icon

Cvičenie pri poškodenej platničke: Čo je bezpečné?

19. okt 2024

Ahojte baby prosím o radu, čo sa dá cvičiť pri poškodenej platničke, viem, že SM systém a podobne naťahovačky, len celý život som cvicila poriadne kardio, a nezvládam nič nerobiť doma, žerú.ma mrle, čakacia doma k doktorke je nekonečná kým sa opytam, môžem plávanie, korčule, bicykel, beh prípadne čo sa dá? kde sa spaľuje aj trochu. Ďakujem za rady

zmrzlinka2021
19. okt 2024

To je silné individuálne. Ja pri vysunutych platnickach normálne cvicim

cica8
19. okt 2024

Co je to poškodená platnička... Zavolaj fizioterapeutovi a ten by ti mal poradit

gemerka17
19. okt 2024

Pri tomto je lekár zbytočný, odpoveď ti dá kvalitný fyzioterapeut alebo fitko spojené s fyzioterapeutom. Fyzio musí vidieť tvoju magneticku rezonanciu a na základné toho sa rozhodne. Ideálne ísť niekam, kde sa zaoberaju športovcami, tam budu najväčšie realne skúsenosti.

kacena4
19. okt 2024

co je to mierne poskodena platnicka? je len vyskocena? prasknuta? vytecena a tlaci na miechu.... v tom vsetkom je velky rozdiel za mna vsak kludne mozes cvicit pomalicky od lahkych ciniek pod dohladom trenera ktory sa vyzna aj do rehabilitacie postupna zataz (co pri sm systeme nie je lebo cvicis stale rovnako) ti postupne pomoze. pri platnice sa neodporucaju sporty kde si zatazujes chrbat a hlavne mas narazy ako lyze, bicykel, korcule rychly beh...