stačí vylezat.... V zachránke mali celkom iný názor. Prajem veľa síl a skóre uzdravenie

nela6
31. jan 2021

@ice8 atb sa dava bežné ked su také problémy pri virusovom ochorení... môjmu synovi veľmi pomohli, a práve na tie teploty, potom ich už znášal lepšie aj sa zrazali zrazu ľahko, len on mal mononukleozu, ale aj tak, atb sú opodstatnene

ice8
Odpoveď bola odstránená
nela6
1. feb 2021

@ice8 len pri covide odporúčajú zrazat pri 38,aby sa vraj telo nenamahalo 🤷‍♂️, ja mam tiež pozitívne pcr, ale nemala som priznaky len jeden deň...

janinah
1. feb 2021

@ice8 prestaň ludí zavádzať,aj ked to možno myslíš dobre.....,to ozaj myslíš,že môj 82r. otec s 15diagnozami by prežil horúčky okolo 38.5 v pohode,lebo telo nech si bojuje samo? všetko nad 38 zrážame liekmi,bez ATb okamžite nasadených by na tom bol ozaj zle,s biedou sa vie posadiť na posteli a to zdaleka nemáme vyhraté....toto je dg s nepredvídateľnými príznakmi aj priebehom,treba sa riadiť radami lekárov a nie odporúčaniami laikov na nete,ktorí konkretneho pacienta v živote nevideli

ice8
Odpoveď bola odstránená
ice8
Odpoveď bola odstránená
ala2110
1. feb 2021

@juraj223 treba čím skôr nasadiť megadávky vitamínu D(2000 I.U.na kg) dávku rozdeliť na 3-5 dní, podávať s jedlom( 3 alebo 5 x denne), na to odkazuje aj doktor Bukovský (vo videách) a nielen on, najlepšie kapsule 5000-20000 I.U. behom pár dní dosiahne potrebnú hladinu v krvi. Vigantol neviem aké obsahuje dávky, ale u nás sú odporúčané denné dávky cca 400I.U. čo nestačí ani malému bábätku! 20000 I.U.kupujem na amazone. Mám doma aj odbornú literatúru, kde je presne uvedená nasycovacia a udržiavacia dávka podľa hmotnosti, čiže viem dávku vyrátať presne na mieru. Určite brať zinok akútne 4x25 mg denne, aj vitamín C niekoľko gramov denne(napr.rospustenú kyselinu askorbovú- kopcová čajová lyžička na 1-1,5 liter)napr.Vemica

ala2110
1. feb 2021

@juraj223 ešte k tomu vitamínu C, najlepšie by bolo infúzne podanie, ale ak je doma, tak sa asi nedá, jedine že by to prišiel podať dáky zdravotník, alebo možno lipozomálny vitamín C, ale tiež sú potrebné vyššie dávky

Strana
z2