icon

Crohnova choroba - príznaky a liečba

tanag
26. sep 2017

Dobrý deň, chcela som sa opýtat ake ste mali priznaky, ked vam diagnostikovali crohna? Ci sa vam po liecbe zlepsil zdr.stav? dakujem

Strana
z3
arny1
9. nov 2018

Dobrý deň.
Volám sa Arnošt Vágner
Sám mam cronovú chorobu a trpím ňou už 2 roky, nie je to žiadna sranda. Mám ju konkrétne medzi tenkým a hrubým črevom, doktori mi nasadili imuran, helicid, pentasu, bedonofalk a každý pol rok mi dávali kortikoidy. No vidím že je veľmi veľa ľudí čo trpia touto chorobou, a tak by som sa chcel podeliť o moje skúsenosti.
Objavil som lekárske konope cez jednu istú spoločnosť ktorá z toho vyrába olej a masť, natieram si brucho touto masťou tesne pred spaním, a taktiež olej beriem 2x denne ráno a na obed, pretože olej dodáva aj energiu tak ho neberiem na večer. Je to liečba formou CBD stačí ak si naťukáte do google CBD a cronova choroba, a nájde Vám množstvo pozitívnych článkov. Jeden tu aj pridám. A však konopkné maste a olej voľne dostupný v lekárni mi vobec nepomohli.
Vysadil som imuran, pretože CBD veľmi efektívne bojuje proti autoimunitným chorobam, čiže nemusíš si potláčať imunitu.
No a môj stav teraz? Musím priznať, že je to o 50% - 60% lepšie, nerobí mi problém stres, ani väčšia záťaž na organizmus. Chodím cvičiť pravidelne, chodím do školy, do práce bez akýchkoľvek problémov, upravila sa mi stolica. Moje prehliadky u gastrológa sú maximálne 2x za rok, a vždy

dadikab
22. nov 2018

Zdravim ... Mal niekto z vas aj pocit ako keby sa mu obracali creva v bruchu?

dominko28
6. aug 2020

Dobrý den chcem sa spýtat boli sme dcerou na liečený v Smokovci máme skrižené alergie zistili nám kalprotektín v stolici hodnoty mala 775 máme strašne problémy z bruchom máva kŕče v bruchu každú chvilu a hlavne po jedle máme problémy z kakaním stane že aj 3dni nejde na záchod máva strašne tvrdé hovienko stále býva unavená aj strašne málo zje máva aj odpor k jedlu ked niečo zje potom povie že nevládze sme objednaný na Gastro doktor Silný hovoril že zas máme priniest stolicu a zas budeme čakat na výsledky už ma z toho poráža z čakania

sofi_f
15. apr 2021

Ahojte. Chcem sa spýtať, či si myslíte, že to môže byť Crohnova choroba, keď mi z MR zistili zápal aktívny v tenkom čreve ( terminal ileum), ale kolonoskopia hrubé črevo bolo ok / v tenkom čreve však nebola, kvôli dĺžke čreva nedosiahla tenké/, ďalej kalprotektín v poriadku, aj iné zápalové parametre. Mali ste niekto s crohnom takéto výsledky a zistili vám ho až neskôr, či to nemusí byť crohn? Hnačky nemávam, skôr som mala zápchy, ani blesti brucha, ale mám iné príznaky . Ďakujem za akékoľvek reakcie

ewa_ka
Autor odpoveď zmazal
klaudia1212
3. aug 2022

@marka13 ahoj môžem sa opýtať na chorobu tvoju uc

Strana
z3