Cysta na vaječníku
Ahojte mamulky ..
V decembri mi našiel cystu na vajceniku dosť ma bolelo v podbrusku. Teraz tam pocitujem taký tlak ako pulzovanie na vajecniku aj vy to také mate ? Alebo to hádam rastie?
Ďakujem za vaše rady
Jednoznacne von cim skor mne tak hovorili niekolko rokiv ze to je v pohode nic sa nedeje az sa jedneho dna udiala taka vec ze mi praskla roztrhla vajcovod a s vnutornym krvacanim ma este tri dni rozhanali ambulancia nemocnica naspat domov odkial ma sanitka odviezla do nemocnice poslali ma zas domov az som sa tam po stvornozky doplazila na pohotovost potom sa jednemu doktorovi ulutostilo nechal ma prijat a do rana ma operovali.
@gaaaa to mas pravdu dr. je fajn. 🙂 aj ked som to zanedbala a dlho som tam nebola... az teraz ma tam dohnali tieto bolesti. Ja uz som ani neriesila to, ze sa nam nedari. Uz som nejak tak zmierena. A musim povedat ze aj v bb bol velmi mily dr. @saxana000 no ono su rozne tieto cysty. Mne sa robia pravidelne. Neviem ci kvoli tym zrastom... raz som mala dokonca 9 cm a uz uz ma mali operovat ale som na poslednu chvilu dostala ms a po ms uz tam nebola tak ma poslali domov z nemocnice... lenze predtym som vzdy mavala na lavom vajecniku... teraz vraj na lavom nie je nic ale na pravom a nejak hlupo za maternicou...
@saxana000 aha no tak to uz veru nie je dobre... preto sa to ma sledovat ci to zmizne alebo je to nemenne... ked sa s tym nic nedeje tak operacia je namieste... zvyknu robit laparkou... len ja mam tie zrasty tak mna chcu riadnym rezom robit lebo ze su creva nalepene na jazve co mam po slepaku.. 😕
@luluka ten rez ma bolel neskutocne pytala som si oblbovaky mozno to boli tak ako cisarsky aspon co som sa s babami bavila..postavili ma na treti den ze musim sa zacat hybat tlacilo to taky pocit ze uz mi to ide prasknut a vsetky vnutornosti mi vtskocia von 😜.z lahu do sadu sa mi nedalo iba cez bok sa pregulit na bruchu spat ani nehovorim.kazde zakaslanie kychnutie aj silnejsi smiech ma bolel ale proti tym bolestiam co som mala ked ma prijimali uz to bola lahoda marodovala som asi mesiac s tym..teraz sem tam zasvrbi jazvicka ale pohoda.este doktor taky zlaty ked som sa pytala ze preco som rozrezana ze nebojte sa este budete behat po kupalisku v bikinach a fakt to mam tak presne ze mi to plavkove nohavicky aj bedrove pekne prekryju.aj rodit som mohla normalne nemalo to ziadny vplyv ze za tych par rokov sa tie vrstvy koze zahoja ze znesu ten tlak..
@saxana000 no tak to si ma nepotesila, ale dakujem za podrobny popis. Ja mam jazvu od pupku dole a dost nepeknu lebo ma museli operovat dva krat v priebehu cca 2 tyzdnov, takze ma budu rezat zase po tom istom. Ale to mi vadi najmenej. Uz si vobec nepamatam ako to bolelo kedze som mala prasknuty slepak a myslim ze tiez som to pocitovala skor ako ulavu. Navyse som este par dni tusim teplotovala a vkuse do mna pchali tabletky na spanie a atb. Lebo som uz mala znamky sepsy. Uz ani doktori neverili ze sa z toho dostanem. Navyse som bola strasne chuducka a toto bol riadny sok pre organizmus. Chvalabohu som zabojovala ale ked si mam predstavit ze mam ist zas pod noz... jezia sa mi vsetky chlpy. Dnes som bola na krv v ramci predoperacneho. Ale stale sa modlim aby to zmizlo. Kazdopadne dakujem este raz.
@gaaaa aj ty si od pupku dolu? No my sme sa nasli. 😁 joj ani nestras ze sa to horsie hoji.... a mne je uz jedno, nech ma uz pokrajaju ako chcu len nech som zas ok... hrozne co vsetko si my zeny musime vytrpiet... ked si predstavim ze este cez vianoce mi nic nebolo a teraz ako som dopadla... nemam slov...
@luluka jasné moja od pupku dolu okolo 15 stehov mám.mne hned povedali že len tade by ma krájali ked by už išli do toho.tie ženy čo tam boli a ich tak rezali ako my sme tak ledva chodili bolesti zapálené to mali a tie čo mali spodok brucha tak tie v pohode za dva dni chodili ako v parku na prechádzke 🙂 a ja som bola 6 dní na dovolenke na gynde a skumala bruchá ked mne nič nerobili a nechali v bolestiach ☹
@gaaaa ale utesujem sa tym ze mojho hava tiez porezali pozdlzne aaa dal sa rychlo do kopy. 😁😁😁 a od bolesti mal iba tabletky a atb mal asi na 5 dni. 😁 A chudiatko uz bol zle na tom lebo crievko sa mu upchalo lebo prehltol gumenu hracku... vychudnuty, vytrapeny... rano bol na operacke a vecer uz vyteseny... 😁
@gaaaa presne aj ja som taka ista ako pises. Ved ja som najprv povedala ze sa nedam krajat, ze sa bojim ale bolesti a rozhadzany cyklus ma prinutili riesit to takto. Ale strach mam neskutocny, bojim sa ze skoncim s vyvodom alebo este horsie... a neznasam ihly a vsetko okolo toho... pri odbere krvi si liham... ale takto sa uz neda dalej, keby sa aspon dostavila normalna mrcha... to by bol boží zázrak...
@luluka Mne pichanie a odbery nevadia potom všetkom čo som si prežila 3 meesiace v nemocke som na ihly zvykla.Ale ja zbadám dr.v zelenom a ja sa hned trasem ako osika.Mne ani náladovka nezaberá.Mne robili konizáciu krčka maternice 15min.zákrok a mna dve sestričky na sále držali čom sa triasla od strachu.hlava sa mi točila čo mi dali oblbovák a oni ma ukludnovali a ja slzila a slzila rozčapená na stole
@luluka Ja prekročím len bránu do arálu a mám krče je mi všetko všetky diagnozy mám tu chvíľu 🙂 A ked ma tam pred 2r.hned nechali na príjme že hned na sálu nevedela som ani kedy som sa narodila ani nič,potom že zasa n ie počkaju čistá psychiatria tak 6 dní som tam preslzila.Na psychiku strašné niečo.
@gaaaa jooooj moja. No presla si si aj ty vselicim. Aj mna tak plasili a to som mala len 16 rokov ked mi prvy krat cysta robila problemy... veru som sa aj naplakala aj ja... a potom ma zachranila vyssia moc, na poslednu absolutne poslednu chvilu mi dosla ms a problem bol zazehnany... uz som ani nevecerala, ze rano na salu a nakoniec ze netreba. 😊 velmi som sa tesila...
@gaaaa no to ti verim... 😕 aspon ze ti to nerobi dake väcsie problemy... ja mam neskutocne rozhodene hormony... a vsetci kukaju na mna ze ci mi hrabe, ved je to "len" cysta... co sa tyka nejakych intimnosti tak tomu sa uz vyhybam pomaly dva mesiace pretoze sa proste citim divne. A do toho ma este aj picha v podbrusku alebo bolia krize... som znicena... a dakujem ze sa mam aspon komu postazovat.

@gaaaa ach neviem uz sama... ak si to dam zoperovat a spravi sa mi to znova tak ja neviem... ved aj ja mam dost daleko... 100 km. Ale bojim sa dat tu ked mam tie zrasty. Este ma napadlo ze ak je to endometrioza tak by som mozno po liecbe otehotnela ale pri tych mojich zrastoch silno pochybujem... ach... uvidime. Snad to zvladnem ak by som aj musela pod noz. Ja som inak hrozna v tomto. Ja mam az chorobny strach z chorob. A ked si mam predstavit ze mam podstupit operaciu... asi sa zrutim psychicky.