Covid a dlhodobé psychické problémy a neuro bolesti
Ahojte, je tu prosim niekto, kto prekonal Covid 19 a ma po nom dlhodobe problemy? Myslim napriklad psychicke ako uzkosti, depresia, posttraumaticky stres, nespavost a neurologicke problemy ako bolesti tela atd? Zaujimaju ma hlavne ludia ktorý nikdy take problémy nemali ale po ochorení alebo pocas ochorenia sa vyskytli.
Ja som covid chytika pred rokom, bol to teda masaker ale vacsi zacal asi mesiac dva po vylieceni ze som.nevedela cia som este aj v praci sa mi totalne hlava vypinala ze som na par sekund si neuvedomovala kde som a dotoho uzkosti...a teraz zas pred 4 mesiacmi katastrofa pichanie hoc kde v tele pluca v prdeli, vselijake zmeny nalad tak asi zrejme som to zas chytila a nemala o tom sajnu lebo tie stavy boli hrozne ze som do seba musela liat den co den kavu aby mi to prestalo az nakoniec som tiez skoncila na neurole....naozaj katastrofa akej doby sme sa to dozili
@judar ja som mala len mierny priebeh,ale prišlo to asi 2-3tyzdne po prekonaní a mordujem sa so všelijakými neurologickými šialenosťami druhý mesiac.Nepridava ani to,že stále len čakám na vyšetrenia a vlastne ani neviem,čo mi to je.Prosim Vás a neurol ste ako dlho užívali?Ja beriem Frontin,ale každý má pred ním varuje,aj keď prežívam dní dáko znesiteľnejšie len vďaka nemu.
@zuzkomo no ja mam neurol nejak uz skoro 4 mesiace a to mi ho predpisal plucny lekar neviem vlastne ani preco ale mam taky pocit ze ho u nas vela ludom popredpisovali lebo dost lud kvoli korone na tom poskoncievalo psychicky zle ako aj ja...ja som dokonca nemohla absolvovat ani vysetretrenie na dychanie lebo mam vyssiu odchylku nadychu nez vydychu, a dotoho este horsie ze staci mi trosku studeneho vetra do priedusie ci plus a som hotova, potom ma chytia take dusave kasle a to bez akehokolvek prechladnutia ze musim tasit inhalatory ....ale jedine co je fakt ako nebola ziadna korona nic, proste bol normalny zivot vtedy som dlhe roky ani po doktoroch nechodila a pri malom prechladnuti som sa z toho vylizala paralenom a kvapkami na kasel, peoste nikdy mi nic takehoto nebolo ale teraz v tejdo dobe?...5 mesiacov dozadu som na kasel len za necely mesiac do seba napopchavala stvoro druhou kvapiek a sirupov co ani nezabrali na kasel, a celkovo je to uz dobry rok ako som ten sajrajt chytila a som do dnesneho dna chodila ako na klavir po doktoroch a este aj do nemocnice....zacinam byt toho nazoru ze clovek ani nemusi vediet ze mal koronu druhy krat ale vseobecne bez priznakov alebo co hlavne vobec nemusi registrovat co mu ten virus dokaze s telom narobit
@judar znie to hrozne...ja mám tiež ten istý pocit,že celkovo sa z toho akosi nevieme vyhrabať,deti mám stále choré, unavené,možno už aj z celej situácie.Ja som tiež roky nepoznala lekára a od Covidu som brala už troje antibiotiká raz na to,raz na ono...no najťažšie je pre mňa prijať,že má odpálilo aj nervovo.Je ťažké pozerať sa na radosti života,keď nemáte zdravie,ale obom nám prajem,nech nás už za dverami konečne čaká nejaká radosť, pohodička a pocit,že toto blbé obdobie máme za sebou.
@zuzkomo po kovide som nastupila do roboty napriek tomu ze som sa citila velmi zle. Potom sa to tak vystupnovalo, ze som skoncila na centralnom prijme. Tam mi robili rozne vysetrenia a zistili, ze to bol panicky zachvat. Isla som druhy den na neurologiu tam sa ma doktorka pytala co vsetko mi je, ale stacilo sa na mna len pozriet. Bola som v koncoch.zaver bol uzkost, long kovid.Podla priznakov, uzkost, nespavost, mozgova hmla, zabudanie, rozne bolesti, problemy s mocenim, travenim. Dali mi magnosolv a neurol 0,25. Z roboty som zostala na 2 tyzdne doma, brala som magnosolv, bola som v klude a polepsilo sa mi. Potom som bola u psychiatra lebo som nespavala a on pedpisala trittico. Vela ludi berie po kovide kvoli nespavosti. V maji som sa citila tak celkom ok, kovid som mala v januari. Este aj cez leto som mavala tlak na ociach ale preslo Cez kovid som robila a aj potom, vlastne cely cas. Mozno to bol problem,neoddychla som si. Vela ludi malo a ma rozne problemy po prekonani. U mna bola diagnoza urcena behom 2 dni, nebola som v neistote. Nebojte sa,treba zvysit prijem magnezia na maximum. Mysliet optimisticky, cas vsetko vylieci.😊
@zuzkomo a este poradim neuzivajte take ako neurol, frontin nepoznam. Su to navykove lieky, navyste magnezium na maximum. Ked nepomoze tak psychiater... prejde to ale chce to cas naozaj. Ja som mala kopec priznakov po pekonani este pol roka. Postupne vsetko zmizlo. Je to velmi zle, nebojte sa chce to cas.
@iveta7677 ste zlatá,ďakujem za povzbudenie.Ja keby som nebola duchaprítomná a cez známych si nazajednala vyšetrenia,tak som na centrálnom prijme tiež.Beriem podobné lieky ako vy,som celkom na seba pyšná,že som s tým neotálala a hľadala okamžite pomoc.Hlavne kvôli rodine to "chcem dať".Len neviem si predstaviť oddych na materskej 🙂A to manžel a rodičia pomáhajú ako vedia...Mám zajednané aj psychoterapie,ešte som nebola,ale dúfam,že mi to všetko pomôžu aspoň spracovať...z plného zdravia do takýchto stavov...
Tiež mám podobné problémy , ja som mala covid v októbri, mala som horší priebeh cca 15 dní, schudla som 14 kíl . okrem iných problémov mi to zhoršilo astmu, neuroblogické veci, gynekologické ...... tri mesiace som v kuse mala nejaké zápaly, najviac mi zasiahlo psychiku a celkové problémy v tráviacom systémel .teda je to riadny záhul. V podstate doteraz som psychicky úplne v ...... Ja som to riešila hneď , ale nič sa nelepšilo , teraz mám trittico na večer , frontin cez deň a pridali mi antidepresíva / na dve som okamžite reagovala vedl účinkom, takže teraz mam už tretie . Modlím sa, aby to konenčne začalo ustupovať, lebo je to strašne náročné. Okrem tých úzkostí , strachov, negatívnych myšlienok, ako to tu viacero žien opisuje, aj problém sústredenia a pamäť jak starý geriatrik. A totál nechutenstvo, neustále bolesti brucha , hrdla , suchý kašel , zapchaté dutiny . Nehovoriac, ako to ovplyvňuje rodinný život. A to mám skvelého manžela , ktorý pri mne tých 15 dní prebdel a teda robil možné , nemožné ...
Modlím sa , aby to raz prešlo ...
@zuzkomo varovať Vás môžu , keď neprežívajú , to čo vy . Ja ho už užívam od októbra. stále som sa tomu bránila , ale boli to také stavy , že som myslela , že skončím niekde na oddelení . Ja som v živote zažila strašne doslova zlých až tragických vecí a vždy som to vedela spracovať , ale toto ma úplne zložilo. Pochopila som , že to nezvládnem len tak. A ani netuším , či to prejde ,alebo nie. To nevie povedať nik .
@zuzkomo no my sme už aj omikron prekonali . mna ani nezachytilo, muža áno a príznaky sme mali obaja . takže si myslím, že aj to už mám za sebou. Aj Vám prajem pevné zdravie . Vlastne všetkým tu prajem , aby sme sa z toho dostali , čo možno najskôr. A presne telesne sa cítim tak na 70...😒
@womankc napr. niektori ani nevedeli, ze co im je. Tak im radili, ze co brat ake doplnky. Napr. na nespavost.Ale aj ine rady. Velakrat uz to pomoze ked sme s takymi ludmi v kontakte ktori maju rovnaky problem ako my. Stretla som sa s tym, ze ludia ktori neprekonali covid a nemali problemy, tak mi ani neverili.
@iveta7677 ja som mám šťastie od Boha,že mám blízkych ľudí,ktorí mi veria...nu, s lekármi je to už ťažšie 🤪Napr. keď som mala pocovidovy záchvat (ani neviem,či bol tetanicky,alebo pocovidovy,alebo aký),na pohotovosti mi sebavedomá lekárka (mladšia odo mňa možno aj o 15rokov) vyslovene vynadala,že čo čakám, že so mnou majú spraviť deň pred Štedrým dňom.Nemala som ani silu sa brániť,tak mi bolo zle. A tak som pretrpela do 27.12.,aby ma prezrel aspoň všeobecný lekár ,nehovoriac o tom,že termín na neurológiu som dostala až na april😕 Musela som vyčerpaná ísť po svojej sieti a zaplatiť si neurológa na súkromnej klinike.
@zuzkomo ja som mala tiez sťastie. Dostala som zachvat nanzel ma zobral na urgent. Vysetrili ma, vylučili vsetky problémy s plucami, so srdcom. Dali mi infuziu. Hneď na ďalsí deň som bola poslana urgentne na neurológiu. Tam mi lekarka hneď podĺa priznakov objasnila co to je, dala mi informácie ohladom postcovidoveho syndromu. A odvtedy som vedela čo mi je a takto som sa stavala k problemu. Snazila som sa s tym žiť a prekonať to obdobie.Ale bolo to ťažke, lebo u mňa po covide povyskakovali rôzne problémy.Nechcem to ešte raz zažiť.
@zuzkomo no aj ku mne bola tesne po otrasná aj moja obvodná, aj ešte dve ďalšie dr..... neskôr ich to prešlo , ale tie prvé mesiace boli otrasné a to ešte v mojom najväčšom psychickom vypätí v polke decembra sme náhle riešili akútne podozrenie, že má naša najmenšia dcéra asi rakovinu, takže kolotoč vyšetrenia, operačný zákrok , ct vyšetrenia a čakanie na výsledky celé sviatky , na silvestra som už bola v stave , že zošaliem a to som sa musela pretvarovať pred nou, aby som aj ju psychicky nezložila . Mala som pocit, že skutočne skončím na psychine . Neprajem ani najväčšiemu nepriateľovi také dačo zažívať .

@zuzkomo mne robili MR a bez nalezu.