Covid-19 - vaše príznaky
Ahoj ak ste ho niekto prekonali aké ste mali príznaky?
@lucia851 u každého iné. Kým známy mal minimálne príznaky, jeho otec zdravý, zdatný chlap, pomerne mladý, niečo cez 50rokov, zomrel v priebehu týždňa 🤷♀️. Vylezat, vitamíny, spánok, pri zhoršení stavu, ventolin, Atb, isoprinossine.
Mala som brutálne bolesti celého tela, najmä hlavy, strašná únava. To bolo asi najhoršie. Trošku aj dýchavičnosť a nádcha. V noci ma bolieval chrbát a nohy, nemohla som spať. To trvalo cca. týždeň. Stratila som chuť a čuch, už sa pomaly vracia, ale nie je to ešte ono. Nemala som horúčky, ani závažnejšie dýchacie problémy, ale bola to dosť zlá skúsenosť.
ahojte chcela by som poprosit o radu moj brat je v gb a asi ma ten covid ma vsetky priznaky triasku teploty stazene dychanie a aj bolesti tela tlak na hrudi uz nevie ako dalej poprosim o radu ako by sa mohol liecit je v domacej liecbe co pomaha na tu coronu dakujem za radu
@pata1234 vitamíny C a D3, zinok, veľa, veľa piť. Na teplotu Paralen. Ak by sa príznaky veľmi zhoršili, najmä, čo sa týka dýchania - do nemocnice. Možno by pomohol oximeter, meria saturáciu kyslíkom, stojí cca 30EUR, neviem koľko v GB, ale pomocou neho by sa dalo určiť, kedy je to už vážne. Okrem toto ISoprinosine v začiatkoch, ak sa rozvinú príznaky antibiotiká. Oddychovať.
Nádcha, bolesť hlavy, strata čuchu. Niekedy som mala chvíľkové bolesti tela hlavne toho čo má bolieva aj inokedy.
Doma sme 6ti všetci sme mali iné príznaky.. A najľahší priebeh má naša 93r babka 🤔
Strašna boles hlavy, pálenie oči, zvýšena teplota, únava, bolesť klbov, rebra ma boleli ako narazene, bolesť hrdla, suchý kašeľ, pocit prekážky v dychacich cestach, tlak na hrudi. Syn 2,5r mal 4 dni horúčky 38,5-40, febrilne krče, triašku, dusivy kašeľ s vracanim už 6.deň. Mama ma priznaky 12.deň. Čuch a chuť máme.
@grace55 aj nam odporucili Imunoglukan zinkorot, selen, d vitamin
@zazvorka87 uplne je to individualne aj podla naloze virusu, ktory clovek schyta.
Mne lekarka hovorila, ze je zakerny v tom, ze zlieza na pluca hlavne muzom vraj muzov skoli viac aj co sa tyka teploty.Zeny mavaju lepsi priebeh aspon podla nasej mudr co odpozorovala u svojich pacientov.
+ 1 deň nevolnosť a hnačka, dnes je to 8.deň
Ja mam celiakiu autoimunitne ochorenie, rizikova skupina, strach som mala velky, priebeh velmi mierny, nadcha cca 5 dni, ale dychanie cez nos volne, nie ako pri klasickej nadche, strata cuchu a chuti, to bolo vsetko...
@luccija áno sme aj keď niekedy nechápeme ako sa správa hlavne keď treba dodržiavať karanténu a hygienu. Ale to sú starí ľudia..
Mňa to chytilo ako pri bežnej chorobe... A čítam vyššie príspevok a máš pravdu ženy to znášajú lepšie, ja som ani nepomyslela že mám covid lebo mám malú a okolo nej trebalo. A môj muž ten už jak bezdak vyzeral 🤣🙈
Hlavne po tých 3,esiacoch ak sa už bude dať očkovať, tak sa očkovať....U nás lekárka 2x ľahký priebeh, pri treťom zomrela.....
Ja mam kašeľ, bolesti hlavy, zvýšená teplota, únava až malátnosť, idem dnes na testy tak uvidím
1-10den teploty, na zaciatku,a j an konci nad 38°C
od 7dna tlak na hrudniku, kasel, asi 1-2t
od 5 dna strata cuchu asi na tyzden
na 6 den strata chuti, ale tak max. 2dni.
bolesti celeho tela, najviac krize, pripadne aj bedrove klby, no boleli ma aj ine castit tela, tak 1-14dni.
Ja som pozitívna takže celá rodina musíme byť v karantene
@iwka1768 nie som odbornik, ale C, D, zinok by som brala. Decko aj tak.chyba vacsine ludi. Dcera bola v podstate bezpriznakova, okrem unavy, ktora mohla byt aj kvoli inemu, vitaminy som jej davala, je OK. Mama skoncila v nemocnici so zapalom pluc, je to ale momentalne dobre. Obvodacka sa s nou ani nebavila, ak by dostala ATB skor, mozno by sa to tak nerozvinulo, ale tazko povedat.
Boli ste aj niekto unavený až malatny?
Prosim Vas mal niekto priznak covidu bolest vrchnej casti hlavy ale skor pokozky hlavy. Samotna hlava ma nebolí. Az mi nos stahuje od toho taky cudny pocit. Raz to pride raz odide. Popritom citim akoby mi zastalo jedlo niekde medzi hrdlom a zaludkom aj to len niekedy a sem tam pride zvlastny tlak na hrudniku. S sem tam bolest svalov ale nic silne. Dakujem za odpovede.
@gabrielitta87 ja tiež mam pocit akoby mi niečo zavádzalo okolo hrude. Tiež akoby tlak na hrudi, ako ste sa potom z toho dostali? Bojím sa čie mi to neliezlo na pľúca alebo priedusky

@lucia851 ahoj mňa ako prvé začali bolieť ruky telo , nádcha potom som mala triašku , teplotu ale iba mierne zvýšenú asi 37.5 stratila som čuch chuť .Hlavne tie bolesty tela som mala hrozne a oči má boleli.