CT brucha bez kontrastu
Ahojte, dnes som bola na CT brucha, malo to byt s kontrastom. Aj som mala premedikaciu, vela, vela dithiadenu a este viac prednisonu. Som silny polyvaletny alergik a zobrala som si so sebou aj epi pen. Lekarka nakoniec odmietla urobit CT s kontrastom, ze len nativne a s kontrastom urobi len vtedy, ked sa necham otestovat. Bola mila, ale povedala, ze si toto riziko nezoberie na triko, kedze som uz jednu alergiu mala. Ale k veci. Ma CT brucha potom vyznam? Bude tam mozne nieco odcitat?
Ma vyznam, predpokladam ze vsetko mas ok ak by bolo potrebne urobia MRI
ty si predpokladam ta z diskusie s tym partnerom co nesiel s tebou dva krat za noc na pohotovost
tak super ze nic negativne nenasli 😉
No tak má obmedzenú výpovednú hodnotu, ale veľmi záleží od diagnózy/podozrenia- prečo ti ho robili.
@bosorka5 praveze mali pozriet cele brucho, kde je problem. Ci oblicky, mocovy mechur, maternica, vajecniky, pecen, pankreas hlavne.
Ma vyznam, predpokladam ze vsetko mas ok ak by bolo potrebne urobia MRI
ty si predpokladam ta z diskusie s tym partnerom co nesiel s tebou dva krat za noc na pohotovost
tak super ze nic negativne nenasli 😉
@mamina7070 nie praveze cakam este na vysledok. Bude zajtra. Kazdopadne povedala, ze je ochotna urobit CT s kontrastom, ked donesiem papier od alergologa, ze nemam alergiu. Aktualne je na dovolenke, poriesim si to potom, to mi treba aj do buducnosti. Skor ma zaujima, ze ak by to bol pankreas napriklad - ci to uvidia na nativnom CT. Ak to bude mocovy mechur tiez. No neviem, len sa pytam. Mudrejsia budem zajtra. Priatel uz nie je priatel.
ak by bol zavazny problem ako si sa obavala povedia ti to hned 😉
ak by bol zavazny problem ako si sa obavala povedia ti to hned 😉
@mamina7070 no tak snáď. Pýtala som sa jej, že kedy bude výsledok, že ona Ct nepopisuje, ale poobede iná pani doktorka a že zajtra snáď ráno bude.
@bosorka5 praveze mali pozriet cele brucho, kde je problem. Ci oblicky, mocovy mechur, maternica, vajecniky, pecen, pankreas hlavne.
@anonym_autor za mna MRI, lepsie na makke tkaniva
@anonym_autor za mna MRI, lepsie na makke tkaniva
@taktotedanie tak lekár mi vypísal CT. Tak ja už teda naozaj neviem...
@anonym_autor vidia aj na nativnom organy, ale v niektorych pripadoch ma kontrast svoje opodstatnenie. Ale ako uz bolo spomina vyssie, mri by bolo lepsie
@taktotedanie tak lekár mi vypísal CT. Tak ja už teda naozaj neviem...
@anonym_autor tak ako si dopadla ? uz mas popis?
@anonym_autor tak ako si dopadla ? uz mas popis?
@mamina7070 cele zle, popisala iba oblicky a mocovy mechur, aj ten slabo viditelny. To, co sme naozaj chceli cele brucho a palu panvu - maternica, vajecniky, pankreas, pecen, neurobila vobec. Cize musim ist na MRI brucha, otestovat sa medzitym na kontrastnu latku, dostat sa na gastro kym vypise ziadanku, objednat sa. Takze sa na MRI dostanem asi v septembri, v tom lepsom pripade.
@mamina7070 cele zle, popisala iba oblicky a mocovy mechur, aj ten slabo viditelny. To, co sme naozaj chceli cele brucho a palu panvu - maternica, vajecniky, pankreas, pecen, neurobila vobec. Cize musim ist na MRI brucha, otestovat sa medzitym na kontrastnu latku, dostat sa na gastro kym vypise ziadanku, objednat sa. Takze sa na MRI dostanem asi v septembri, v tom lepsom pripade.
@anonym_autor ako ze zle ? nasli nieco patologicke? ved odfot nalez sem len zacierni osobne udaje
na MRI sa caka ale ak je to urgentne tak vie odosielajuci lekar pourgovat termin.
@anonym_autor ako ze zle ? nasli nieco patologicke? ved odfot nalez sem len zacierni osobne udaje
na MRI sa caka ale ak je to urgentne tak vie odosielajuci lekar pourgovat termin.
@mamina7070 nie, ona sa sustredila iba na oblicky a mocove cesty. Na nic, ostatne. Ved ak by si pozrela ostatne organy, mal tam byt myom na maternici, mal tam pankreas divisum, mala tam byt dromedarova oblicka. Nic. Oblicky v pohode, mocovy mechur - stena sa neda popisat. To je vsetko. Tak teda nic. Na kontrast potrebujem otestovanie, ze nie som alergicka. Na MRI najpvr ziadanu. Urolog je 3 tyzdne na dovolenke. Tak ziskam ju len cestou gastra v auguste. Nevyjadrujem sa uz k tomu.

No tak má obmedzenú výpovednú hodnotu, ale veľmi záleží od diagnózy/podozrenia- prečo ti ho robili.