icon

CT mozgu po roku

11. máj 2025

Mam dlhodobo problemy bolesti hlavy niekedy je to uplne ok niekedy boli viac a tak stale dookola sa to opakuje. Mam za sebou aj MR komplet mozgu aj krčnej chrbtice a v poriadku. Diagnoza cervikokranialny syndrom a tetania zistena pred 2 rokmi. Beriem aj AD pomahaju mi bolesti mam urcite miernejsie ale stale su. Minuly rok v juli som bola na kontrolne ct a teraz som bola znova za neurologickou tak mam ziadanku v juni na ct takze skoro po roku. Mam ist? obvodna lekarka mi povedala ze je to aj zataz na organizmus aby som radšej pytala MR..ako neurologicku mam dobru vypise mi urcite len aj termin je tam neskor. Mam ist pre moj klud na to ct a potom magneticku?

glade22
11. máj 2025

A to ty si si pýtala kontrolné vyšetrenie? Či na základe čoho ťa neurologička poslala? Bol na tom prvom nejaký nález, čo bolo potrebné skontrolovať?

autor
11. máj 2025

Ano ja som pytala znova ct mam bolesti a aj pre moj klud. Nie na ct predtym ani na mr ziadny nalez.

glade22
11. máj 2025

Tak ale vravíš, že bolesti sú rovnakého charakteru a dokonca miernejšie...tak asi sa tým pádom nič nové neudialo, či?

glade22
11. máj 2025

Bolela ťa hlava, bola si na vyšetreniach, určili ti diagnózu - teda, že je to od krčnej chrbtice. Môžeš si teda túto bolesť spojiť s krčnou chrbticou. Už ju poznáš a vieš z čoho je. Vyšetrenia ťa bolesti nezbavia. Treba užívať lieky, pomocou fyzioterapeuta cvičiť a posilňovať krčné svalstvo a nie behať po opakovaných vyšetreniach, lebo hlava stále bolí.
Ak by bola tá bolesť iná, nová, ktorú nepoznáš, to by bol dôvod na nové zobrazovacie vyšetrenie.

lusyc
11. máj 2025

Keď ti daju žiadanku, akú si vypýtaš, tak chod na MR s MRA na cievy, ak si ešte nemala.

mamina7070
11. máj 2025

nechapem naco chodis na zbytocne opakovane vysetrenia bez nalezu namiesto toho si zaplat fyzioterapeuta a denne cvic ak chces ulavu od bolesti

autor
11. máj 2025

už som bola viackrat aj na fyzio masazach aj doma skoro denne cvicim a bolesti su... kto nezazil nepochopi ked to na mna pride ta bolest mam pocit akoby sa mi triasol mozog a bolesti v sekundovych intervaloch niekedy mierne a niekedy dost obmedzujuce. Som na pnke sama som dala vypoved v praci bolo mi este horsie... praca fyzicky narocna a pri vykladani tovaru atd ta bolest je este horsia domov som chodila len sa vyspať fyzicky som nebola vycerpana len proste ta hlava bolela ovela viac v praci.

autor
11. máj 2025

Mam vysetrenia za sebou ale pred rokom.. tiez sa nieco moze zmenit neviem lezia atd. Moja babka mala dlhe roky bolesti hlavy neriesila to len stale panadol atd. raz odpadla a ct ukazal nador takze mam obavy proste stale

taktotedanie
11. máj 2025

Tak chod a budes kludna potom

isis234
11. máj 2025

Babka to neriešila... ale ty to riešiš. Nenahováraj si že máš nádor... To nie je dedičné.
Zrejme to máš z krčnej chrbtice. Ortopedický vankúš v zdravotníckych potrebách- pýtaj od lekárky poukaz. Doplatíš cca do 2 €, možno len pár centov.
Lieky užívaj pravidelne. Krčné stavce si potieraj lubovníkovou masťou
Zisti či je aj iný fyzioterapeut v tvojom okolí, pozri recenzie... Alebo rehabilitácie - SM systém
Skoré uzdravenie prajem.