icon

Covid verzus angína

cayiil
26. mar 2022

Dobry deen ,pondelok som bol na pcr teste v utorok rano mi prisiel vysledok pozitivny a zacalo ma neskutocne moc boliet hrdlo a to pokracuje az do dnes nemam teplotu ani kasel dnes je sobota a ja neviem jest prehltat a pijem iba z poovinnosti pri obrovských bolestiach.Maam biele flaky po mandlach a okoli a take biele mozno aj hnisave flaky na ustnej dutine za madlami...Neviem co mam robit moj stav sa nezlepsuje a volal som uz 2 x mojej doktorke ze ci mi neda antibiotika mozno to fakt neni len covid a antibiotika zaberu aspon na to hrdlo a ona ze to mate covid to prejde po case na to antibiotika nedavame... ale mne sa to nezlepsuje vobec a zaroven mam pozit ze aj zhorsuje mozno to uz je tym ze som zufali z toho ze uz 4 den neviem nic prehltat..:( Ďakujem za kazdu radu a kazdu s ku usenost 🙂 Anginu som uz par x mal acitim sa dost rovnako ako pri angine..v pondelok mi konci 5 dnova karatnena od zistenia pozitivita az...Nikde ma nezoberu lebo covid a vsade vsetko vedia bez vysetrenia bez nicoho spravia zaver na zaklade testu...ach

Strana
z2
luccija
26. mar 2022

A to som tiež najprv skúšala jox, tantum Verde všetko asi 5 dni, keď ma už ucho bolelo som vedela, že je zle

cayiil
autor
26. mar 2022

@luccija Ďakujem za rady ak sa do pondelka nezlepsi spravim si ten test na bakterie a budem pytat antibiotika. 🙂

gemerka17
26. mar 2022

@cayiil viem presne čo prežívaš. Minulý víkend sa mi stalo to isté. Covid pozitívna antigen, na PCR výsledok som čakala ale bolo to jasné. Najprv príznaky trochu teplota a bolest tela. O 2 dní strašne bolesti hrdla s tým ze mi to vystrelovalo do uší. Nedalo sa jesť, piť, prehltat, spať, ostal mi len plač pre bolesti. Nezaberalo mi na to nič. Tak som išla na pohotovosť na Antolsku. Lekárka predpísala antibiotika, flector na bolest každých 6 hodín a dostala som infuzku od bolesti. Aj keď to bol covid, pomohlo mi to. Lebo bolesti z 10/10 mi klesli potom 7/10, neskôr na 5/10 a už som sa vedela aj najesť, napiť a mohla som sa začať liečiť. P.S: Vedela som, že mám všeobecného lekára ťuťa,.čiže čakať ďalších 36 hodín kým začne ordinovat a nič mi nedá a len ma odbije by som už bolestne nevydrzala. Keď ti to neprejde tak chod kľudne na pohotovosť, od toho sú tam. Navlecu sa do oblekov a vyšetretia ta a predpisu lieky. Mne sa teda po tej návšteve uľavilo od bolesti.

78787878
26. mar 2022

@cayiil Ahoj, presne to co popisujes, mam cerstvo za sebou. V prvotnom soku som sa tiez opustila a panikarila, ale po 3-5 dnoch to bolo ok. Zabralo nasledovne: okamzite antibiotika Sumamed, acylpirin na teplotu a paracetamol na bolest, na odkasliavanie Erdomed, neustale v ustach pastilky ake boli poruke. Kloktanie slanou vodou, studene zabaly na hrdlo, t.j. vreckovka namocena v studenej vode priamo na bolave miesto, na nu igelit co neprepusta a zaviazat satkou okolo krku. Neboj, dobre bude.

Strana
z2