icon

Covid a oči

csipcsip000
3. dec 2021

Ahojte mal niekto počas alebo po covide take zhoršene videnie? Na telefon a na Pc vidim rozmazane . Pred covidom som s očami problem nemala celkovo vidim dosť zvláštne

Strana
z2
csipcsip000
autor
3. dec 2021

Treba ziadanku od obvodnej ?

godyna
3. dec 2021

@csipcsip000 a ešte mi napadlo- umelé slzy si kvapkaj/ to jej trošku pomáhalo

terezka1947
3. dec 2021

Treba si uvedomiť,že aj v očiach sú cievy,no a covid keď v iných častiach tela robí problémy,oči nie sú výnimkou. Druhá vec je,že sa stalo,že sa zmení index lomu v niektorých vrstvách oka. Často to bolo iba prechodné. Čiže sa to po mesiacoch stabilizovalo.
Ale bohužiaľ,až po rokoch zistíme,čo všetko covid spôsobil a na čo všetko možno vplýval. Alebo, by mohol vplývať,lebo každý má iné príznaky a nie všetkych postihol rovnako.
Takže by som každému odporúčala návštevu očného lekára.
Dioptrie vám zistia hocikde v optike,tam je na to viac času. Ale iba lekár vie zhodnotiť stav oka a prísť na rôzne choroby,či zistiť zmeny a riešiť ich. A bohužiaľ,očných lekárov l,najmä,kvalitných mladých nie je veľa. Ale problémov s očami bude len pribúdať.

csipcsip000
autor
3. dec 2021

@terezka1947 velmi dobre napisane

vanda323
4. dec 2021

@csipcsip000 Tak ja nosím dioptrie ale mám pocit že je to ešte horsie

duratlicka
12. feb 2022

U detí ťažko povedať, či sa im zhoršil zrak po covide alebo po dištančnom vzdelávaní. Nikdy sme toľko nečumeli do PC a tabletu ako tieto dva roky. Ale tiež dám dcére určite skontrolovať zrak, lebo to bol prvý príznak korony u nej - bolesť očí a ľavé mala aj také červenšie. Už beztak mala chúďa astigmatizmus.

laila22
12. feb 2022

@csipcsip000 áno ja aj po roku, presne ako píšeš.. + večerné šoférovanie..

margareta1379
19. jún 2022

@terezka1947 ahoj, nasla som tuto diskusiu. Ako to vidis s odstupom? Mas info, co sa to ludom casom zlepsi?

Strana
z2