icon

Cysta,ktorá pretrváva viac ako 5 mesiacov

monika123654
19. sep 2018

ahojte baby dufam ze sa najde niekto kto ma s niecim takym skusenosti...pred piatimi mesiacmi som bola u gznekologa s tym ze mam caste bolesti v pobrusku ,pri vysetreni zistil ze mam na lavom vejecniku cystu ktora ma 3,5cm ,bolo mi povedane ye cysta sa bud vstrebe alebo odide v menstrucacnom cykle maximalne do troch mesiacov, po troch mesiacoch som bola na kontrole ,vysetril ma len palpacne a povedal ze cysta tam stale je tak mi predpisal nejake tabletky ktore som si davala zo spodu ,ze vraj to cystu vysusi ...teraz tento mesiac som bola na kontrole ,robil mi uz aj sono ,cysta stale tam a dokonca sa o pol centimetra zvecsila,teraz ma styri cm.bral mi aj krv na onkomarker ca 125,vysledky chvla bohu v poriadku.len mna trapi to ze cysta tam stale je a rastie ,bolesti sa mi stale stupnuju ,citim silne pichanie v podbrusku a ta bolest my vyraza az do krizov.mestruaciu mam uplne rozhadzanu 2dni krvacam tak ze sa doslova so mna leje potom zrazu nic aj tri dni potom sa mi spusti znovu ,zase prestavka a nakoniec spinim aj sedem dni v kuse.,som uy fakt zufala mam tri deti a byt neustale na tabletkach od bolesti ma uz nebavi som s toho vycerpana.myslite ze by bolo lepsie dat cystu odstranit?chcela som to doktorovi navrhnut ked pojdem znova na kontrolu na buduci mesiac ,ci by nebolo lepsie to dat von....lebo mne sa zda 5 mesiacov dlho na to aby som mala vodovu cystu ktora este rastie.dufam ze niekto poradi a podeli sa so svojimi skusenostami.dakujem

Strana
z2
kormelia11
1. okt 2018

@monika123654 tak to je dobra sprava verim ze sa vam ulavi dajte potom vediet ci slo naozaj len o vodovu cystu ked vam sposobuje taketo bolesti drzim prsty nech všetko dobre dopadne a nech ste cim skor fit

monika123654
autor
2. okt 2018

@kormelia11 jasne urcite dam info ako tzo vsetko dopadlo a o aku cystu sa jednalo

monika123654
autor
29. okt 2018

@monika123654 cawte baby no tak den pred operaciou cysta vysetrenie a bum cystaxtam uz nebola 🙂 vstrebala sa 🙂,no primar ma zas posyrasil niecim inim,pred osmimi rokmi som mala zavedene vnutromaternicove teliesko Dana ,pri vyberani tohto telieska mi tam gynykolog nechal 1cm kusok ktory mam teraz vzrastnuty v maternici a zecvraj z toho mam tie hrozne bolesti.primar ma poslal na rehabilitaciu teplom diatermia ,po mesiaci mam kontrolu ,ked bolest neustupia budem musiet podstupit odstranenie maternice

dezire1000
29. okt 2018

Ja mam to iste a gynekolog ma hned poslal za primarom a aj ma primar hned objednal na laparoskopiu lebo to treba dat von.To nieze ty mu mas navrhnut ale on ta davno to mal poslat konzultovat s primarom

dezire1000
29. okt 2018

Mna caka lpk 21.11.

monika123654
autor
29. okt 2018

@dezire1000 tiez mas kusok s tej dany v maternici??? No mne to zbadal len primar dnes ,zaujimave ze do teraz to nikdo nevidel iba on mi to pekne este aj odfotil ze tam 1cm kusok z tej dany,neviem ci mi ta rehabilitacia teplom pomoze kedze je to predsa cudzi predmet v maternici,,,,,, fakt som uz s tohto vsetkeho zufala....tebe idu brat tiez maternicu????

dezire1000
29. okt 2018

@monika123654 nie nie danu tam nemam len cystu.mne ju idu vybrat laparoskopicky kedze ma az 6cm momentalne fungujem len na jednom vajecniku

monika123654
autor
29. okt 2018

@dezire1000 aha no mne sa cysta chvala bohu vstrebala ,,,,,tak drzim palce nech vsetko dobre dopadne

jasminam
22. jan 2019

@monika123654 a co si brala ze sa ti.vstrebala?kolko cm mala?

monika123654
autor
22. jan 2019

@jasminam ahoj Mne sa nevstrebala musela ist von spolu s vajcovodom kedze som ju tam mala omotanu.cysts mala 5 cm,kedze mi nezaberali ani injekcie na nu tak musela ist von lebo mi sposobovala bolesti

daniaz
25. apr 2019

@kk77 Ako určili dcérke presne ze je to dermoidna cysta? Ja mam tiež podozrenie na ňu čakám ešte na onkomarkery a zajtra idem na konzultáciu do nemocnice objednať sa na operáciu. Gynekológ mi to ani nenašiel iba náhodné na sono na ktoré má poslala hematologicka. Bojím sa ci to nebude niečo zhubné. Preto sa pýtam ci ešte pred operáciou mala dcérka vyšetrenie ktoré určilo že je to dermoid. Veľmi sa bojím toho.

kk77
25. apr 2019

@daniaz diagnostikoval to MUDr. Galad z gynporu v sliaci na sone. Potvrdilo sa to aj mag. rezonanciou v Ba, kde ju aj operovali a ked to vytiahli naozaj to bol dermoid,priemer asi 5 centimetrov, vo vnutri bol tuk a vlasy a zialbohu pohltil aj skoro cely vajecnik. Zostala jej asi len stvrtina z neho, po roku na kontrole sa zistilo, ze ani ten zvysok uz nefunguje, ale druhy ma nastastie v poriadku,klop klop. Podstatne je,ze bolesti hned prestali. Onkomarkery mala negativne, aj histologiu.

daniaz
26. apr 2019

@kk77 ďakujem za odpoveď. No uvidíme ako to dopadne mne Dcérkeprajem veľa zdravicka

claudal
20. máj 2019

@monika123654
- [ ] Zdravim, citala som tu viacero clankov ohladom cysty na vajecniku a tak dufam zeby mi tu niekto vedel pomoct alebo aspon ukludnil. Zaciatkom maja mi nasli cystu na lavej strane vajecniku (minuly rok som mala to iste akurat cysta nakoniec bez problemov praskla). Tato sa zatial nehybe ani sa nevyplavila. Menstruacia mi meskala 10 dni no nakoniec prisla a bola sice slabsia no trvala normalne 7 dni. Gynekologicka mi robila sono, krv aj testy ktore boli negativne takze si je ista ze tehotna niesom. Sex som mala naposledy 17 aprila a po 10 dnoch oneskorenia mi prisla aj menstruacia. Dalsia by mala prist o 10 dni no velmi sa bojim ze zase nepride. Problem je ze nonstop priberam, brucho mam napucane a tvrde, vypukle ako tehotna v dolnej casti podbruska. Obcas citim bolesti brucha, plynatost, pichanie v podbrusku, obcas pocit akoby som bola prechladnuta alebo len bolest/tlak v podbrusku. Prsia sa mi nejako nezmenili ani ine zmeny, len to priberanie v okoli brucha a bokov a vypucene tvrde brucho ma vystrasilo. Myslite ze to moze byt naozaj len s tou cystou tieto zmeny alebo?

0902153548
1. jún 2020

Cista vulvy

leameleg
10. aug 2021

@monika123654 ahoj ja mam to iste už 4 mesiac takto trpím. Minulý týžden mi na mr ziatili tu cystu. Lekar ju vraj planuje odstranit laparoskopicky. Ako si dopadla ty ja mam taktiez take bolesti ako opisujes ty aj ked tema je stara verim ze si uz ok.

leameleg
10. aug 2021

@monika123654 ahoj akurat citam tvoje spravy a presne tym istym trpim aj ja mozes mi proaim napisat spravu ? Ako si dopadla a podobne.

monika123654
autor
10. aug 2021

@leameleg ahoj, cysta bola odstránená spolu s vajecnikom, nakoľko cysta bola omotana okolo celoho vaječníka,,,,, , no ja som potom mala ešte problémy s maternicou,, takže behom troch mesiacov som musela podstupit ďalšiu operáciu kde bola odstránená aj metrnica

leameleg
10. aug 2021

@monika123654 a prestali uz aj bolesti ??? Ja uz som hotova z toho vsetkeho :(

monika123654
autor
10. aug 2021

@leameleg bolesti prestali,,,,, ale na nejaký čas, nakoľko sa mi vytvorili zrasty po operáciách,,

leameleg
11. aug 2021

@monika123654 to nemyslíš vážne ... :( tak dúfam že toto mať nebudem lebo sa zbláznim

monika123654
autor
11. aug 2021

@leameleg no bohužiaľ áno...... Aj si brala nejaké tabletky na vysušenie cysty, alebo injekcie??

leameleg
12. aug 2021

@monika123654 nie nič lekár že laparoskopia, len je momentalne na dovolenke... a už mi začala meškať aj menštruácia tento mes. som na nervy z toho :( u teba bola tiež meškajúca či si ju mala v poriadku

melani19
8. dec 2021

@kormelia11 ahoj viem stara tema, ale mam otazku ked ti vyberali aj vajcovod a tak museli ta rezat , alebo to islo aj laproskopicky?

kormelia11
19. jan 2022

@melani19 ahoj laparoskopicky

Strana
z2