Crohnova choroba - príznaky a liečba
Dobrý deň, chcela som sa opýtat ake ste mali priznaky, ked vam diagnostikovali crohna? Ci sa vam po liecbe zlepsil zdr.stav? dakujem
Zdravim ... Mal niekto z vas aj pocit ako keby sa mu obracali creva v bruchu?
Dobrý den chcem sa spýtat boli sme dcerou na liečený v Smokovci máme skrižené alergie zistili nám kalprotektín v stolici hodnoty mala 775 máme strašne problémy z bruchom máva kŕče v bruchu každú chvilu a hlavne po jedle máme problémy z kakaním stane že aj 3dni nejde na záchod máva strašne tvrdé hovienko stále býva unavená aj strašne málo zje máva aj odpor k jedlu ked niečo zje potom povie že nevládze sme objednaný na Gastro doktor Silný hovoril že zas máme priniest stolicu a zas budeme čakat na výsledky už ma z toho poráža z čakania
Ahojte. Chcem sa spýtať, či si myslíte, že to môže byť Crohnova choroba, keď mi z MR zistili zápal aktívny v tenkom čreve ( terminal ileum), ale kolonoskopia hrubé črevo bolo ok / v tenkom čreve však nebola, kvôli dĺžke čreva nedosiahla tenké/, ďalej kalprotektín v poriadku, aj iné zápalové parametre. Mali ste niekto s crohnom takéto výsledky a zistili vám ho až neskôr, či to nemusí byť crohn? Hnačky nemávam, skôr som mala zápchy, ani blesti brucha, ale mám iné príznaky . Ďakujem za akékoľvek reakcie
@marka13 ahoj môžem sa opýtať na chorobu tvoju uc

Dobrý deň.
Volám sa Arnošt Vágner
Sám mam cronovú chorobu a trpím ňou už 2 roky, nie je to žiadna sranda. Mám ju konkrétne medzi tenkým a hrubým črevom, doktori mi nasadili imuran, helicid, pentasu, bedonofalk a každý pol rok mi dávali kortikoidy. No vidím že je veľmi veľa ľudí čo trpia touto chorobou, a tak by som sa chcel podeliť o moje skúsenosti.
Objavil som lekárske konope cez jednu istú spoločnosť ktorá z toho vyrába olej a masť, natieram si brucho touto masťou tesne pred spaním, a taktiež olej beriem 2x denne ráno a na obed, pretože olej dodáva aj energiu tak ho neberiem na večer. Je to liečba formou CBD stačí ak si naťukáte do google CBD a cronova choroba, a nájde Vám množstvo pozitívnych článkov. Jeden tu aj pridám. A však konopkné maste a olej voľne dostupný v lekárni mi vobec nepomohli.
Vysadil som imuran, pretože CBD veľmi efektívne bojuje proti autoimunitným chorobam, čiže nemusíš si potláčať imunitu.
No a môj stav teraz? Musím priznať, že je to o 50% - 60% lepšie, nerobí mi problém stres, ani väčšia záťaž na organizmus. Chodím cvičiť pravidelne, chodím do školy, do práce bez akýchkoľvek problémov, upravila sa mi stolica. Moje prehliadky u gastrológa sú maximálne 2x za rok, a vždy